معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه شرکتهای کارگزاری از فلسفه اصلی خود دور شده بودند، گفت: قرار بود از محل پرداختی ملک دریافت کنند اما پول نقد میگرفتند و این شفافیت درستی نداشت.
به گزارش جماران، سمیع الله حسینی مکارم صبح امروز در نشست خبری که پیرامون تشریح اقدامات مالی و اقتصادی شهرداری تهران برگزار شد، با بیان اینکه رویکرد اصلی شهرداری شفافیت و انضباط مالی است، گفت: در نظر داریم که شرایطی را فراهم کنیم که شهروندان دسترسی آزاد به اطلاعات مالی شهرداری داشته باشند، چرا که مردم باید بدانند تعاملات مالی در شهرداری تهران چگونه است و پول کجا و چگونه هزینه میشود.
وی با بیان اینکه شهرداری اتاق شیشهای میشود، گفت: مردم از تعاملات مالی شهرداری تهران با خبر میشوند.
قراردادهای بالای یک میلیارد تومان در سامانه قراردادهای شهرداری قرار میگیرد
مکارم با بیان اینکه در راستای شفاف سازی مالی، قراردادهای بالای یک میلیارد تومان در سامانه قراردادها قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: در حال حاضر این سامانه طراحی شده و در حال ارتقاء یافته است و قول میدهیم تا سه ماه دیگر سامانه تکمیل و کلیه قراردادها به اضافه نحوه انعقاد قرارداد، مبلغ و .... بر روی این سامانه قرار گیرد.
وی با اشاره به شرایط مالی شهرداری تهران گفت: بودجه شهرداری 17 هزار و 900 میلیارد تومان است که هزینهها نیز باید همین مقدار باشد که 21 درصد درآمد پایدار و 79 درصد ناپایدار است که تا به امروز 72 درصد از درآمدها محقق شده است.
وی با بیان اینکه شاهد کاهش درآمدها هستیم، گفت: عامل اصلی کاهش درآمدها، کاهش درآمد ناشی از مالیات بر ارزش افزوده است، چرا که در سال 95 دریافتی شهرداری از محل مالیات بر ارزش افزوده 350 میلیارد تومان بوده به گونهای که هر ماه این 350 میلیارد تومان به حساب شهرداری واریز میشد و در حالی که هزینه جاری شهرداری نیز 475 میلیارد تومان بوده، اما حالا امسال به دلیل افزایش حقوق و افزایش استخدامها هزینههای جاری ماهانه به 600 میلیارد تومان افزایش داشته در حالی که مالیات بر ارزش افزوده تنها 170 میلیارد تومان محقق شده و باید اعلام کنم درآمد شهرداری از محل مالیات بر ارزش افزوده 2500 میلیارد تومان کاهش داشته و در کنار این مساله باید کاهش ساخت و ساز در تهران به دلیل رکود و پر شدن ظرفیت طرح تفصیلی و جامع را هم اضافه کنید.
وی با بیان اینکه در این سالها بسیاری از اموال و داراییهای شهر فروخته و صرف سیویل شده است، گفت: با افزایش درآمد پایدار و کاهش هزینهها میتوان بودجه شهرداری را مدیریت کرد، به گونهای که در مراسم اربعین دیدید که بودجه شهرداری 10 میلیارد تومان بود، اما کمتر از آن خارج کردیم. اما سال قبل بودجه 5 میلیارد بود که 50 میلیارد تومان هزینه کردند.
به گفته حسینی مکارم، تمام خدمات شهری بررسی شده و راههای کسب درآمد پایدار از طریق ارائه خدمات شهری احصا میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر شایعه کم کردن تسهیلات کارکنان شهرداری گفت: نه حقوق، نه اضافه کار و نه تسهیلات کم و یا قطع نشده، اما میتوانیم برای کارمندانی که نیستند تصمیمی بگیریم.
