جریان اصولگرا باید هرچه بیشتر برای ارتقای رفتار تشکیلاتی و جبهه‌ای‌اش تلاش کند و در این راستا باید به نقد و آسیب‌شناسی رفتارهای گذشته بپردازد.

شهربانو امانی

به گزارش جماران شهربانو امانی در روزنامه اعتماد نوشت:  بیش از ١٥ تا ١٨ سال است که شورای هماهنگی احزاب اصلاح‌طلب بنیان گذاشته شد تا با تعامل بین نیروهای سیاسی این جریان و حرکت جمعی تاثیرگذاری سیاست‌ورزی خود را افزایش بدهیم. در آستانه انتخابات مجلس دهم بحث همگرایی جریانات سیاسی اصلاح‌طلب مطرح شد تا هم شورای هماهنگی و هم شخصیت‌های اصلاح‌طلب با تشکیل شورای عالی سیاستگذاری با یک رفتار اجماعی و جبهه‌ای در کنار راهنمایی‌های رهبری اصلاحات سعی کنند تا کنش سیاسی خود را سازماندهی کنند. بعد از آن اصلاح نقاط ضعف شورای عالی و تقویت این نهاد منتج به انتخابات ۹۶ شد. سه گام انتخاباتی با همگرایی پیگیری شد و برآیند این هماهنگی موفقیت قاطع و نسبی در انتخابات بود. همچنین این جریان توانست به برکت این همگرایی گزینه مورد نظر را همچنان در راس قوه مجریه بنشاند.
در شرایط فعلی برای گام چهارم نیاز است که مسیر با اصلاح و رفع نقاط ضعف همچنان به صورت جبهه‌ای پیش برود. امروز باید دید که تقویت احزاب و حرکت جبهه‌ای در کنار یکدیگر چگونه ممکن خواهد بود. تقویت احزاب و تاثیر‌گذاری‌شان در سپهر سیاسی کشور نیازمند فرصت زمانی است. هر انتخابات شرایط و بستر خوبی را فراهم می‌کند تا احزاب به تقویت سازوکارهای خود و عضو‌گیری بپردازند. باید توجه داشت که برای تقویت نهاد حزب در کشور کادرسازی لازم است تا کم‌کم بتوانند نقش موثری را در بلندمدت سازماندهی کنند. از سویی دولت و نظام جمهوری اسلامی باید به حرکت حزبی اعتقاد و باور داشته باشند. احزاب به عنوان الگوی‌های موفق در نظام‌های دموکراتیک می‌توانند در بخش مهمی از مشکلات کشور موثر باشند. از سوی دیگر این تقویت حزبی باید در کنار تقویت فعالیت جبهه‌ای باشد. اعضای حزبی در حرکت جبهه‌ای باید توجه کنند که منافع ملی بر منافع جناحی و آن نیز بر منافع حزبی‌شان ارجحیت دارد. اگر این نکته رعایت شود احزاب در درازمدت می‌توانند از اعتماد مردم بهره‌مند شوند و در حل مشکلات کشور سهیم باشند. بنابراین احزاب باید فعالیت جبهه‌ای را در اولویت بدانند. همچنین احزاب برای تقویت خودشان می‌توانند نشست‌های منطقه‌ای برای همفکری با دیگر احزاب داشته باشند و از تجربه‌های یکدیگر برای تقویت خود بهره بگیرند. تضارب آرا در هر جریانی طبیعی است و در شرایط امروز رفتار جبهه‌ای می‌تواند موثر باشد. جریان اصولگرا نیز باید هرچه بیشتر برای ارتقای رفتار تشکیلاتی و جبهه‌ای‌اش تلاش کند و در این راستا باید به نقد و آسیب‌شناسی رفتارهای گذشته بپردازد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 712629
  • منبع: اعتماد
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.