وزیر کشور هند با اشاره به اهمیت توافقنامه پاریس برای مقابله با گرمایش زمین اظهار امیدواری کرد آمریکا در خروج از توافقنامه اقلیمی پاریس تجدید نظر کند.
به گزارش جماران ،'راجنات سینگ' روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران در دهلی نو افزود:سخنان 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریکا در خصوص توافقنامه پاریس تکان دهنده است.
'سوشما سواراج' وزیر امور خارجه هند نیز روز گذشته نیز در گفت وگو با خبرنگاران در دهلی نو اظهار کرد سخنان 'ترامپ' در باره دلایل مالی امضای توافقنامه پاریس توسط دهلی نو نادرست و واقعیت ندارد.
ترامپ هفته گذشته با بیان اینکه هند به دلایل مالی به توافق پاریس پیوسته اظهار کرد دهلی نو باید میلیارد ها دلار برای عمل به تعهدات خود در مبارزه با تغییرات آب و هوایی بپردازد تا بتواند براساس این توافق، گازهای گلخانه ای را کاهش داده و سیاره زمین را نجات دهد.
نارندرا مودی' نخست وزیر هند نیز در سخنانی در نشست بین المللی اقتصادی سنت پترزبورگ روسیه خاطرنشان کرد هند متعهد به حفاظت از آب و هوا است.
وی اظهار کرد هند تلاش می کند با جلوگیری از تخریب زمین ،آن را برای نسل های آینده حفظ کند.
'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری امریکا روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که آمریکا - یکی از بزرگترین کشورهای آلاینده محیط زیست جهان - معاهده تغییرات اقلیمی پاریس را ترک میکند. ترامپ خواهان مذاکره مجدد درباره این معاهده یا گفت و گو با کشورهای دیگر برای رسیدن به یک توافق جدید 'منصفانه' شده است.
رئیس جمهوری آمریکا در کارزار انتخاباتی سال گذشته بارها وعده داده بود که اگر قدرت را در دست بگیرد، ایالات متحده را از توافق پاریس - که در پی تلاش دیپلماتیک دولت باراک اوباما و در سال 2015 میلادی برای کاهش گازهای گلخانهای منعقد شد - خارج کند.
خروج امریکا از توافق اقلیمی پاریس انتقاد شماری از رهبران جهان و سیاستمداران ایالات متحده را به همراه داشت.
تا زمان خروج آمریکا، همه کشورهای جهان به جز سوریه و نیکاراگوئه به توافق پاریس پیوسته بودند.
توافق پاریس پس از سالها مذاکره و ناتوانی سران جهان برای دستیابی به معاهدهای فراگیر در راستای مقابله با تغییرات آبوهوایی زمین، در پاییز سال 1394، در پاریس بهدست آمد.
هدف بلندمدت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «2 درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاستهایی، هرچه سریعتر جلوی انتشار گازهای گلخانهای را بگیرند.
چین و آمریکا نزدیک به 38 درصد کل گازهای گلخانهای جهان را تولید میکنند و هر دو کشور نیز در تاریخ 13شهریور ماه 1395، پیش از پیروزی ترامپ، به این توافق پیوستند.