حسینی مکارم در ادامه نشست خبری خود با اشاره به دستاوردهای صدور بخشنامه ضد فساد شهردار تهران در خصوص هولوگرامها، گفت: این بخشنامه آقای نجفی در راستای شفاف سازی مراودات مالی و انضباط مالی و همچنین جلوگیری از انحرافات صادر شده است و بررسیها نشان داد شرکتهای کارگزاری از فلسفه اصلی خود دور شدهاند. چرا که شهرداری برای پرداخت سریعتر مطالبات خود به پیمانکارانش از ظرفیت شرکتهای کارگزاری استفاده می کرد به گونهای که از شرکتهای کارگزاری میخواست که پول پیمانکار را بدهند و بعد به ازای آن ملک دریافت کنند که این رویه، رویه درستی است که باید ساماندهی شود اما متاسفانه در مدیریت قبلی دچار انحرافاتی شد که مسبب بسیاری از مشکلات شده است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه گاها شرکت کارگزاری به شهرداری اعلام میکرد که من ملک نمیخواهم اما مایلم که بر روی ملکم پروانه ساخت صادر شود گفت: مسئولان شهرداری نیز برگهای را به شرکت کارگزار میدادند که بر اساس آن شهرداران مناطق باید همراهی لازم را در صدور پروانه انجام میدادند و تا اینجای کار، امورات خوب پیش میرفت اما مشکل از اینجا شروع شد که این افراد هولوگرام را برای ملک غیر نیز دریافت میکردند و وقتی پیمانکار پای میز معامله و توافق قرار میگرفت شاهد تخفیفهای 30 الی 40 درصدی بودیم و حتی شرکتهای کارگزار هولوگرام خودشان را به افراد دیگر نیز میدادند.
وی با بیان اینکه در ماههای اخیر شاهد بودیم که شهرداری به شرکتهای کارگزاری پول نقد میداد، گفت: فلسفه وجودی شرکتهای کارگزاری این بود که به صورت غیرنقد با شهرداری کار کنند و اینکه شهرداری پول نقد به آنها میداد قابل قبول نبود و حتی حالا یکی از شرکتهای کارگزاری اعلام کرده که به واسطه درخواست شهرداری مبنی بر اینکه وام بگیرد، وام گرفته که حالا باید همه این موضوعات بررسی شود.
ابطال34 مورد هولوگرام به ارزش 55 میلیارد تومان تا کنون
شرکتهای کارگزاری از فلسفه اصلی خود دور شده بودند
حسینی مکارم با بیان اینکه شرکتهای کارگزاری از فلسفه اصلی خود دور شده بودند، گفت: قرار بود از محل پرداختی ملک دریافت کنند اما پول نقد میگرفتند و این شفافیت درستی نداشت.
وی با بیان اینکه تا کنون 1232 هولوگرام و حواله به ارزش 720 میلیارد تومان بررسی شده است، گفت: تا کنون 866 مورد هولوگرام به ارزش 359 میلیارد تومان تایید شده و 332 هولوگرام نیز مستندات کافی نداشتند و این در حالیست که 34 مورد هولوگرام به ارزش 55 میلیارد تومان به دلیل نداشتن مستندات کافی و ایرادات قانونی باطل شده است.
معاون مالی شهرداری تهران با بیان اینکه شرکتهای کارگزار اعلام کردهاند که 600 میلیارد تومان طلب از شهرداری دارند، گفت: به انضمام 720 میلیارد تومانی که هولوگرام صادر شده باید اعلام کنم که تا کنون 1320 میلیارد تومان در این شهر پیش خور شده است که هنوز موارد متعددی نیز در دست سازمانها، شرکتها و ... است که به مرور مراجعه میکنند که باید این مسئله نیز راستی آزمایی شود، به گونهای که اخیرا موردی داشتیم که 36 میلیارد تومان در منطقه یک برای سه ملک توسط بانک واریز و برداشت انجام شده که در بررسیهای انجام شده دیدیم که دو ملک متعلق به افراد غیر است و یک ملک متعلق به بانک که اعلام کردیم سریعا باید پولها به حساب شهرداری برگردد.
ایجاد خزانه واحد شهری تا پایان امسال
وی با اعلام ایجاد خزانه واحد شهری تا پایان امسال، گفت: یکی از مشکلات شهرداری در گذشته این بود که شفافیت مالی به دلیل واریزهای منطقهای نداشت و پولها به حساب منطقه و نه حساب شهرداری کل واریز میشد که از این به بعد اعلام کردیم باید همه پولها به حساب شهرداری واریز شود و تا پایان امسال نیز خزانه واحد تاسیس میشود.
حسینی مکارم با بیان اینکه شهرداری تهران در گذشته متعهد به اجرای برنامه و بودجه مصوب نبوده است، گفت: بسیاری از این بدهیهایی که حالا به بار نشسته نتیجه این عدم التزام شهرداری به برنامه و بودجه است.
معاون شهردار تهران در ادامه در خصوص وضعیت بدهی شهرداری تهران با بیان اینکه بدهی 30 هزار میلیاردی شهرداری به پیمانکاران و بانکها در دفاتر ثبت شده است، گفت: شهرداری تهران 18 هزار و 500 میلیارد تومان از بانکها پول گرفته تا صرف پروژهها کند و حالا سالانه 7000 میلیارد تومان بابت سود تسهیلات و یا جریمه دیرکرد پرداخت میکنیم.
