بر اساس گزارش پلیس استانبول احتمال سوزانده شدن جسد «جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی در تنوری با دمای هزار درجه سانتی گراد در حیاط کنسولگری عربستان سعودی در استانبول وجود دارد.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، بر اساس گزارش پلیس استانبول احتمال سوزانده شدن جسد «جمال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی در تنوری با دمای هزار درجه سانتی گراد در حیاط کنسولگری عربستان سعودی در استانبول وجود دارد.
پلیس استانبول در گزارش فعالیت های سال 2018، جزئیاتی درباره جنایت وحشتناک جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، در حیاط ساختمان کنسولگری استانبول، دو چاه آب، یک تنور با لوله کشی گاز وجود دارد. دمای این تنور تا هزار درجه سانتیگراد قابل افزایش است. این حد از دما، می تواند تمام نشانه های DNA جسد کاملا نابود کند.
در تیم جلادان اعزامی از عربستان سعودی در روز جنایت یک متخصص آنالیز دی ان ای استخوانی به نام «صلاح المحمد توبایقی» نیز وجود داشت. این فرد تخصص تشخیص باقی ماندن دی ان ای بر روی استخوان سوخته را دارد.
طبق گزارش مذکور کنسولگری عربستان سعودی در استانبول در روز جنایت از یکی از رستوران های معروف، سفارش 32 پرس غذای گوشتی خام داده بود. این کشف، گمانه زنی ها را مبنی بر اینکه جسد خاشقجی توسط این تیم جلادی سوزانده شده باشد را تقویت می کند.
این تنور به علت حرارت بسیار بالا، برای پخت گوشت مناسب نبوده ولی برای از بین بردن آثار دی ان ای بسیار کارآمد است.
در تحقیقات کشف جنایت خاشقجی 224 گزارشی که به پلیس استانبول انجام شده مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است. یکی از عجیب ترین گزارش ها از آمریکا انجام شده و ناسا را با این جنایت مرتبط خوانده اند. در این گزارش اعلام شده بودکه خاشقجی به قاهره منتقل و سپس به قتل رسانده شده است.
همچنین در این گزارش تاکید شد که دو احتمال وجود دارد یا نگهبان کنسولگری به داخل گزارش نداد که خاشقجی تنها نیست و «خدیجه چنگیز» نامزدش در بیرون منتظر او است و احتمال دیگر این است که اگر ماموران کنسولگری از خدیجه مطلع بودند وی را نیز به قتل می رساندند.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته برای از بین بردن نشانه های این جنایت از مواد شیمیایی بسیار قوی استفاده کرده اند. همچنین تیم جلادانی که از عربستان آمده بودند، چمدان های خود را هنگام ورود به راحتی حمل کرده ولی هنگام خروج به دشواری حمل می کردند.
جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستان سعودی و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستوننویس «واشنگتنپست» روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.
خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.
پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کردهاند.
در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیهای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شدهاند.
اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بیاطلاعی میکنند و هنوز جسد وی پیدا نشده است.
در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.
آمریکا سعود القحطانی مشاور ارشد سابق محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است.
بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.
در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.
دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.
دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.
دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.
وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.
لیتوانی از جمله دیگر کشورهایی بود که به دلیل قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرد. وزارت خارجه لیتوانی 17 تبعه عربستان سعودی در ارتباط با قتل جمال خاشقجی تحریم کرد.
«راسا جاکیلیتین» سخنگوی وزارت خارجه لیتوانی در این زمینه اعلام کرد: 17 نفر از شهروندان سعودی مرتبط با پرونده قتل جمال خاشقجی در راستای «همبستگی با شرکای بین المللی» وارد لیست سیاه شدند.این لیست به اداره مهاجرت لیتوانی ابلاغ شده است.