علی محمد زنگانه روز دوشنبه در جمع کارشناسان حوزه بهداشت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سراسر کشور در بوشهر افزود: با توجه به اینکه سن طلایی پیشگیری رشد مدار از پیش دبستانی تا سه سال اول مقطع ابتدایی است برهمین اساس در طرح نماد نمودار و منحنی که برای هزینه کرد این منابع شده بیش از ۸۰ درصد آن برای این دوره سنی است.

زنگانه اضافه کرد: پیشگیری رشد مدار هوشمندانه با هزینه فایده بالاست که این نوع پیشگیری مدرسه، خانواده و محله محور است.

وی بیان کرد: نرخ رشد آسیب‌ها و جرایم در دنیا  ۲ برابر نرخ رشد جمعیت است و تنها کشورهایی با این آسیب‌ها کمتر  روبرو هستند که در دو دهه گذشته برنامه‌های پیشگیری رشد مدار داشتند و از آسیب‌ها جلوگیری کردند.

زنگانه اضافه کرد: سرانه هزینه کرد در کشور برای یک زندانی ۲۰ برابر سرانه یک دانش‌آموز است که ناگزیر هستیم به صورت شبکه‌ای و ائتلافی عمل کنیم و در این ارتباط ایجاد شبکه‌ها برای اجرای پروژه‌های کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

وی گفت: هم‌افزایی و هماهنگی بین همه دستگاه‌ها و آحاد جامعه در حوزه اجتماعی با هدف  ایجاد شبکه‌ها و ائتلاف‌ها برای اجرای پروژه‌های کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی ضروری است زیرا  در غیر این صورت منابع ملی به هدر می‌رود.

زنگانه افزود: امروز باید تلاش کرد در هنگام مداخله، نظام شناسایی فعال و به هنگام داشته باشیم و بلافاصله فرد را زیر چتر حمایتی، مراقبتی، مشاوره‌ای و حمایت مددکارانه قرار دهیم.

وی تاکید کرد: باید دانش‌آموزی که در خطر خشونت یا  خودکشی و مرگ قرار گرفته در کنار نظام مراقبت باید مداخله عمومی و نظامی نیز قرار گیرد زیرا در بعضی مداخله‌ها نیاز به خدمات بهزیستی و رفاه اجتماعی وجود دارد.

زنگانه ادامه داد: نظام شناسایی حمایت اقتصادی در کشور پسین است و فعال نیست و شخص باید بعد از خوداظهاری زیرپوشش سازمان‌های حمایتی قرار گیرد.

وی همچنین برضرورت استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی و خیران به عنوان یک ظرفیت بزرگ و استفاده از توان داوطلبان متخصص در کنار پروژه نماد  تاکید کرد.

زنگانه گفت: براساس مطالعات اثبات شده اگر مداخله سن طلایی را جدی نگیریم طرح ناکارآمد باعث بروز برخی آسیب‌ها می‌شود به گونه‌ای که از ۱۰ اتهام اول کشور بعد از سرقت مستوجب تعذیب، ضرب و جرح عمدی، توهین، تهدید، تخریب، از مهمترین اتهام‌هاست به گونه‌ای که در زمان حاضر ۲میلیون فقره پرونده را شامل می‌شود.   

وی بیان کرد: این مطالعه نشان می‌دهد افرادی که با تاب‌آوری کم، متوقع، امکانات کامل و عالی تربیت شدند در اولین برخورد با مشکل دچار رفتار تکانشی می‌شوند و به دنبال آن اتهام‌های مختلفی در بخش ضرب و جرح و توهین به وجود می‌آید.

زنگانه گفت: باید رفتار صبورانه را با آموزش‌های غیر مستقیم و مستقیم به فرزندانمان ارائه دهیم تا افرادی به دور از آسیب تربیت شوند.

مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید خیزش ملی و عزم همگانی وجود داشته باشد.

عبدالرسول عمادی اظهار داشت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۶ ساحت تربیتی شامل اخلاقی، عبادی و اعتقادی، اجتماعی و سیاسی، اقتصادی و حرفه‌ای، زیستی و بدنی، علمی و فناورانه و هنری زیباشناختی است.

وی افزود: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تنوع محیط‌های یادگیری گوش زد شده‌است براین اساس این سند نه‌تنها محیط مدرسه بلکه همه فضاها، محیط یادگیری است.

عمادی بیان کرد: در واقع سند تحول بنیادین ما را به یک حصار محکم دعوت می‌کند که با آن از فرزندانمان در مقابل آسیب‌ها مراقبت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: اگر سند تحول بنیادین را بدرستی فهم و به مقتضای آن عمل کنیم می‌توان از آسیب‌های فردی جلوگیری کرد تا به آسیب‌های اجتماعی تبدیل نشوند.

 مشاور وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: نقش پیشتازی و طلایه‌داری آموزش و پرورش در بحث پیشگیری آسیب‌های اجتماعی اثبات‌ شده‌است.

عمادی افزود: باید محیط‌های متنوع بیرون مدرسه را به محیط یادگیری تبدیل کرد و همه سازمان‌ها و نهادها باید وظیفه خود را برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بخوبی ایفا کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.