ارسال کشتی های جنگی روسیه به کوبا و در نزدیکی مرزهای آمریکا نگرانی واشنگتن را برانگیخته است زیرا می بیند که روس ها به راحتی به سواحل آمریکا تعدی می کنند.
به گزارش جماران، روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت: ایالات متحده آمریکا و روسیه با تقویت نیروهای نظامی خود در نزدیکی مرزهای یکدیگر به همان شکلی که در دوران جنگ سرد بود فشار نظامی و روانی مستمر و دو طرفه به یکدیگر وارد می کنند و این فشارها طی سال های اخیر ابعاد گسترده تری به خود گرفته است.
از زمانی که مسکو شبه جزیره« کریمه» را با زور از اوکراین جدا کرد و به روسیه ملحق کرد، غرب به ویژه ایالات متحده آمریکا فشار نظامی خود بر مرزهای روسیه با تمرکز بر دریای سیاه را بیشتر کرده است به طوری که هواپیماهای آمریکایی اقدام به پرواز در نزدیکی حریم هوایی روسیه کرده و کشتی های جنگی اش نیز به آب های منطقه ای روسیه نزدیک شده اند.
نیروی هوایی روسیه بارها جنگنده ها و بمب افکن های آمریکایی را از حریم آبی و هوایی روسیه دور کرده است و وزارت دفاع روسیه روز جمعه-گذشته- اعلام کرد که جنگنده های «سوخو57» پیشرفته یک هواپیمای«پوسیدون8» را بر فراز آب های منطقه ای روسیه در دریای سیاه رهگیری کرده و آن را از حریم هوایی روسیه دور کرده اند. پوسیدون 8 یکی از هواپیماهای الکترونیکی پیشرفته به شمار می رود که ایران تمایلی به سرنگونی اش در سه هفته پیش نداشت و به آن هشدار داد و مجبورش کرد که از حریم هوایی ایران دور شود ولی در مقابل هواپیمای بدون سرنشین«گلوبال هاوک» را سرنگون کرد.
ایالات متحده آمریکا با در پیش گرفتن چنین سیاستی قصد دارد کاری کند که کشتی های جنگی و جنگنده های روسیه در مرزهای خود روسیه متمرکز شوند و استقرار آنها در مناطق دیگر جهان به ویژه مناطق پر تنش یا نزدیک شدن شان به آمریکای لاتین محدود شود.
لیکن روسیه از این استراتژی متأثر نشده است و کشتی های جنگی خود را به مناطق مختلف جهان فرستاد و بمب افکن هایش نیز در حریم هوایی بین المللی پرواز می کنند و به حریم هوایی آمریکا و اروپا نزدیک می شوند تا بر واشنگتن فشار بیاورند. گروه جنگی دریایی روسیه به فرماندهی ناوشکن مشهور«ادمیرال گورشکوف» در آب های آمریکای مرکزی مستقر است و چند روز پیش به کوبا رفت. این در حالی است که از سال ها پیش مسکو کشتی های جنگی به منطقه نفرستاده است و فقط به فرستادن بمب افکن های «تو160» بسنده کرده بود.
ارسال کشتی های جنگی روسیه به کوبا و در نزدیکی مرزهای آمریکا نگرانی واشنگتن را برانگیخته است زیرا می بیند که روس ها به راحتی به سواحل آمریکا تعدی می کنند. از سوی دیگر، کشتی های روسیه مجهز به سامانه های الکترونیکی هستند و اقدام به تجسس می کنند و همین امر پنتاگون را مجبور می کند این کشتی های روسیه را در طول سال با گروه دیگری از کشتی ها زیر نظر بگیرد.گروه کشتی های روسیه بعد از کوبا به ونزوئلا می رود تا رزمایش مشترک برگزار کند.
به هر اندازه که واشنگتن فشارش بر کوبا و ونزوئلا را بیشتر کند، روسیه نیز نفوذ نظامی اش در دو کشور را به شکل چشمگیری تقویت می کند تا از کاخ سفید برای هر گونه ماجراجویی نظامی به ویژه علیه ونزوئلا جلوگیری کند. حضور روسیه عامل بازدارنده علیه تصمیم های متهورانه کاخ سفید بوده است که دیگر دم از حمله نظامی به ونزوئلا نمی زند.