ارتش و گروه‌ های مخالف سودان هنوز در رابطه با تشکیل یک شورای انتقالی و برگزاری انتخابات آزاد به نتیجه نرسیده‌ اند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آلمان گزارش داد روز شنبه یکی از سخنگویان ارتش سودان اعلام کرد که مذاکرات با گروه‌ های مخالف بر سر تشکیل یک شورا برای انتقال قدرت بی‌ نتیجه مانده است. ارتش از تشکیل شورایی که اکثریت آن را غیرنظامیان تشکیل دهند مخالف است و اپوزیسیون نیز به اکثریت نظامی در این شورا تن نمی‌ دهد.

نیروهای مخالف جمعه شب اعلام کردند که تا توافق نهایی بر سر ترکیب شورای انتقالی اعتراضات مردمی ادامه خواهد داشت. گروه‌ های مخالف متشکل در «ائتلاف برای آزادی و تغییر» از مردم خواستند، خیابان‌ های اطراف مقر اصلی ارتش در «خارطوم» را ترک نکنند.

ارتش سودان 11 آوریل با برکناری «عمر البشیر» رئیس جمهور 75 ساله این کشور قدرت را به‌ دست گرفت و اعلام کرد، شورایی نظامی به مدت دو سال کشور را اداره خواهد کرد و شرایط را برای برگزاری انتخابات آزاد و گذار به دموکراسی در این کشور آماده می‌ کند.

نیروهای اپوزیسیون به ارتش اعتماد ندارند و از همان ابتدا در مقابل آن ایستادند و بر ایجاد یک دولت غیرنظامی پافشاری کردند.

عمر البشیر که مدت 30 سال با «مشت آهنین» حکومت کرد و اکنون در زندان به‌ سر می‌ برد. دولت اوگاندا حاضر است او را به عنوان پناهنده بپذیرد و دیوان بین‌ المللی لاهه نیز حکم جلب او را به اتهام جنایت جنگی در بحران دارفور صادر کرده است.

نظامیان تاکید کرده‌ اند که او باید در سودان محاکمه شود.

تمدید تاریخ مذاکرات در سودان جنوبی

نیروهای درگیر در جنگ داخلی سودان جنوبی نیز برای تشکیل یک دولت فراگروهی به نتیجه نرسیدند. با وجود اینکه قرارداد صلح بین دولت و نیروهای شورشی به رهبری «ریک ماشار» هشت ماه پیش امضا شده است اما هنوز مذاکرات و به موازات آن درگیری‌ های پراکنده در این کشور ادامه دارد.

در این قرارداد قید شده است که تا 12 ماه مه 2019 یک دولت ملی تشکیل خواهد شد که در آن «سالوا کی‌ یر» رئیس جمهور کنونی در راس قدرت خواهد ماند و ریک ماشار معاونت او را به‌ عهده خواهد گرفت.

سازمان بین دولتی توسعه کشورهای شرق آفریقا (ایگاد) که نقش میانجی‌ را در این درگیری ایفا می‌ کند، اعلام کرد که تاریخ پایان مذاکرات به مدت شش ماه تمدید شده است.

سودان جنوبی در سال 2011 به استقلال رسید. در دسامبر 2013 جنگ قدرت میان رئیس جمهور کی‌ یر و معاونش ماشار بالا گرفت و به اخراج ماشار از دولت انجامید.

از آنجایی که کی‌ یر به قبیله «دینکا» تعلق دارد و ماشار به قبیله «دوک نوئر»، درگیری آن دو به جنگ قبیله‌ ای انجامید و باعث کشته‌ شدن 380 هزار نفر و آوارگی چهار میلیون نفر شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.