رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حل مشکلاتی همچون رفع حصر و لغو ممنوعالتصویری سختتر از برجام نیست و نیاز به مذاکره دارد، گفت: تابوی عدم استفاده از اقلیتهای مذهبی، قومی و زنان در کابینه باید شکسته شود.
به گزارش جماران، غلامرضا تاجگردون در تشریح اینکه دولت چگونه میتواند به مطالبههای فراوان جامعه در مباحث مختلف مربوط به توسعه سیاسی که در جریان تبلیغات انتخاباتی از سوی شهروندان سراسر کشور مطرح شد، جامعه عمل بپوشاند، گفت: واقعیت این است که هر دو کاندیدای انتخابات، هم آقای روحانی و هم رئیسی جسارت بالایی از خود نشان داده هر دو نفر درخصوص مسائل مختلف سیاسی اعم از موضوعات داخلی و خارجی ورود داشتند.
روحانی و رئیسی وارد حیطههایی شدند که تابو بود
او گفت: بر این اساس هم روحانی درباره مسائل حساس سیاسی اظهارنظر کرد و هم رییسی در جناح مقابل به مسائلی پرداخت که بعضاً تابوی جامعه بود. کاندیدای اصولگرای این انتخابات در مسائل فرهنگی و اجتماعی از جمله آزادیهای فردی، مقابله با سختگیریها و مسائل مربوط به موسیقی و حتی موضوعات سیاست خارجی به خوبی موضعگیری نکرد، در عوض روحانی وارد حیطههایی شد که تابو بود.
روحانی باید از فضای باز ایجاد شده، حداکثر استفاده را بکند
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد آقای روحانی بهعنوان رییس قوه مجریه و همچنین همکارانش باید از این فرصت، حداکثر استفاده را کنند. البته منظور این نیست که روحانی باید این فضا را حفظ کند بلکه باید سعی کند آثار مثبت فضای آزاد انتخاباتی را تداوم ببخشد و در این راستا باید از افرادی که توانایی این کار را دارند، بهره بگیرد و همچنین سعی کند دیگر مسئولان نظام را توجیه کند که جامعه این فرهنگ را پذیرفته و این درحالی است که حتی جریان رقیب هم پذیرفته و تمکین کرده که نیاز امروز جامعه ما متفاوت است و بهعنوان مثال نیاز به موسیقی دارد و با این حساب روحانی باید حداکثر استفاده را از این فضا ببرد.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا روحانی باتوجه به اینکه در نشست خبری پس از پیروزی نسبت به سوالی درباره رفع حصر به صراحت پاسخ نداد و آیا اساساً قابلیت تداوم بخشیدن به این فضای آزاد اجتماعی در منش سیاسی روحانی وجود دارد، گفت: آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی هم تاکید کرد که برای اینکه بهدنبال این مسائل برود، نیاز به رای بالا دارد.
تاجگردون درپاسخ به این سوال که آیا اساساً میتوان به حل مشکلاتی همچون رفع حصر و لغو ممنوعالتصویری خاتمی در دولت دوازدهم امیدوار بود، گفت: برداشت و تحلیل سیاسی بنده این است که برخی اوقات وقتی این مسائل به مراحل نزدیک به رفع شدن میرسد، بعضی دوستان حرکاتی کرده یا اظهارنظرهایی میکنند که طرف مقابل را تحریک کرده و در مسیر رفع این مشکلات وقفه ایجاد میکند.
رفع حصر و لغو ممنوعالتصویری سختتر از برجام نیست
نماینده اصلاحطلب مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به هر حال مسائلی همچون رفع ممنوعالتصویری خاتمی یا رفع حصر نیازمند مذاکره و بحث است. آنچه مسلم است این مشکل سختتر از برجام نیست. سوال این است که اینکه پای میز مذاکره با آمریکاییها بنشنیم سختتر است یا رفع حصر یا ممنوعالتصویری خاتمی؟
او با بیان اینکه قطعاً برجام بسیار سختتر از این مشکلات بود، خاطرنشان کرد: بنابر این وقتی رهبری موضوع مذاکرات و برجام را پذیرفتهاند و برای حل این مشکل کمک کردند، حتما برای رفع این مشکلات داخلی هم کمک میکنند.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی هشدار داد: با این حال دوستان باید توجه کنند که نباید از مسائلی همچون حصر یا ممنوعالتصویری همچون تیغ استفاده کنند که اگر این موضوع حل شد، اینگونه وانمود کنند که ما مشکل را حل کردیم. قطعاً اگر کلیت نظام به سمت رفع این مشکلات بروند، حل خواهد شد.
سوال خبرنگار اصولگرا درباره رفع حصر برای برهم زدن فضا است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم یادآور شد: وقتی در نشست خبری رییسجمهوری خبرنگار اصولگرا درباره حصر سوال میکند، بیشتر بهخاطر این است که صحنه را به هم بریزد و متاسفانه بعضاً برخی دوستان ما نیز همینطور عمل میکنند.
تابوی عدم استفاده از اقلیتهای مذهبی، قومی و زنان در کابینه باید شکسته شود
او در پاسخ به سوال دیگری درباره مطالبه حضور زنان، اقلیتهای قومی و مذهبی در کابینه که در این انتخابات بیش از ادوار قبل مطرح شد و این گروههای اجتماعی و قومیتی و مذهبی نیز رای بالایی به روحانی دادند، گفت: به نظرم تابوی عدم استفاده از اقلیتهای مذهبی یا زنان در کابینه باید شکسته شود و این شکستن تابو باید با منطق هم صورت بگیرد.
نماینده اصلاحطلب گچساران و باشت در مجلس دهم خاطرنشان کرد: طبیعتاً اگر در حوزهای حساسیت وجود دارد، بهتر است که استفاده از این گروهها صورت نگیرد اما اگر حساسیتی وجود نداشت، باید از آنها استفاده کنیم و آقای روحانی نیز باید بیش از پیش به این سمت حرکت کند.
او گفت: البته آقای روحانی در کابینه فعلی نیز بهخوبی از ظرفیتهای زنان استفاده کرد و بیش از گذشته به این مساله توجه کرد که نمونههای آن را در سازمان میراث فرهنگی، کتابخانه ملی و بسیاری از فرمانداریها میبینیم.
تاجگردون در پایان تصریح کرد: با این حال به نظر میرسد فرآیند استفاده از این ظرفیتها رو به جلو است و جامعه نیز پاسخ مثبتی به این مسئله داده است.