به گزارش ایرنا، محمد حسن باستی روز سه شنبه در نشست هم اندیشی مشکلات فراروی تامین آب روستاهای استان بوشهر افزود: با بهره برداری از آبشیرین کن های در دست ساخت این استان در چند سال آینده این میزان برداشت به 97 هزار و 500 مترمکعب در روز افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: با توجه به هزینه 73هزار ریالی هر متر مکعب آب تولیدی آبشیرین کن های استان بوشهر صرفه جویی در مصرف آب ضروری است.
باستی در باره مصرف آب روستایی استان بوشهر گفت: سالانه 32 میلیون متر مکعب از آب مصرفی این استان در حوزه روستایی مصرف می شود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه نیمی از حجم آب یاد شده به دلیل انشعاب های غیرمجاز و فرسودگی شبکه هدر می رود ولی با 16 میلیون مترمکعب آب باقیمانده نیز می توان آب مورد نیاز روستاهای استان را بدون کمترین چالش ممکن تامین کرد که در این ارتباط تاکنون شرکت آب و فا ضلاب روستایی (آبفار) استان بوشهر عملکرد موفق و درخشانی از خود برجایی گذشته است.
وی در ارتباط با ارزش آب گفت: در زمان حاضر مردم آبی که می خرند را صرف شستن حیاط نمی کنند و این همان اهمیتی است که مردم به آب خریداری شده با قیمت واقعی می دهند.
باستی افزود: این اهمیت برای مصرف آبی که تنها 25 درصد هزینه آن توسط مشترکان خانگی پرداخت می شود نیز باید لحاظ شود که در صورت تحقق این مهم در حوزه تامین آب به وضعیت ایده آل و مطلوبی دست پیدا می کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر گفت: 92 درصد جمعیت روستایی این استان در حدود 455 روستا زیر پوشش شبکه آب سکونت دارند.
مسعود نصوری افزود: ازمجموع روستاهای یاد شده 98 درصد جمعیت روستایی زیرپوشش، روستاهای بالای 20 خانوار را تشکیل می دهند.
وی بیان کرد: با مدیریت مصرف و کنترل توزیع تواستیم تابستان گذشته را بدون افزایش منابع تامین آب روستاهای استان بوشهر با کمترین چالش ممکن سپری کنیم.
نصوری بیان کرد: آغاز پایش و مدیریت مستمر از اهم برنامه های آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر است که در سال جاری استارت آن زده شده و با اجرای آن می توانیم در بحث تامین آب روستاهای شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
نصوری افزود: در حوزه آب و فاضلاب روستایی ارتقای فناوری و بهبود روش ها نیز در دستور کار جدی شرکت قرار گرفته و بزودی زمینه صدور قبض های آنی در منازل مشترکان خانگی فراهم می شود.
وی گفت: 92 درصد مشترکات آب و فاضلاب روستایی خانگی هستند و همین امر باعث شده تا در موضوع درآمد حاصل از فروش آب به درآمد ایده ال برای انجام طرح های این حوزه دسترسی پیدا نکنیم.
نصوری ادامه داد: اکنون قیمت تمام شده هر لیتر آب برای مشترکان آبفار استان بوشهر 13 هزار و 250 ریال است که از این میزان تنها سه هزار و 140 ریال از مشترکان دریافت می کنیم.
وی گفت: با تلاش مسئولان استان در سالی که گذشت اولویت نخست توزیع اعتبارات استان در حوزه آب بود که این اولویت بندی کمک شایانی به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان بوشهر در حوزه های مختلف کرد.
نصوری اظهار داشت: مجموعه انتقال آب و توزیع استان بوشهر پنج هزار و 238 کیلومتر است که از این میزان 43 درصد فرسوده و نیازمند بازسازی و بهسازی است.
6047/6043**
خبرنگار مونا عیدان** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.