ایجاد شبکه میان کشورها بهتر از تشکیل ائتلاف ها است. اگر کشوری به یک ائتلافی ملحق شود پس از آن این کشور به عنوان دشمن ائتلاف های دیگر شناخته خواهد شد موضوعی که در گذشته نیز بارها شاهد آن بوده ایم.

به گزارش جماران؛ «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان در نشستی با عنوان «هفتادمین سال روابط ایران و پاکستان-چشم انداز آینده» گفت: روابط ایران و پاکستان فراتر از عملی و بلکه عاطفی است که ریشه در مشترکات فراوان دو طرف دارد.

ظریف در این نشست که در موسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد (ISSI) برگزار شد ، افزود: فراز و نشیب ها و یا اختلاف نظر در بعد سیاسی هرگز باعث تحت تاثیر قرار گرفتن روابط میان دو کشور نشده است.

ظریف گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه در مسیری قدم برنخواهد داشت که به موجب آن ضربه ای به پاکستان وارد شود بلکه ما برای توسعه و تقویت تعاملات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میان دو کشور تلاش می کنیم.

وی تاکید کرد: تکمیل طرح خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان، رفع موانع در مسیر تعاملات بانکی و عملی شدن فعالیت تجارت آزاد از جمله اقدامات موثری است که می تواند منجر به تحکیم و گسترش روابط برادرانه دو کشور شود.

وزیر خارجه کشورمان گفت: دو کشور ایران و پاکستان در مقایسه با سایر کشورها از وضعیت بهتری برخوردار هستند و فرصت های فراوانی برای استفاده در جهت منافع یکدیگر دارند.

ظریف گفت: امروز بسیاری از کشورها به بیگانگان وابسته اند و حتی برای تامین امنیت خود صلاحیت لازم را نداشته و ناتوان هستند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان قادر هستند در کنار یکدیگر سرنوشت منطقه را تغییر دهند در حالی که امروز برخی از کشورها خیال می کنند که با خرید تسلیحات قادر به تامین امنیت خود خواهند بود در حالی که هرگز چنین نیست.

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: ریشه یابی افراط گرایی و مبارزه با تروریسم اجتناب ناپذیر است، امروز حتی غربی ها نیز احساس امنیت نمی کنند.

وی افزود: نباید اجازه دهیم تا اختلافات جزیی باعث ایجاد فاصله بین ما شود در حالی که امروز تلاش دشمن دامن زدن به اختلافات و به غارت بردن منافع مشترک ما است.

ظریف ، داعش را تهدیدی برای همه دانست و گفت: امروز منطقه ما از افراط گرایی و تروریسم رنج می برد. 

وی افزود: آمریکا پس از پایان دوران جنگ سرد قوانین جدید را بر جهان تحمیل کرد که هدف اصلی آن فقط بالا بردن جایگاه آمریکا در جهان بود.

ظریف تاکید کرد: ما باید با صرف نظر از اختلافات، به دنبال تقویت روابط دوستانه میان کشورهای همسایه و ایجاد یک امت واحده باشیم که از این طریق می توانیم توطئه های خارجی شکست دهیم.

وی افزود: یک منطقه قدرتمند متحد قطعا از یک ملت متحد بهتر خواهد بود. ایجاد شبکه میان کشورها بهتر از تشکیل ائتلاف ها است. اگر کشوری به یک ائتلافی ملحق شود پس از آن این کشور به عنوان دشمن ائتلاف های دیگر شناخته خواهد شد موضوعی که در گذشته نیز بارها شاهد آن بوده ایم.

ظریف خاطر نشان ساخت: توسعه و ایجاد همکاری برای منافع ملی هر کشوری سودمند و همچنین باعث رفاه انسان های خواهد شد.

وی گفت: در قرن 21 میلیون ها نفر بی خانمان شده و هزاران نفر کشته شدند. اوضاع بحرین، سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه عملکرد سازمان ملل را زیر سوال می برد.

ظریف تاکید کرد: سازمان ملل از آغاز تاسیس تا امروز تنها برای دفاع از منافع برخی از قدرت های جهان گام برداشته است. رویکرد فعلی در جهان برای تمامی ملت ها تاسف برانگیز است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.