انتخابات پارلمان اروپا برای سومین روز در حال برگزاری است؛ انتخاباتی که عصر روز یکشنبه در تمام 28 کشور عضو اتحادیه اروپا به پایان می رسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد رای دهندگان در اسلواکی، مالت، لتونی و جمهوری چک امروز شنبه برای شرکت در انتخابات پارلمانی اروپا پای صندوق های رای رفته اند.
انتخابات پارلمانی اروپا به مدت چهار روز و تا فردا یکشنبه در 28 کشور عضو اتحادیه اروپا برگزار می شود. حدود 427 میلیون شهروند اروپایی برای انتخاب 751 نماینده پارلمان واجد شرایط حضور در این انتخابات هستند.
بسیاری، پیش بینی کرده اند ملی گرایان و گروه های راست افراطی کرسی هایی بیشتری را نسبت به قبل به دست آورند و حضور بیشتری در قانونگذاری برای بازگرداندن قدرت به دولت های ملی خود ایفا کنند.
جمهوری چک تنها کشور اروپاست که انتخابات در آن در دو روز (جمعه و شنبه) برگزار می شود.
روز جمعه چشم اروپایی ها از جمله به رای دهندگان ایرلندی دوخته شد که با نگرانی از رویدادهای مرتبط با برگزیت و حواشی استعفای ترزا می، قرار است تکلیف 11 کرسی از سهمیه خود در پارلمان اروپا را مشخص کنند. این سهمیه در غیاب انگلیس به زودی به 13 کرسی خواهد رسید.
در انتخابات اخیر پارلمان اروپا 550 فهرست از کاندیداهای احزاب مختلف برای کسب کرسی های پارلمانی ارائه شده است و اکثر رای دهندگان با وجود مشکلات اتحادیه اروپا هنوز درباره کارآمد بودنش نظری مثبت دارند.
در آلمان که با 96 کرسی بیشترین سهم را در این پارلمان دارد، 41 فهرست در اختیار رای دهندگان قرار گرفته است.
اما در جمهوری چک که 21 نماینده را به پارلمان می فرستد، احزاب رقیب در مجموع 39 لیست ارائه کرده اند که به نسبت بیشتر از فرانسه، ایتالیا و انگلیس است که هرکدام به ترتیب 34، 18 و 27 نماینده در پارلمان دارند. کمترین شمار سیاهه کاندیداها را کشورهای اتریش و مالت دارند.
نتایج آخرین نظرسنجی ها نشانگر آن است که حزب برگزیت انگلیس به قدرتمندترین حزب این کشور در جریان انتخابات پارلمان اروپا تبدیل خواهد شد و بیشترین تعداد کرسی های این پارلمان را به خود اختصاص خواهد داد.
براساس این نتایج، حزب برگزیت به رهبری «نایجل فاراژ» 37 درصد آرای شهروندان انگلیسی را به خود اختصاص می دهد. به این ترتیب محبوبیت این حزب در مقایسه با هفته گذشته 2 درصد افزایش یافته است.
انتخابات در هلند شگفت آفرید و حزب کارگر هلند (PvdA) برخلاف نتیجه تمام نظرسنجی ها در جریان انتخابات پارلمان اروپا بیشترین آرا را به دست آورد. نتایج آخرین نظرسنجی ها پیش از برگزاری انتخابات نشانگر پیشتازی عوام گرایان و راست های میانه بود.
نتایج اعلام شده آرا در هلند نشان می دهد که جریان اصلی چپ میانه این کشور موفق شده در انتخابات روز پنجشنبه از احزاب دست راستی لیبرال (VVD) و عوام گرایان (FvD) موقعیت بهتری را کسب کند. حزب کارگر با کسب دست کم 18 درصد آرا پنج کرسی از 26 جایگاه کشور هلند در پارلمان اروپا را کسب کرده است. رهبر این حزب «فرانس تیمرمنس» نایب رئیس کنونی کمیسیون اروپا است. تیمرمنس همچنین یکی از کاندیداهای ریاست کمیسیون اروپاست.
احزاب راست افراطی امیدوارند از آنچه دونالد ترامپ در انتخابات 2016 آمریکا انجام داد و آنچه طرفداران برگزیت از همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا به دست آوردند، الگوبرداری کنند: با هشدار در مورد هجوم مهاجران از مرزهای اروپا برای سرقت شغل ها و فرهنگ اروپایی، قدرت بگیرند.
احزاب سنتی هشدار داده اند که این استراتژی به شکل نگران کننده ای یادآور تنش های قبل از جنگ است و این گونه استدلال کرده اند که وحدت، بهترین ابزار در برابر چالش های امنیتی و اقتصادی ای است که به واسطه سلطه آمریکا و چین بر نظم جدید جهانی ایجاد شده است.
انتخابات اتحادیه اروپا، پس از انتخابات پارلمانی هندوستان با حدود 900 میلیون واجد شرایط رای دهی، دومین رای گیری بزرگ دموکراتیک در سطح جهان است.