این واقعا یک مشکل بزرگ است که گروه های تندرو وقتی که شکل نظامی پیدا می کنند باعث ایجاد مشکل می شوند و نمونه اش همین اتفاقی است که برای مرحوم محمود صارمی در مزارشریف افتاد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شهادت محمود صارمی در مزارشریف به دست تروریست ها گفت: همکار خبرنگار ما را در مزارشریف با شرایط دشواری به قتل رساندند و او جان باخت ، ولی این منشاء یک اتفاق بزرگی در کشور ما شد.
به گزارش جماران، احمد مسجد جامعی اظهار کرد: ما تا قبل از این واقعه روزی به عنوان روز خبرنگار نداشتیم و روز خبرنگار روز جهانی خبرنگار بود و بعد از اینکه این اتفاق افتاد 17 مرداد به عنوان روز خبرنگار ایرانی وارد تقویم شد و به روز خبرنگار تبدیل و عملا جایگاه خود را پیدا کرد.
وی افزود: این واقعا یک مشکل بزرگ است که گروه های تندرو وقتی که شکل نظامی پیدا می کنند باعث ایجاد مشکل می شوند و نمونه اش همین اتفاقی است که برای مرحوم محمود صارمی در مزارشریف افتاد.
وی با بیان اینکه آقای صارمی کار رسانه ای خیلی معمولی در مزارشریف انجام می داد ، ولی این تندروی ها حتی امکان یک گفت وگوی رسانه ای را فراهم نمی کند، ادامه داد: این مشکلی است که بعدها شکل های پیچیده تری هم پیدا کرد که ما در منطقه شاهدش بودیم.
وی افزود: کاری که مطبوعات و رسانه ها می کنند این است که زمینه گفت وگو را فراهم می کنند و جلوی این خشونت را می گیرند.
مسجدجامعی گفت: این به این معنی است که ما برای برخورد با این خشونت که از خشونت های کلامی آغاز می شود و در ادامه به این خشونت ها منجر می شود بیش از هر چیز نیاز به گفت و گو و تفاهم داریم و آن گفت وگو و تفاهم چیزی است که مطبوعات و رسانه ها در آن خیلی نقش آفرین هستند و آن تنها در حوزه سیاست نیست، در حوزه اجتماع ، اقتصاد و فرهنگ هم هست و این پیامی است که روز خبرنگار دارد.
وی ادامه داد: این روز به نوعی مثلا روزی است که می شود آن را روز آشتی، روز گفت وگو و روز همدلی نامید و نقطه مقابلش هم این است.
** فرهنگ عامل مرگ تندروی ها است
مسجدجامعی گفت: این خیلی عجیب است که جریان تندرو همیشه به حوزه فرهنگ حمله می کند، یعنی مثلا میراث تاریخی را از بین می برند، دفتر مطبوعات را منفجر می کنند، به کنسرت ها حمله می کنند، به خبرنگاران حمله می کنند، چون فرهنگ عامل مرگ این تندروی ها است و این ظرفیت را دارد.
مسجدجامعی گفت: ما روز خبرنگار را به جامعه خبری مان و به خصوص خبرنگاران ایرنا تبریک می گوئیم چون این روز پایه و اساسش در ایرنا گذاشته شد.
وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره اینکه آیا با خبر و رسانه می توان افراطی گری اعم از داخلی و خارجی را محدود و کنترل کرد؟ ، گفت: گروه های تندرو و افراط گرا نقطه کانونی هدفشان میراث فرهنگی، میراث تاریخی ، مطبوعات و کنسرت ها است و در حقیقت در منهای فرهنگ هستند که زمینه جولان دارند.
محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و شماری از دیپلمات های ایرانی روز 17 مردادماه سال 77 به دست گروه طالبان در مزارشریف افغانستان مظلومانه به شهادت رسید که به همین مناسبت روز 17 مرداد به عنوان روز خبرنگار نامیده شد.