روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در تحلیلی به بررسی علتهای اصلی پیوستن جوانان اروپایی به گروه تروریستی داعش پرداخت.
به گزارش جماران، پایگاه اینترنتی روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت: اروپا در روزهای اخیر شاهد 3 حمله تروریستی بود. فقط چند ساعت پس از اینکه یک ون در «لا رامبلا» بارسلون، 13 نفر را کشت و 100 نفر را زخمی کرد؛ یک خودروی دیگر در «کمبریلز» جان یک نفر را گرفت و 6 نفر را زخمی کرد. تنها 1 روز پس از حملات تروریستی مذکور در بارسلون، یک تروریست با چاقو به 2 نفر در شهر «تورکو» فنلاند حمله کرد و آنها را به قتل رساند.
ویژگی مشترک این تروریستها سن آنها است؛ همه آنها جوان هستند: مظنون حملات تروریستی بارسلون 22 سال دارد و تروریستهایی که در کمبریلز به دست پلیس کشته شدند بین 17 و 24 سال داشتند. مظنون حمله تروریستی فنلاند نیز یک مراکشی 18 ساله است. عامل حمله تروریستی «منچستر آرنا» (در انگلیس) نیز 22 ساله بود. حتی عاملان حملات چندین سال پیش لندن که تلفات زیادی داشت و به بمبگذاریهای 7/7 معروف است، زیر 20 سال داشتند.
ایندیپندنت در ادامه نوشت اقدامات ناخوشایند این افراد ربطی به اسلام که میلیونها نفر در اروپا به آن احترام میگذارند، ندارد. اما این سوال همیشه مطرح است که چرا تعداد جوانان اروپایی مسلمان که به گروه تروریستی داعش میپیوندند در حال افزایش است؟ چه چیزی این افراد را وسوسه میکند تا زندگیهای موفق خود در یک جامعه آزاد را رها کنند و به یک گروه خشن پوچگرا بپیوندند؟
بررسی شرایط این افراد نشان میدهد عوامل مشترکی وجود دارند که باعث جذب آنها به گروه تروریستی داعش میشوند و این ویژگیها مختص مسلمانان نیستند.
داعش از انگیزههای به اصطلاح مذهبی برای جذب مسلمانان جوان استفاده میکند؛ اما این انگیزهها نباید با تعالیم دین اسلام اشتباه گرفته شوند. کشتن فرد بیگناه در دین اسلام یکی از بزرگترین گناهان است.
داعش یک نسخه تحریف شده از اسلام در اختیار جوانان قرار میدهد تا آنها را برای ساخت یک جهان آرمانی وسوسه کند. داعش این جوانان را به سفر ماجراجویانه به سوریه دعوت و تشویق میکند. داعش آنها را متقاعد میکند که با پیوستن به این گروه شیطانی نقش مهمی در تاریخ بشریت ایفا خواهند کرد. این گروه تروریستی باور دارد زمینه را برای «روز حسابرسی» فراهم میکند.
داعش از یک ایدئولوژی استفاده میکند تا به اعضایش نوعی از زندگی را بقبولاند که «شهادت» بخش مهمی از آن است. این گروه شیطانی از این باور که رستگاری نهایی در این جهان زمینی نیست و در جهان دیگری قابل دستیابی است، سوءاستفاده میکند.
در برنامهای که از روز یکشنبه از تلویزیون انگلیس پخش میشود چگونگی استفاده بیشرمانه گروه تروریستی داعش از اصطلاحات مذهبی برای متقاعد کردن نیروهایش به نمایش گذاشته میشود. در این برنامه مرتباً به همسران اعضای داعش گفته میشود: «افتخار بزرگی نصیب شوهرت شده است. او در بهشت است. همسر یک «شهید» بودن پاداش بزرگی است».
در ادامه این مطلب آمده است: اگرچه داعش با ارائه نسخهای تحریف شده از تعالیم اسلام در جهت رسیدن به اهدافش تلاش میکند، مسلمانان باید با آموزش اسلام واقعی به جوانانی که آسیبپذیر هستند، از پیوستن آنها به این گروه شیطانی جلوگیری کنند. اگر داعش به آنها پیشنهاد مرگ میدهد، ما باید چیزی را به آنها پیشنهاد دهیم که به خاطر آن زنده بمانند. با همکاری یکدیگر باید اسلام واقعی را به جوانان اروپا نشان دهیم.
ایندیپندنت در ادامه توصیه کرده است: کالبدشکافی ایدئولوژی داعش کافی نیست و گفتن «افراطگرا نباش» به این جوانان چندان موثر نیست. ما باید روایتی بر ضد روایت داعش ایجاد کنیم. همچنین مشکلات اقتصادی و اجتماعی جوانان در اروپا از جمله مشکلات مسکن، تبعیضگرایی و بیکاری باید رفع شوند تا داعش از آنها به عنوان امتیاز استفاده نکند.
در انتهای تحلیل روزنامه ایندیپندنت آمده است: اغلب مسلمانان اروپا در یک فضای محدود زندگی میکنند، اما این به خواست خودشان نیست. این جدایی در نتیجه محرومیتهای اقتصادی و اجتماعی ایجاد شده است. داعش به این افراد یک جامعه فرهنگی و یک زندگی جدید وعده میدهد که از لحاظ روانی برای آنها خوشایند است. کشورهای اروپایی باید برابری را بین جوانان مسلمان و دیگران حفظ کنند و با فراهم کردن شرایط رفاهی مناسب، از پیوستن آنها به گروههای افراطی ممانعت کنند.