روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر روز شنبه به نقل از مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اعلام کرد: این دریاخواری‌ها منجر به تشکیل پنج فقره پرونده علیه افراد خاطی درمراجع قضایی شد که چهار مورد آن در مرحله رسیدگی در دادگاه بدوی و یک مورد منجر به  صدور رای به نفع منابع طبیعی شده است.

غلامرضا منتظری اضافه کرد: طبق قانون اراضی مستحدث و ساحلی مصوب ۲۹ تیرماه ۱۳۵۴ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها موظف به تعیین و صیانت از حریم ۶۰ متری دریا هستند.

وی بیان کرد: با توجه به موقعیت ساحلی استان بوشهر برای صیانت از حریم دریا و جلوگیری از تخلف های دریاخواری از سوی افراد سودجو نیاز به حمایت جدی مراجع قضایی و انتظامی داریم که این مراجع تاکنون همکاری‌های بسیار خوبی داشتند.

منتظری ادامه داد: همچنین هماهنگی بین دستگاه های اجرایی مرتبط از جمله سازمان‌های بنادر و دریانوردی، حفاظت محیط‌ زیست، شیلات، راه و شهرسازی، دریابانی و آب منطقه‌ای ضروری است که در سال گذشته و اوایل امسال این همکاری‌ها و هماهنگی‌ها در قالب برگزاری جلسه و تبادل اطلاعات وضعیت بهتری پیدا کرده است. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: کل پرونده‌های موضوع تعرض به اراضی ملی در این استان سه هزار و ۱۵۳ فقره است که از این تعداد ۲ هزار و ۱۴۱ فقره آن پرونده‌های حقوقی و یک‌هزار و ۱۲ فقره کیفری است.

وی اضافه کرد: آمار این پرونده‌ها مربوط به اوایل دهه ۸۰ تاکنون است، اما عمده آنها از سال ۸۵ به بعد تشکیل شده است.

منتظری گفت: در سه ماه اول سال جاری در ۱۰ مورد به میزان ۷۲,۳ هکتار با رای مراجع قضایی در  اراضی ملی رفع تصرف و خلع ید شده است.

وی تاکید کرد: این زمین‌ها جزو انفال و سرمایه های عمومی است که از دست افراد متخلف خارج شده اما با توجه به روند افزایشی پرونده‌ها حمایت جدی مراجع قضایی برای سرعت بخشی در رسیدگی به تخلف افراد فرصت طلب و سودجو ضروری است. 

منتظری ادامه داد: برای مراقبت از اراضی ملی یگان‌های حفاظت اداره کل منابع طبیعی در سراسر استان فعال است و عملیات گشت روزانه حتی در روزهای تعطیل نیز برقرار است. 

وی بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر براساس قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع وظیفه خود می‌داند که از عرصه های ملی استان حفاظت کند و در این ارتابط نیروهای حفاظتی اقداماتی مانند اطفای حریق، رفع تصرف، تشکیل پرونده‌های تخلف، و مقابله با زمین‌خواری را با جدیت دنبال می‌کنند. 

منتظری با اشاره به شعار "من هم یک جنگلبانم" به دنبال پیاده سازی سیاست حفاظت مشارکتی و توزیع نقش حفاظتی برای همه افراد است تا با نهادینه کردن و فرهنگ سازی لزوم حفظ منابع طبیعی، مشارکت مردم را در این امر خطیر به کار گیرد، به این منظور تلفن رایگان ١٥٠٤ آماده دریافت پیام‌های مردمی است.

وی در باره وضعیت کوه‌خواری در بوشهر اظهارداشت: بتازگی مشاهده شده در مناطق مرتفع کوهموند افرادی بدون مجوز اقدام به احداث اتاقک در ارتفاعات کردند که پس از طی مراحل قانونی یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان دشتی در خردادماه امسال اقدام به تخریب این اتاقکها کرد.

منتظری افزود: بررسی‌های لازم در جریان است که در صورت مشاهده موارد مشابه نسبت به تخریب این بناها که به شکل غیرقانونی در مناطق کوهستانی بنا شده‌اند اقدام شود. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: بتازگی در منطقه خائیز تنگستان نیز یک مورد کوه‌خواری گزارش شده که منجر به تشکیل پرونده کیفری در مراجع قضایی و منتظر صدور حکم دادگاه هستیم. 

۶۰۴۷/۶۰۴۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.