ترامپ خواستار جنگ با ایران است.
«تریتا پارسی» رییس شورای ایرانی - امریکایی (نایاک) در مطلبی تحت عنوان «ماسک از چهره ترامپ برداشته شد» اشاره میکند که ترامپ خواستار جنگ با ایران است.
به گزارش جماران، او در سایت لوبلاگ مینویسد: «ترامپ بدون هیچ تردیدی و تلاشی برای پنهان کردن دغدغهاش روشن کرده که مدعی است که تهران تا ماه اکتبر تقلب در مورد توافق هستهای را مرتکب میشود. ترامپ از پذیرش اینکه ایران به برجام پایبند بوده سرباز خواهد زد و به این ترتیب مرحله تازهای را شاهد خواهیم بود؛ درگیری نظامی تعیین میکند که وضعیت به کدامین سو پیش خواهد رفت.
اقدامات ترامپ برای خرابکاری در روند برجام از دو هفته پیش آغاز شد؛ زمانی که او ناگهان مجبور شد تایید کند که ایران مطابق با برجام عمل کرده است. هم جامعه اطلاعاتی امریکا و هم آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفتند که تهران به تعهدات خود پایبند بوده است اما ترامپ در جلسه خود دور میز بیضیشکلاش به همراه تیم امنیت ملیاش به دنبال پیدا کردن راهی برای فریب دادن افکار عمومی بود مبنی بر اینکه ایران تقلب کرده است.
تیلرسون و متیس و اچ ار مک مستر وزرای امور خارجه، دفاع و مشاور ارشد امنیت ملی در نهایت ترامپ را آرام کردند اما واقعیت این است که ترامپ تا ماه اکتبر بدنبال پیدا کردن یک بهانه است. اکثر تحلیلگران و دیپلماتها پیش از تایید اجرای برجام از سوی ایران از طرف امریکا باور داشتند که شعارهای ترامپ علیه ایران توخالی و صرفا لفاظی هستند. در عمل نیز ترامپ به معافیت ایران از تحریمها و تمدید آن ادامه داد در نتیجه بسیاری به این نتیجه رسیدند که او خواستار ادامه برجام است و لفاظی ضدایرانی خشن خود را ادامه میدهد تا متحدانش عربستان و اسرائیل را راضی کند اما اکنون ارزیابیها تغییر میکنند. خطر واقعی تصمیم ترامپ برای خروج از برجام جدیتر شده است.
مشاوران ترامپ به او پیشنهاد دادند که با طرح موضوع سازوکار درخواست برای دسترسی به سایتهای نظامی ایران بهانه لازم برای لغو برجام پیدا شود. آنان میدانند که ایران قطعا این درخواست را رد خواهد کرد. در آن صورت ترامپ میتواند ادعا کند که این سایتها برای فعالیتهای غیرقانونی هستهای مورد استفاده قرار میگیرند و بگوید که ایران ناقض برجام است. این همان راهی است که بوش در زمینه آغاز جنگ با عراق طی کرد. او اشاره میکند مهم نیست که ایران چه کاری انجام داده یا نداده اگر ترامپ به نتیجه خاص خود برسد این موضوع میتواند به تصمیم نهایی او بیانجامد. ترامپ میخواهد همانند جورج دابلیو بوش در قضیه عراق در موضوع ایران نیز بدون در نظر گرفتن حقایق ادعا کند که ایران ناقض برجام است.
با این حال، سوءاستفاده ترامپ از رژیم بازرسیها سختتر از آن چیزی است که او فکر میکند. اگر ترامپ به سوءاستفاده از این سازوکار فکر کند در نهایت باعث تضعیف نظام بازرسیهای کنونی میشود و توانایی افرادی در ایران که علاقمند به تعقیب برنامه هستهای پنهانی هستند را افزایش میدهد. اروپاییها احتمالا در برابر این تصمیم ترامپ مقاومت میکنند. از سوی دیگر ترامپ با این تصمیم دوگانگی رفتاری خود را نشان میدهد از جمله برای جامعه امریکایی که در آن احساسات ضدجنگ قوی است و این یکی از دلایل اصلی حمایت امریکا از توافق هستهای درسالیان اخیر بوده است. مردم امریکا میدانند که تکرار دوباره نسخه جنگ عراق چه عواقبی دارد. طرفداران خود ترامپ از منتقدان اصلی جنگ با عراق بودند».
نشریه «بیزینس اینسایدر» نیز در گزارش مشابهی مینویسد: «به نظر میرسد ترامپ میخواهد سناریوی عراق را درباره ایران اجرا کند. پس از ناکامی ترامپ در زمینه لغو طرح اوباماکر، به نظر میرسد او توافق هستهای را هدف قرار داده است. ترامپ احتمالا سعی میکند تا اطلاعاتی را درباره تقلب ایران رو کند اما به احتمال زیاد طرفین دیگر توافق هستهای به او اعتماد نخواهند کرد. به نظر میرسد ترامپ خواستار قرار دادن امریکا در وضعیتی مشابه حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی است. ترامپ در تلاش برای از بین بردن برجام و لغو بیمه خدمات درمانی اوباما بود اما بار دیگر در زمینه دومی شکست خورد و حال با شیوه مشابه جنگ علیه عراق خواستار بهانه برای لغو برجام است».
«ایلان گلدبرگ» مدیر امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت امریکای جدید میگوید با شکست ترامپ در زمینه لغو اوباماکر او مصممتر شده تا دستاورد مهم سیاست خارجی اوباما یعنی برجام را لغو کند. اما برخلاف اوباماکر، در توافق هستهای شش کشور هستند که امضاکننده آن بودهاند. هر ۹۰ روز یکبار امریکا باید تایید کند که ایران مطابق با بازرسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تعهدات خود مطابق برجام پایبند بوده است یا خیر. ترامپ میخواهد در روزهای پیشرو از ایران بهانه برای تقلب بدست آورد و به همین دلیل موضوع بازرسی از تاسیسات نظامی را مطرح کرده است تا اگر ایران از بازرسیهای خودداری ورزید او بهانه خوبی برای خروج از برجام داشته باشد.
گلدنبرگ میگوید اگر امریکا بتواند ایران را سرزنش کند و مقصر نشان دهد می تواند ائتلافی را برای مجازات مجدد ایران و تحریم بیش تر آن کشور ایجاد کند اما مشکل او این است که هیچ یک از طرفین دیگر توافق هستهای فکر نمیکنند که ترامپ درست رفتار میکند. او میگوید جامعه اطلاعاتی امریکا نیز گزارش داده که ایران به برجام پایبند بوده و به نظر میرسد که طرفین دیگر توافق میدانند که تلاش ترامپ برای برهم زدن برجام با انگیزههای سیاسی است. پس از سقوط بغداد مشخص شد که ادعاها درباره دارا بودن تسلیحات کشتار جمعی در دوره صدام یک دروغ بوده است. اکنون درباره ایران نیز او میخواهد سناریوی مشابهی را دنبال کند.
کپی شد