پرداخت بدهی پیمانکاران از هفته آینده
وی با بیان اینکه تمهیداتی اندیشیده شده که از هفته آینده بدهی پیمانکاران پرداخت شود، گفت: متاسفانه با پدیدهای روبرو هستیم که کارد به استخوان برخی سازمانها همچون تامین اجتماعی رسیده و گاها دستور توقیف و بسته شدن حساب شهرداری را از مراجع قضایی میگیرند که البته حق دارند اما واقعیت این است که شهرداری پولی ندارد و بر همین اساس سعی داریم در جلسه هفته آینده که با مسئولان تامین اجتماعی در خصوص پرداخت بدهیها داریم پیشنهاداتی همچون تهاتر آن هم در حد بودجه و اجازهای که به شهرداری داده شده است را ارائه کنیم.
جزییات بدهی شهرداری تهران به بنیاد مستضعفان در مدیریتهای قبلی
رقم بدهیهای شهرداری تهران قطعی نیست
حسینی مکارم با بیان اینکه شهرداری با برخی دستگاههای اجرایی مراوده دارد و این بدهیها روتین شده است، گفت: جالب است بدانید بنیاد مستضعفان 20 سال قبل زمینی به شهرداری داده که بخشی از پول آن هنوز مانده است و حالا میگوید یا زمین را به قیمت روز بدهید یا دیرکرد آن را با قیمت روز که حالا 38 برابر شده پرداخت کنید.
وی با بیان اینکه در حال جمعبندی دو نوع بدهی در شهرداری تهران هستیم، گفت: برخی از پیمانکاران از شهرداری شکایت کرده و دادگاه به نفع آنها رأی داده است که چیزی حدود 700 تا 1000 میلیارد تومان هزینه این شکایتها میشود و همچنین پروندههای زیادی در دادگاه داریم که نمیدانیم سرانجامشان چه میشود به همین دلیل باید اعلام کنم که رقم بدهیها قطعی نیست.
معاون مالی شهرداری تهران در ادامه نشست خبریاش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا هزینههای فاقد دوران قالیباف و احمدی نژاد در شهرداری تهران بررسی میشود، گفت: هنوز بررسی هزینههای فاقد در دوران قالیباف را در دستور کار قرار ندادیم و در مورد هزینههای فاقد دوران احمدی نژاد نیز من هم اعدادی را در رسانهها شنیدهام اما هنوز ورود جدی به این مسئله نداشتهایم.
مشکل شهرداری تهران در جذب 13 هزار نفر طی سال جاری و حقوق آنها
وی با اشاره به حجم زیاد نیروی کار در شهرداری گفت: 13 هزار نفر سال جاری در شهرداری تهران جذب و یا تبدیل وضعیت شدند که این جذب بار مالی زیادی بر روی دوش شهرداری گذاشت و این در حالیست که وزارت ورزش و سازمان محیط زیست در کل کشور 7000 نیرو و وزارت صنعت و معدن نیز در کل کشور تنها 3500 نفر کارمند دارد اما تنها در شهرداری امسال 13 هزار نفر جذب شدهاند.
حسینی مکارم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید به فکر درآمدهای پایدار در شهر تهران باشیم، گفت: اگر خانوارهای تهرانی را 3.5 نفر در نظر بگیریم. هر خانوار تهرانی هر ساله در قالب عوارض و ... تنها 350 هزار تومان به شهرداری میدهد اما این در حالیست که شهرداری به هر نفر تهرانی دو میلیون تومان خدمات میدهد و هر تهرانی برای شهرداری دو میلیون تومان هزینه دارد که در قالب جمعآوری پسماند و ... محاسبه شده است و این درحالیست که هنوز منابع درآمدی پایداری نداریم که بتوانیم از آن برای اداره بهتر شهر استفاده کنیم.
پیشنهاد شهرداری برای دریافت سهمی از بنزین
معاون شهردار تهران با بیان اینکه پیشنهاد دادیم که از محل بنزین 150 تومان از کسانی که در شهر تهران بنزین میزنند، دریافت کنیم، گفت: حدود یک میلیون لیتر در تهران بنزین مصرف میشود که حدود 500 میلیارد تومان درآمد میتواند عاید شهرداری تهران شود.
نتایج کمیته راستی آزمایی بزودی اعلام میشود
واگذاری شهر آفتاب و شهروند به بانک شهر منتفی شد
وی درباره وضعیت کمیته راستی آزمایی نیز با بیان اینکه در حال حاضر این کمیته بررسی هولوگرامها را در دستور کار قرار داده است، گفت: نتایج این کمیته به زودی اعلام میشود.
