هنگام نمایش فیلم، خانواده ایشان نیز حضور داشتند. در طول نمایش دهها سؤال راجع به فیلم از من پرسیدند. در برخی صحنههای احساسی بسیار تحت تأثیر قرار میگرفتند و در چند صحنه بسیار متأثر شدند...
به گزارش جماران احمدرضا درویش به بیان خاطره ای از آیت الله هاشمی رفسنجانی فیلم رستاخیز گفت:
برای بیشتر مسؤولان کشور به نمایش درآمد و حتی برای اعضای مجمع تشخیص مصلحت به همراه خانوادههایشان نمایش داده شد اما در روز نمایش، آقای هاشمی نتوانستند حضور داشته باشند. به همین دلیل شرایطی فراهم شد که در محل مجمع، امکانات نمایش فیلم برای ایشان به وجود بیاید. حدود سه ساعت و نیم جلسه با آقای هاشمی، همراه با نمایش فیلم طول کشید. نیم ساعت قبل از نمایش فیلم همراه با آقای علی قائممقامی (مدیر تولید) با مرحوم هاشمی گفتوگو کردیم و ایشان با آغوش باز با فیلم برخورد کردند. ایشان در ابتدای جلسه با اهدای یک جلد نهجالبلاغه بسیار نفیس به بنده، علاقه خود را به فرهنگ نشان دادند و به سینمای ایران احترام گذاشتند و سؤالات بسیاری درباره روند نگارش فیلمنامه، منابع و مآخذ و شکل روایت داستان مطرح کردند.
مباحثی که مطرح شد درباره چه بود؟
صحبتهایی که مطرح شد هم درباره مسائل نظری هنر بود و هم وضعیت اکران رستاخیز. آقای هاشمی معتقد بودند که اثر هنری برخاسته از خیالپردازی، رؤیا و آموزههای شخص هنرمند است و یک مسألهای وجود دارد به نام سلیقه و اگر یک اثر هنری را همه دوست داشته باشند یا همه بدشان بیاید، آن اثر ماندگار نیست و طبیعی است که یک اثر مخالف داشته باشد. ایشان تأکید کردند که پویایی فقه شیعه هم در این است که در دامنه مسائل اجتماعی، آرا و نظریههای مختلفی وجود دارد و مراجع و فقها نیز درخصوص بسیاری از مسائل، اختلاف نظر دارند و این اختلاف نظر درباره نشان دادن چهره ائمه و معصومین نیز مصداق دارد. ایشان حتی مثال زدند که در برخی از مسائل جاری کشور برخی مراجع نظر مخالفت دارند اما ما در حوزه حاکمیت در موارد اختلافی، به نظر ولیفقیه عمل میکنیم. ایشان براساس گزارشهایی که دریافت کرده بودند، اعتقاد داشتند با این فیلم نابخردانه برخورد شده است و بیان کردند که هزینه این کار فقط باعث نمیشود که سازندگان اثر مأیوس شوند بلکه از این به بعد فیلمسازان کمتر به ساخت آثار دینی رغبت پیدا میکنند. همچنین به بنده توصیه کردند که بهرغم این اتفاق، از فیلمسازی مأیوس نشوم زیرا فیلمسازان سرمایههای کشور هستند و امروز ما شاهد سینمایی هستیم که دغدغههای مردم در آن نمایش داده میشود.
رفتار ایشان در زمان نمایش فیلم چگونه بود؟
هنگام نمایش فیلم، خانواده ایشان نیز حضور داشتند. در طول نمایش دهها سؤال راجع به فیلم از من پرسیدند. در برخی صحنههای احساسی بسیار تحت تأثیر قرار میگرفتند و در چند صحنه بسیار متأثر شدند. اولین جایی که ایشان گریه کردند صحنهای بود که در آن، حضرت حر از روی اسب به روی زمین میافتد و امام حسین(ع) بالای سر ایشان میرسند و میفرمایند : «آنچنان که مادرت تو را آزاده نامید، در روز رستاخیز آزادهای». آقای هاشمی دست روی زانوی من گذاشتند و گفتند الحق که حق حر در سینما ادا شد و بلندبلند گریه کردند. در صحنهای دیگر هنگام جدال لفظی بین حر و عمر ابنسعد، حر به عمرسعد میگوید: «نفرین بر عجوزه نفاق که بر محراب نماز پنجه درافکنده است». ناگهان بغض آقای هاشمی در این صحنه ترکید و با صدای بلند گریه کردند. صحنه دیگر سکانس شهادت حضرت عباس(ع) بود و در انتهای فیلم نیز ایشان در سکانس شهادت حضرت اباعبدالله(ع) باران گریه شدند. ایشان در پایان فیلم علاقه نداشتند از جای خود بلند شوند و با تأسف گفتند به نمایش درنیامدن این فیلم ظلم در حقالناس است و قول دادند که مسأله را پیگیری و با رئیس جمهور صحبت کنند و به قول خودشان نیز عمل کردند. ایشان طی نامهای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع را پیگیری کردند که رونوشت آن به دست من رسید، نامهای که درباره فیلم رستاخیز است و صبح روز فوت ایشان امضا شده است.