«بیزینس اینسایدر» در تحلیلی پیرامون سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره برجام نوشت: وی توانایی محدودی در اقدام یکجانبه علیه این توافق دارد.

تارنمای آمریکایی بیزینس اینسایدر در تحلیلی نوشت: تحریف واقعیت ها علیه ایران با انگیزه های سیاسی از سوی دولت ترامپ، اعتماد طرف های اروپایی توافق هسته ای را جلب نمی کند و فصل تاریک دیگری را در تاریخ آمریکا رقم می زند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای خبری «بیزینس اینسایدر» در تحلیلی پیرامون سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره برجام نوشت: وی توانایی محدودی در اقدام یکجانبه علیه این توافق دارد.
این تارنمای با یادآوری اینکه پاره کردن برجام از ابتدا شعار انتخاباتی ترامپ بوده است، افزود: اکنون با توجه به شکست در لغو قانون بیمه اوباماکر، وی تلاشش را برای تخریب برجام دوچندان خواهد کرد.
اما از آنجا که 5 کشور دیگر به جز آمریکا نیز در این توافق دخیل هستند، دولت ترامپ توانایی محدودی برای اقدام یک‌جانبه دارد. به همین دلیل او سعی دارد با اتهام زنی فشار بر تهران را افزایش دهد.
دولت ترامپ هر 90 روز یک بار باید پایبندی ایران به بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین توافق هسته ای را برای کنگره آمریکا تایید کند. در 6 ماه اول دوره ریاست جمهوری ترامپ به رغم بی میلی او پایبندی ایران تایید شده است.
در حالی که ترامپ در گفت و گو با نشریه «وال استریت ژورنال» اعلام کرد که اگر همه اختیارات دست وی بود، 180 روز پیش عدم پایبندی ایران را اعلام می کرد، «جفری لوییس» کارشناس مسائل هسته ای به بیزینس اینسایدر می گوید که وی هیچ شواهدی علیه ایران در دست ندارد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین قصد دارد با درخواست بازرسی از سایت های نظامی ایران، تهران را در دوراهی پذیرش بازرسی و رد آن قرار دهد و بهانه ای به زعم خود برای خروج از این توافق مهیا کند.
«ایلان گلدنبرگ» مدیر امنیت خاورمیانه در «مرکز امنیت نوین آمریکا» می گوید: اگر ایالات متحده بتواند ایران را در جایگاه متهم قرار دهد، می تواند طرف های دیگر توافق را در بازگرداندن تحریم های ایران با خود همراه کند.
اما به عقیده لوییس و گلدنبرگ مشکل اینجاست که هیچ یک از طرف های اروپایی برجام به حسن نیت ترامپ باور ندارند.
این کارشناسان می گویند اطلاعاتی که آمریکا مبنی بر تقلب ایران در برجام می دهد با انگیزه های سیاسی است.
به نوشته بیزینس اینسایدر،جستجوی گزینشی اطلاعات درباره برنامه مخفی تسلیحات هسته ای مربوط به یک دشمن خاورمیانه ای، تاریخچه ای تاریک دارد.
در سال 2003 وقتی آمریکا قصد حمله به عراق را داشت با جمع آوری اطلاعات گزینشی، عراق را کشوری معرفی کرد که در حال ساخت سلاح های کشتار جمعی است.
اما پس از سقوط بغداد و تسلط آمریکا بر عراق معلوم شد که هیچ تسلیحات هسته ای و یا کشتار جمعی وجود نداشته است.
به گفته لوییس، مورد ایران نیز از این منظر که اطلاعات به منظور تطبیق با سیاست مورد نظر واشنگتن جمع آوری می شود، مشابه عراق است؛ با این تفاوت که احتمال حمله آمریکا به ایران وجود ندارد.
ترامپ در مقایسه با جورج بوش به گونه ای صریح تر عمل کرده و می خواهد توافقی را که دوست ندارد، بی اعتبار کرده و آن را به گفته خود پاره کند.
تارنمای بیزینس اینسایدر مدعی شد: اگرچه رفتار ایران در قبال آمریکا همچنان خصومت آمیز است، از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه حمایت می کند و پشت حملاتی قرار دارد که در سوریه علیه ارتش آمریکا و نیروهای تحت حمایت آن می شود، اما به دنبال تسلیحات هسته ای نیست.
به گفته لوییس فناوری هسته ای قدیمی شده و ایران اگر قصد ساخت سلاح هسته ای داشت، حتی با وجود بازگرداندن تحریم هایی که به موجب برجام لغو شده، به سرعت می توانست چنین تسلیحاتی بسازد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی آمريكا

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.