دانشمندان می گویند در صورت خروج آمریکا از توافق آب و هوای پاریس، زمین به سطوح خطرناکتری از گرم شدن نزدیک می شود، زیرا ایالات متحده به بالا رفتن دمای هوا کمک شایانی می کند.

به گزارش جماران و به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امروز (شنبه) توییت کرد که ظرف چند روز آینده در مورد احتمال ماندن آمریکا در توافق آب و هوای 2015 پاریس یا خروج از آن، تصمیم نهایی می گیرد.
سران جهان که در نشست گروه هفت در ایتالیا شرکت کرده اند، از ترامپ خواسته اند، آمریکا به این توافق پایبند بماند.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان نیز هفته گذشته در جریان دیدار ترامپ با وی در واتیکان، این مساله را مطرح کرد.
آسوشیتدپرس در تلاش برای پی بردن به آنچه پس از خروج آمریکا از توافق پاریس روی می‌دهد، با تعدادی از دانشمندان آب و هوا گفت وگو و یک نمونه ویژه رایانه ای برای محاسبه تاثیرات بالقوه این مساله را آنالیز کرده است.
به گفته دانشمندان، خروج آمریکا از توافق پاریس، مشکل را بدتر و جلوگیری از عبور از آستانه خطرناک گرم شدن دمای جهانی را دشوارتر می‌کند.
محاسبات نشان می‌دهد که این مساله به انتشار سه میلیارد تن دی اکسید کربن مضاعف در یک سال منجر می‌شود. 
به اعتقاد دانشمندان، این رویه ظرف چند سال باعث ذوب شدن سریعتر ورقه‌های یخی، بالا آمدن سطح آب دریاها و وضعیت بد جوی می شود. 
برخی دانشمندان می‌گویند در صورت خروج آمریکا از این توافق، ممکن است کشورهای دیگر نیز همین رویه را دنبال کنند که این مساله به انتشار هر چه بیشتر دی اکسید کربن در آمریکا و کشورهای دیگر منتهی می شود.
جهان بدون حمایت آمریکا از توافق پاریس، با مشکلات بیشتری در زمینه جلوگیری از رسیدن به آستانه‌ای خطرناک مواجه می‌شود. این آستانه، جلوگیری از گرم شدن زمین به میزان بیش از 2 درجه سانتیگراد 6ر3درجه فارنهایت)، رقمی بیش از سطوح قبل از صنعتی شدن است. 
جهان در حال حاضر بیش از نیمی از این مقدار گرمتر شده و حدود یک پنجم از انتشارات دی اکسید کربن در گذشته از آمریکا بوده است.
از این رو، تلاش‌ها در این راستا است که از گرم شدن بیشتر زمین جلوگیری شود.
به گفته بسیاری از دانشمندان، حتی اگر آمریکا به توافق پاریس پایبند بماند، جهان احتمالا از آستانه 2 درجه سانتیگراد عبور می کند. 
توافقنامه پاریس در تاریخ 12 دسامبر (21 آذر) سال 2015 در چارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد با هدف جلوگیری از افزایش دمای زمین بیش از 2 درجه سانتیگراد در قرن جاری و تلاش برای محدودیت افزایش دما به زیر 1.5 درجه سانتیگراد نسبت به سطح آن پیش از صنعتی شدن، تهیه و تدوین شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.