وی همچنین درباره وضعیت واگذاری شهر آفتاب و فروشگاه شهروند به بانک شهر نیز گفت: واگذاری شهر آفتاب و شهروند به بانک شهر منتفی شده است اما واقعیت این است که کار شهرداری تهران فروشگاه داری و رقابت با بخشهای خصوصی نیست.
معاون مالی شهرداری تهران با بیان اینکه مفاد قراردادهای پیمانکاران بررسی نمیشود در پاسخ به سوالی مبنی بر قرارداد خاص قائم مقام پیشین شهردار تهران با یک نهاد خاص گفت: سازمان بازرسی در حال بررسی این قرارداد است و با اینکه 470 میلیارد تومان پیش پرداخت آن، پرداخت شده بود اما کار متوقف شده تا بازرسیهای لازم در این خصوص صورت گیرد.
اخذ عوارض نوسازی، پسماند و خودرو به تناسب ارزش مال
وی با تشریح پیشنهادهای اخذ درآمد پایدار در شهرداری تهران با بیان اینکه به دنبال اصلاح لایحه ارزش افزوده هستیم، افزود: همچنین اخذ عوارض نوسازی، پسماند و خودرو به تناسب ارزش مال را در دستور کار قرار دادهایم چرا که جای سوال است چرا ماشین لوکس تنها باید 50 هزار تومان عوارض بدهد.
ادعای بدهی 14 هزار میلیاردی دولت به شهرداری درست نیست
حسینی مکارم در ادامه با اشاره به میزان بدهیهای دولت به شهرداری تهران، گفت: شهرداری قبلی ادعا داشت که دولت 14 هزار میلیارد تومان بدهی به شهرداری دارد اما 8000 میلیارد از این مبلغ مورد ادعا در ردیفهای بودجه دولت را مجاز دانسته یعنی اینکه دولت میتواند بدهد یا اینکه بنا به دلایلی این بودجه را ارائه نکند و تنها حدود 5700 میلیارد تومان این ردیف بودجه الزام آور بوده است. بنابراین ادعای بدهی 14 هزار میلیاردی دولت به شهرداری درست نیست.
وی با بیان اینکه دولت در بودجه سنواتی خود در پرداخت یارانه جریمه پلیس راهور، تخفیف بافت فرسوده و ... ملزم شده است اما پرداخت نکرده، گفت: دولت قولی در خصوص پرداخت بدهیهای گذشته نداده اما قول داده است که به تعهدات خود در سال جاری عمل کند و بدهیهای امسال را پرداخت کند. تا کنون بخش قلیلی از آن را پرداخت کرده به گونهای که در حوزه جرایم راهنمایی و رانندگی باید 150 میلیارد تومان پرداخت میکرد اما تنها 24 میلیارد تومان پرداخت کرده و یا در حوزه پرداخت یارانه بلیط مترو و اتوبوس قول داده است که این رقم را پرداخت کند اما دو هفته است که هنوز پرداخت نکرده و تصورمان این است که حتما پرداخت میکند.
حتی یک ریال هم در حقوق شهروندان برای بررسی واگذاری املاک اغماض نمیکنیم
وی در مورد بررسی واگذاری املاک بدون رعایت ضوابط به افراد خاص که به پرونده املاک نجومی شهرت یافته است، گفت: مجلس به این پرونده ورود پیدا کرده و شهرداری تهران از هر گونه شفاف سازی در این رابطه استقبال میکند و آماده همراهی و همکاری با همه دستگاهها و سازمانهایی است که میخواهند به این مسئله ورود کنند و البته این پرونده در قوه قضاییه نیز در حال بررسی است و باید منتظر ماند که سرانجام این بررسیها چه میشود اما باید اعلام کنم که حتی یک ریال هم در حقوق شهروندان اغماض نمیکنیم.
وی در خصوص وضعیت بودجه 97 شهرداری تهران نیز با بیان اینکه با توجه به وضعیت مالی، قطعا بودجه انقباضی خواهد بود، گفت: بودجه به نسبت عملکرد بسته میشود. بنابراین احتمالا بودجه سال آینده چیزی حدود بودجه امسال باشد.
به گفته مکارم احتمالا اصلاحیه بودجه تقدیم شورای شهر خواهد شد.
باید مردم بدانند که حدود 14 هزار چک برگشتی در شهرداری تهران است
مکارم در پایان با بیان اینکه ما بنا داریم در مدیریت جدید شهری مسئلهای را از مردم پنهان نکنیم، گفت: باید مردم بدانند که حدود 14 هزار چک برگشتی در شهرداری تهران است که کمیتهای برای بررسی و رایزنی با طرفین حساب تشکیل شده است.