این شبکه آمریکایی در گزارش اش تأکید کرد که پیام های خصوصی خاشقجی از طریق تلفن مدرک جدیدی درباره انگیزه های ترور وی را فاش می کند.

به گزارش جماران، به نقل از الجزیره، شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا در گزارشی اختصاصی محتوای نزدیک به 400 پیام ارسال شده توسط «جممال خاشقجی» روزنامه نگار عربستانی به «عمر عبدالعزیز» هموطن وی و فعال مخالف مقیم در شهر« مونترال»کانادا را فاش کرد.

خاشقجی در یکی از این پیام ها شاهزاده« محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی را این گونه توصیف می کند که «بن سلمان مانند یک حیوان وحشی و درنده خو است که هر چیزی در راهش قرار گیرد حتی هوادارانش را هم می بلعد.»

این شبکه آمریکایی در گزارش اش تأکید کرد که پیام های خصوصی خاشقجی از طریق تلفن مدرک جدیدی درباره انگیزه های ترور وی را فاش می کند.

سی ان ان در این گزارش تصریح کرد که خاشقجی در نوشته های علنی خود با احتیاط ولیعهد عربستان را مورد انتقاد قرار می داد اما در ارسال نامه ها و پیام های خصوصی این چنین نبود.

خاشقجی در یکی از پیام هایی که در ماه می گذشته در پی بازداشت فعالان در عربستان فرستاده بود اشاره کرد که ولیعهد عربستان سعودی هر چه بیشتر قربانی می بلعد تمایل بیشتری برای بلعیدن قربانیان بیشتر، پیدا می کند. وی در این پیام افزود که این تعجب برانگیز نخواهد بود اگر ظلم و ستم های محمد بن سلمان دامن کسانی را بگیرد که برایش کف می زنند.

در نامه دیگری خاشقجی گفت که ولیعهد قدرت و طغیان را دوست دارد و می خواهد آنها را نشان دهد. خاشقجی در این نامه افزود که طغیان منطق ندارد.

بر اساس آن چه یک مرکز وابسته به دانشگاه «تورنتو»ی کانادا  فاش کرد تلفن عبدالعزیز با استفاده از یک برنامه جاسوسی اسرائیلی هک شده بود.

در گزارش سی ان ان آمده است که بعید نیست که مسئولان عربستانی از این پیام ها مطلع شدند؛ پیام هایی که طرح خاشقجی و عبدالعزیز برای تشکیل یک جنبش عربستانی برای دفاع از آزادی ها و حقوق بشر در عربستان و محاکمه مسئولان ناقض آزادی ها و حقوق بشر فاش کرده است.

سی ان ان نوشت که مطرح شدن چنین مباحثی در عربستان سعودی خیانت به شمار می رود.

در پیام دیگری خاشقجی در پاسخ به پیام دوستش- که در کانادا پناهندگی گرفته است- که به شدت از سیاست های عربستان سعودی به ویژه نقض حقوق بشر انتقاد می کند نوشت:« خدا از زبانت بشنود و این بدبختی را از ما و از میهن دور کند.»

در گزارش این شبکه روزنامه آمریکایی آمده است که خاشقجی یک ماه قبل از قتل اش فهمید که حکومت عربستان به پیام های اش دست یافته است.

در گزارش سی ان ان آمده است که عبدالعزیز در ماه می گذشته با دو فرستاده سعودی دیدار کرد که خواستار دیدار با وی در شهر مونترال شدند. عبدالعزیز به نصحیت خاشقجی در این زمینه عمل کرد و با آنها در یکی از کافی شاپ ها دیدار کرد.

دو فرستاده سعودی - که خودشان را فرستاده هایی از طرف ولیعهد عربستان معرفی کردند- از عبدالعزیز خواستند به عربستان برگردد و به او امنیت و پستی مهم پیشنهاد دادند. 

همچنین به وی پیشنهاد دادند که به سفارت عربستان در کانادا برود و برخی از اسناد و مدارک را تحویل بگیرد.

بنابراین گزارش، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس   «واشنگتن‌پست»  روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا «سعود القحطانی» مشاور ارشد سابق «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

دولت کانادا نیز اعلام کرد که عربستان را به دلیل قتل«جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی تحریم کرده است.

دولت کانادا اعلام کرد که 17 تبعه عربستانی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی تحریم کرده است.

وزارت خارجه کانادا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مصادره کردن دارایی ها می شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.