سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورایشهر یزد و داستان حضور او در شورا یکی از مباحثی است که در تاریخ ایران برای همیشه ثبت میشود. اختلافنظر مجلس شورای اسلامی و شورای نگبهان درباره ماده ٨ قانون شوراها حضور او در شورایشهر یزد را بعد از گذشت حدود هشت ماه در هالهای از ابهام قرار داده است.
به گزارش جماران، سیدمحمد صدر، عضو کمیسیون سیاسی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با «اعتماد» میگوید که اعضای این کمیسیون معتقدند که در این باره باید براساس قانون قبلی که انتخابات براساس آن برگزار شده است، عمل شود.
براساس اخباری که منتشر شده طرح حضور اقلیتها در شوراهای شهر در کمیسیون سیاسی است. این طرح بررسی شده و آیا نتیجهای درباره آن گرفتهاید؟
بله این طرح در کمیسیون سیاسی بررسی شد و الان باید در جلسه اصلی شورا مطرح شود و به کمیسیون دیگری نمیرود.
مشخص است که چه زمانی برای بررسی به صحن میآید؟
مشخص نیست که جلسه چه زمانی برگزار میشود، الان که مدتی است جلسه مجمع برگزار نشده است، برای مشخص شدن زمان آن باید با دبیرخانه مجمع تماس گرفتس.
کمیسیون سیاسی درباره این طرح به چه نتیجهای رسید؟
در جلسه کمیسیون سیاسی به این نتیجه رسیدیم که همان قانون قبلی مجلس درباره شوراهایشهر که مورد تایید شورای نگهبان بود و براساس همان هم سپنتا نیکنام انتخاب شده بود، مورد نظر قرار گیرد. البته اینکه این نظر در صحن مجمع تصویب شود یا نه، هنوز مشخص نیست.
بر این اساس یعنی نظر مجلس درباره اصلاح قانون شوراها پذیرفته نشده است؟
نه نظر مجلس و نه نظر شورای نگهبان پذیرفته نشده است؛ یعنی این قانون جدیدی که مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان رد کرده است، به کنار میرود و همان قانون قبلی که انتخابات برمبنای آن برگزار شد، معیار کار قرار میگیرد.
الان اگر این شفافسازی انجام نشود، دوباره همان تفسیر شورای نگهبان اصل قرار میگیرد؟
نه؛ اصلا این موضوع مطرح نیست.
یعنی شورای نگهبان درباره موضوع حضور اقلیتها و سپنتا نیکنام نمیتواند تفسیر کند؟
نه؛ اگر تصویب شود، این موضوع به عنوان نظر مجمع است. مجمع تشخیص مصلحت نظام، فوق شورای نگهبان و مجلس است.
اخباری وجود دارد که گفته میشود دو هفته پیش این طرح به صحن مجمع آمده و بررسی شده اما نتیجه نگرفته باز به کمیسیون برگشت خورده است.
یکبار به صحن مجمع آمد و نتیجهای از آن حاصل نشد، بنابراین به کمیسیون سیاسی ارجاع دادند. از آن زمان تا به حال مجددا به صحن نیامده است.
این بررسی در صحن مجمع مربوط به چه زمانی است؟
در سال جدید نبوده؛ فکر میکنم برای اسفند سال گذشته بود که این موضوع مطرح شد و نهایتا هم به کمیسیون آمد.
اگر به صحن بیاید برای نظر موافق اعضای مجمع چقدر رای میخواهد؟
این را مطمئن نیستم اما چون مورد اختلافی است فکر میکنم که به دوسوم آرا نیاز دارد.