طبق جدیدترین گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر، بیش از ۲۰۰ نفر از شهروندان السالوادور که در سالهای اخیر از ایالات متحده آمریکا اخراج شدهاند، پس از ترک خاک ایالات متحده یا کشته شدهاند و یا مورد آزارهای جدی از جمله تجاوز و شکنجه قرار گرفتند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، طبق جدیدترین گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر، بیش از ۲۰۰ نفر از شهروندان السالوادور که در سالهای اخیر از ایالات متحده آمریکا اخراج شدهاند، پس از ترک خاک ایالات متحده یا کشته شدهاند و یا مورد آزارهای جدی از جمله تجاوز و شکنجه قرار گرفتند.
تحقیقات این سازمان مدافع حقوق بشر بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۹ میلادی نشان میدهد که ۱۳۸ نفر السالوادوری کشته و بیش از ۷۰ نفر دیگر پس از بازگشت به کشورشان، مورد ضرب و جرح، تجاوز جنسی، اخاذی یا شکنجه قرار گرفتهاند.
این گزارش که روز چهارشنبه ۵ فوریه (۱۶ بهمن) منتشر شد، خطراتی را که شهروندان السالوادور هنگام بازگشت به کشورشان با آنها روبرو میشوند، برجسته کرده و نشان داده است که چگونه اقدامهای سالهای اخیر دولت ترامپ برای اعمال محدودیت در مهاجرت قانونی بهویژه دریافت پناهندگی، به السالوادوریها ضربه زده است.
«آلیسون لی پارکر» نویسنده این گزارش به شبکه تلویزیونی انبیسی نیوز گفت: «السالوادوریها به هیچ وجه تنها ملیت [در خطر] نیستند اما آنها یکی از گروههایی هستند که از این موضوع [ایجاد محدودیت در مهاجرت قانونی] آسیب فراوانی دیدهاند.»
سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود با برخی از شاهدان عینی این ماجرا نیز گفتوگو کرده است.
تعداد متقاضیان السالوادوریِ پناهندگی در آمریکا بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ میلادی افزایش یافته و از رقم ۵۶۰۰ مورد به بیش از ۶۰ هزار پرونده رسیده است؛ با این وجود ایالات متحده آمریکا بسیاری از این درخواستها را رد میکند.
طبق گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر، افزایش تقاضای پناهندگی از سوی افرادی که از السالوادور فرار میکند، نشان دهنده وخیم شدن وضع حقوق بشر در این کشور و افزایش خشونتها است. این کشور یکی از کشورهای جهان با نرخ بالای قتل، خشونت جنسی و ناپدید شدن افراد است.
بسیاری از سازمانهای حقوق بشری پیش بینی میکنند با سیاستهای جدید مهاجرتی دولت « دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا صدها هزار نفر دیگر از السالوادوریها احتمالا در سالهای آینده از ایالات متحده آمریکا اخراج شوند.
طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر، واشنگتن بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی تنها با درخواست پناهندگی ۱۸.۲ درصد از شهروندان السالوادوری موافقت کرده است و در این مدت ۱۱۱ هزار السالوادوری را نیز به کشورشان بازگردانده است.