مرتضی بحرانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: یکی از راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو سمپاشی است که در این ارتباط سال گذشته 430هزار راس دام سبک، 28هزا راس دام بزرگ و یک میلیون و 100 هزار مترمریع جایگاه دام و دامداری های موجود در سطح استان سمپاشی شدند.
وی بیان کرد: همچنین در سال جاری تاکنون 80هزار راس دام سبک، شش هزار راس دام سنگین و 200 هزار مترمربع از جایگاه های دام موجود در این استان سمپاشی شده است.
بحرانی اظهار کرد: سمپاشی دام و جایگاه دام باعث حذف کنه ها و کنترل بیماری را به دنبال دارد که دامداران باید به این امر توجه ویژه ای داشته باشند.
وی بیان کرد: نگه داشتن گوشت در درجه پایین دما (جمود نعشی) یکی دیگر از راهکارهای مقابله با بیماری ویروسی تب کریمه کنگو است که در ارتباط لاشه های گوشت پس از کشتار باید 24 یا 48 ساعت در یخچال و در دمای زیر پنج درجه نگهداری شوند.
بحرانی با بیان اینکه بیماری کریمه کنگو نشانه های ظاهری مشخصی در دام ندارد گفت: در این ارتباط چهار کشتارگاه سنتی موجود در شهرستانهای دیلم، گناوه، دشتی و کنگان و کشتارگاه نیمه صنعتی چاهکوتاه بوشهر به سیستم پیش سرد مجهز و لاشه گوشت بعد از کشتار دوره جمود نعشی را می گذراند.
وی یادآور شد: هرچند تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان بوشهر مشاهده نشده است ولی با توجه به گرما و رطوبت احتمال افزایش جمعیت کنه ها زیاد است و دامدارانی که دام های آنها کنه دارند نسبت به تهیه سم و سمپاشی دام و جایگاه آنها اقدام کنند.
بحرانی اظهار کرد: همچنین شهروندان نسبت به تهیه گوشت مورد نیاز خود از مراکز معتبر و مجاز که تحت نظارت دامپزشکی هستند، اقدام کنند.
وی تاکید کرد: گرفتن و له کردن کنه و تماس مستقیم انسان با خون و ترشحات دامی شایع ترین راه انتقال بیماری کریمه کنگو و تابستان فصل شیوع این بیماری است.
بحرانی با بیان اینکه احتمال ابتلا به بیماری بیشتر در میان قصابان، کارکنان کشتارگاه ها یا پزشکان و پرستاران وجود دارد، افزود: اگر فرد مبتلا به این بیماری بموقع تشخیص بدهد و به مراکز درمانی مراجعه کند تا 70 درصد شانس زنده ماندن دارد.
وی یادآور شد: در این ارتباط آموزشهای لازم به فعالان در کشتارگاهها و پرسنل در زمینه پیشگیری از ابتلا به این بیماری ارائه شده است.
بحرانی اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که منشاء آن از قاچاق دامهای مبتلا از سوی مرزهای شرقی در سالهای گذشته است.
وی اظهارکرد: حیوانات در معرض ابتلا به بیماری کریمه کنگو گوسفند، بز، گاو، شتر و شترمرغ است که از طریق کنه این بیماری به آنها منتقل می شود.
بحرانی افزود: هرچند این بیماری برای دام مشکل حادی به وجود نمی آورد و تنها درحد یک تب است ولی این بیماری از راه ترشحات دامی و خون می تواند به انسان منتقل و ایجاد خطر کند.
6047/6043**
خبرنگار: موناعیدان*انتشاردهنده: خدانظرخواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.