بوهایی از دخالت پشت پرده آمریکا و همپیمانان اش در حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی را در بحران سودان به مشام می رسد.

 

به گزارش جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله روزنامه رأی الیوم به آخرین تحولات سودان پرداخت و نوشت: تا زمان نوشتن این سطرها برای کسی که تحولات سریع در سودان را پیگیری می کند بسیار دشوار است که دلایلی که منجر به استعفای سرلشکر«عوض بن عوف» یک روز پس از آن که ریاست شورای نظامی را به عهده گرفت یا به عبارتی دیگر چشم پوشی اش از این پست و واگذاری آن به سرلشکر «عبدالفتاح البرهان» قبل از کامل شدن 24 ساعت پس از به عهده گرفتن این مقام را بداند.

در این مساله هیچ بحث و جدلی نداریم که سرنگونی«عمر البشیر» رئیس جمهور سودان در پاسخ به خواسته جنبش مردمی بوده است و لطف ارتش نبوده است ولی این تغییرات ناگهانی که منجر به سرنگونی سرلشکر بن عوف و روی کار آمدن برهان معاون وی به چه دلایلی صورت گرفته است آیا به این دلیل صورت گرفته است که اولی یعنی بن عوف همچنان در فهرست تحریم های آمریکا قرار دارد و وزارت دفاع را به عهده داشت و معاون البشیر رئیس جمهور سودان بود یا بنابر دلایل دیگری صورت کرفته است ؛ این یکی از مهمترین معماهای صحنه کنونی سودان است که امیدواریم آنها را بدانیم.

پرسش دیگری که نمی توانیم از آن اجتناب کنیم این است که  چرا حزب «امت» مخالف به رهبری آقای« صادق المهدی» از همکاری با سرلشکر برهان و شورای نظامی که تصمیم به تشکیل دولت مدنی و محدود کردن دوره انتقالی به فقط چهار ماه و نیز تصمیم به برکناری رئیس دستگاه اطلاعات از قدرت گرفت، استقبال کرد؟

اطلاعات دقیق در اختیار نداریم ولی آن چه می توانیم از تحولات سودان نتیجه بگیریم این است که بوهایی از دخالت پشت پرده آمریکا و همپیمانان اش در حاشیه خلیج فارس  به ویژه عربستان سعودی را در بحران سودان به مشام ما رسیده است.

بیشتر توضیح می دهیم و می گوییم که سرلشکر برهان فرمانده نیروی زمینی ارتش سودان و یکی از نزدیک ترین ژنرال ها به البشیر بود او از جمله ژنرال هایی بود که از ارسال نیروهای سودانی برای جنگ در یمن به رهبری ائتلاف عربستان سعودی و امارات به شدت حمایت کرده و آن را تأیید کرده است.

تأیید شورای نظامی سودان توسط آمریکا از مرحله تردید به مرحله تأیید واضح پس از برکناری «مبهم» ژنرال بن عوف و جایگزینی وی با سرلشکر عبدالفتاح برهان آیا به معنای این است که سودان به رضایت آمریکا دست می یاید و از دایره تحریم ها طی روزهای آینده خارج می شود؟ و آیا به ائتلاف« ناتوی عربی» که در حال تشکیل است، ملحق می شود؟

اتحادیه مشاغل سودان خواستار ادامه اعتراض ها تا تحویل قدرت به یک دولت مدنی و بازگشت نظامیان به پادگان ها شد و تأکید کرد که « کودتاچیان صلاحیت و آمادگی انجام تغییرات را ندارند» و این موضع بازتاب دهنده ترس از وجود اهداف نامعلوم فرماندهان ارتش تا کنون است.

موضع گیری سرلشکر عبدالفتاح البرهان رهبر جدید شورای نظامی درباره جنگ یمن و مشارکت نیروهای سودانی در این جنگ، چه منفی چه مثبت به همه گمانه زنی ها و پرسش هایی که در ابتدای این سرمقاله مطرح کردیم پاسخ می دهد و هویت سیاسی و ایدئولوژیک شورای نظامی جدید را روشن می کند...و خدا بهتر می داند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.