یکی از سخنگویان دفتر نخستوزیری انگلیس اعلام کرد: «در این نشست سهجانبه در حاشیه نشست بالکان غربی در صوفیه ، نخستوزیر انگلیس ترزا می با صدراعظم مرکل و رئیسجمهور ماکرون درباره تصمیم آمریکا برای خروج از برجام (JCPOA) گفتوگو کردند».
به گزارش جماران؛ «ترزا می» نخستوزیر انگلیس، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه با صدور بیانیهای مشترک، خواستار حفظ برجام شدند.
روزنامه انگلیسی «گاردین» به نقل از دفتر از نخستوزیری انگلیس گزارش کرد، ترزا می همچنین صبح روز پنجشنبه (امروز) در «صوفیه» پایتخت بلغارستان با مرکل و ماکرون دیدار و گفتوگو داشت.
طبق این گزارش، یکی از سخنگویان دفتر نخستوزیری انگلیس اعلام کرد: «در این نشست سهجانبه در حاشیه نشست بالکان غربی در صوفیه ، نخستوزیر انگلیس ترزا می با صدراعظم مرکل و رئیسجمهور ماکرون درباره تصمیم آمریکا برای خروج از برجام (JCPOA) گفتوگو کردند».
این بیانیه ادامه میدهد: «رهبران (سه کشور) بر تعهد راسخ خود برای تضمین حفظ برجام تأکید کردند و تصریح کردند که این (توافق) برای امنیت مشترک ما حائز اهمیت است. آنها خواستار همکاری با طرفین باقیمانده در برجام برای (تحقق) این هدف شدند».
بر اساس این گزارش، رهبران سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس تصریح کردند «ایران باید همچنان به تعهدات خود طبق توافق (برجام) پایبند باشد».
در پایان این بیانیه آمده است: «رهبران (سه کشور) بر نگرانیهای خود درباره برنامه موشک بالستیک ایران و فعالیتهای منطقهای این کشور، که به وضوح در بیثباتی همسایگان (ایران) نقش دارد، تأکید کردند. آنها بر تعهدات خود برای مقابله با این موضوعات تأکید مجدد کردند».
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
کارشکنیهای آمریکا در اجرای برجام از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیسجمهوری آمریکا شدت گرفت. او در اقدامی که نقض صریح بندهای توافق هستهای با ایران محسوب میشود، بارها تهدید کرد کشورش را از توافق خارج خواهد کرد و یا درباره تجارت با ایران به کشورهای اروپایی هشدار داد.
ترامپ سرانجام روز سهشنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشتماه) آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.