حامیان یک سیاست خصمانهتر علیه ایران چه در داخل و چه در خارج از دولت به تحریمها متفاوت نگاه میکنند. به نظر میرسد که آنها نیازی نمیبینند که به این سوال پاسخ دهند که تحریمها با چه هدفی اعمال میشود چرا که از دیدگاه آنها هر چه به دست آید از شرایط کنونی بهتر است.
به گزارش جماران؛ یکی از مقامات ارشد رییسجمهور پیشین آمریکا با اعلام اینکه تنها استراتژی ترامپ در قبال ایران، تنبیه این کشور است، گفت، از نگاه حامیان تحریمهای هستهای علیه ایران، این تحریمها میتواند به تغییر حکومت این کشور منجر شود.
جیک سالیوان مشاور جو بایدن معاون اول باراک اوباما در نشریه آتلانتیک، نوشت: پس از آنکه دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا از توافق هستهای ایران خارج میشود، دو مقام وزارت خارجه آمریکا یک جلسه استماع را برای توضیح و تفسیر استراتژی آمریکا در قبال ایران برگزار کردند. از ابتدا تا انتها این دو مقام از پاسخ به اساسیترین سوالها در مورد اینکه هدف از بازگرداندن تحریمها علیه ایران چیست، طفره رفتند. هر بار که خبرنگاری سعی کرد تا سوالی را در مورد اینکه با بازگرداندن تحریمهای ایران، آمریکا چه چیزی به دست میآورد بپرسد، این دو مقام از پاسخگویی امتناع میکردند. جمعه گذشته خبرنگاران یک بار دیگر تلاش کردند تا با برقراری یک تماس تلفنی با یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه، نظر او را در این باره جویا شوند. از او پرسیده شد که آمریکا چه استراتژی مشخصی را در قبال ایران به کار خواهد گرفت اما او تنها به این جمله اکتفا کرد که آمریکا از همه فشارهای ضروری برای تغییر رفتار ایران و نیز دستیابی به چارچوبی جدید برای رفع نگرانیهای خود استفاده خواهد کرد.
به گزارش این نشریه، این رویکرد مقامات وزارت خارجه آمریکا به دلیل آن نیست که آنها از موضوع اطلاعی ندارند، همچنین نمیتوان این موضوع را به دلیل آن دانست که جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا به طور دقیق استراتژی مشخصی را در قبال ایران بررسی نکرده است اما میتوان گفت بنابر برخی از دلایل به نظر میرسید که آنها مایل به افشای استراتژی واشنگتن (استراتژی تنبیه) درباره ایران نبودند. از نظر تئوریک، تحریمها باید با هدفی خاص اعمال شود. ما آنها را علیه کشوری که برخی از رفتارها را نشان میدهد اعمال میکنیم و همچنین میتوانیم در ازای توقف این اقدامات از سوی آن کشور پیشنهاد برداشتن آن را مطرح کنیم. به عبارت دیگر تحریمها در واقع نوعی اهرم فشار برای آمریکا ایجاد میکند که میتواند در میز مذاکرات به دریافت امتیازاتی منتهی شود. این در واقع روند دستیابی به توافق هستهای ایران بود که به آن کمک کرد به نتیجه برسد.
حامیان یک سیاست خصمانهتر علیه ایران چه در داخل و چه در خارج از دولت به تحریمها متفاوت نگاه میکنند. به نظر میرسد که آنها نیازی نمیبینند که به این سوال پاسخ دهند که تحریمها با چه هدفی اعمال میشود چرا که از دیدگاه آنها هر چه به دست آید از شرایط کنونی بهتر است. حتی از نظر آنها شاید با فشار کافی حکومت ایران تغییر کند، این نتیجه ایدهآل آنهاست. جان بولتون نیز اخیرا زمانی که گفت شرایط اقتصادی ایران به شدت شکننده است بنابراین اثر تحریمها میتواند بسیار قابل توجه باشد به این موضوع اشاره داشت. حتی در صورتی که این تحریمها بتواند رژیم ایران را شکنندهتر از گذشته کند نیز برای حامیان تحریمهای هستهای ایران کافی است.