پلیس سریلانکا امروز دوشنبه اعلام کرد که تعداد کشته های حملات به شماری از کلیساها و هتل های مجلل در این کشور در روز گذشته-یکشنبه- افزایش یافت و به 290 کشته و 500 زخمی رسید.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری رویترز،پلیس سریلانکا امروز دوشنبه اعلام کرد که تعداد کشته های حملات به شماری از کلیساها و هتل های مجلل در این کشور در روز گذشته-یکشنبه- افزایش یافت و به 290 کشته و 500 زخمی رسید.

همچنین دولت سریلانکا در کلمبو پایتخت این کشور حالت فوق العاده در کلمبو پایتخت حالت فوق العاده اعلام کرد.

این حالت فوق العاده از ساعت 8 شب شروع می شود و تا چهار صبح ادامه پپدا می کند.

ارتش نیز در پی انفجارهای سریلانکا بیش از هزار نظامی خود را به پایتخت اعزام کرد.

یک منبع دولتی نیز گفت که «میتریپالا سیریسنا»رئیس جمهور این کشور که در زمان وقوع انفجارها در خارج از کشور به سر می برد خواستار آن شده است که صبح امروز دوشنبه شورای امنیت ملی این کشور نشست برگزار کند.

این منبع افزود که در این نشست «رانیل ویکر مسینگ» نخست وزیر نیز حضور خواهد داشت.

از سوی دیگر، دولت سریلانکا اعلام کرد که یک گروه مسلح محلی مسئول حملات مرگبار روز یکشنبه است.

بامداد روز گذشته-یکشنبه- در حالی که گروه‌هایی از شهروندان مسیحی سریلانکا مشغول برگزاری آئین‌های مذهبی عید پاک بودند، در چند محل‌ تجمع آنها بمب منفجر شد.

«روآن گوناسکارا» سخنگوی پلیس سریلانکا پس از وقوع این حملات گفت انفجار هشت بمب در این روز در چهار هتل و سه کلیسا، تاکنون حداقل ۲۰۷ کشته و حدود ۴۵۰ مجروح بر جای گذاشته است. به دنبال این حملات و انفجارها، دولت سریلانکا برخی از شبکه‌های اجتماعی و اینترنتی از جمله واتس‌اپ و فیس‌بوک را مسدود و مقررات منع رفت و آمد در کشور اعلام کرد.

ده‌ها تبعه کشورهای خارجی به ویژه آمریکا در میان کشته‌شدگان هستند. در ساعت های نخست پس از وقوع حادثه هویت یک تبعه هلندی، یک چینی و دو تبعه ترکیه در میان جبن‌باختگان تأیید شد.

سه انفجار در سه هتل لوکس در کلمبو، پایتخت سریلانکا و و دو انفجار نیز در دو کلیسا در نزدیکی این شهر روی داد. یک بمب نیز در کلیسایی دیگر واقع در «نگومبو» در شمال کلمبو منفجر شد. سخنگوی پلیس سریلانکا می‌گوید این شش انفجار تقریبا همزمان و در حدود ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه به وقت محلی روی داد.

ساعاتی بعد از شش انفجار اول، دو انفجار دیگر نیز در هتل دیگری در کلمبو روی داد. این انفجارها نیز شماری کشته و مجروح بر جای گذاشت. بیشتر اتباع خارجی کشته شده در این حملات در هتل‌ها حضور داشتند. مقام‌های رسمی گفته‌اند شماری از این حملات انتحاری بوده است. پلیس از قول برخی شاهدان تأیید کرده است که دست کم دو مورد از حملات امروز انتحاری بوده است.

صبح شنبه در صفحه کلیسای «سباستین قدیس» در نگومبو این پیام به زبان انگلیسی نوشته شده بود: «به کلیسای ما حمله شده، اگر بستگان شما در اینجا هستند، برای کمک بیایید.»

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است، اما بر پایه آخرین اخبار پلیس سریلانکا با محاصره خانه‌ای در کلمبو ۷ نفر را که مظنون به دست داشتن در بمبگذاری‌های امروز بوده اند دستگیر کرده است.

در درگیری پلیس افرادی که در یان خانه حضور داشتند، سه مأمور پلیس نیز کشته شدند. هنوز اطلاعات بیشتری در مورد حمله پلیس به مخفیگاه مظنونان در دست نیست.

سریلانکا در سال گذشته میلادی دچار آشوب و بحران سیاسی بود. «رانیل ویکرمسینگه» که به دنبال درگیری‌های خشونت‌بار در سریلانکا روز چهارم آبان ۱۳۹۷ از سمت نخست‌وزیری برکنار شده بود، در روز یکشنبه ۲۵ آذر همان سال مجددا به قدرت بازگشت و پس از آن ناآرامی‌ها خاموش شد.

پیش از آن نیز این کشور دچار تنش‌های دینی میان مسلمانان و بودائیان بنیادگرا بود و آشوب و درگیری در مرکز سریلانکا در اسفند ۱۳۹۶ به اوج خود رسید. در آن زمان در پی پخش خبری در مورد قتل یک بودایی به دست یک مسلمان در یک نزاع گروهی، شهروندان سینهالی بودایی با حمله به برخی مسلمانان چندین مغازه‌ و خودرو آنها آتش زدند.

حدود ۷۰ درصد از کل جمعیت ۲۲.۵ میلیونی سریلانکا را بودائیان تشکیل می‌دهند. بزرگترین اقلیت‌های دینی سریلانکا هندوها ( ۱۲.۶٪) و مسلمانان ( ۹.۷٪) هستند. شمار شهروندان مسیحی این کشور نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام شده است.

مسیحیان کاتولیک مذهب در سریلانکا معمولا به عنوان جمعیتی متحد کننده در این کشور شناخته می‌شوند زیرا در میان همه اقشار از تامیل‌ها تا سینهالی‌ها حضور دارند. با این حال از آنجا که مسیحیان موافق تحقیقات خارجی در مورد جنایات ارتش علیه شورشیان ببرهای تامیل‌ بوده‌اند، کینه‌ای تاریخی از آنها در میان برخی مردم وجود دارد. جنگ داخلی سریلانکا که از ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ میلادی طول کشید، ۸۰ تا ۱۰۰ هزار کشته بر جای گذاشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.