به گزارش جماران روزنامه اعتماد نوشت:
نتیجه انتخابات ریاستجمهوری پس از یک دوره یک ماهه رقابت گسترده بین کاندیداها و برگزاری مناظرهها، سخنرانیها، همایشها و سفرها و طرح دیدگاههای مختلف رقبا در فضای مجازی و ایجاد یک فضای پر نشاط و پر تحرک اجتماعی، سیاسی و البته گاهی همراه با تخریب و توهین و... با حضور بالغ بر ٧٠درصد واجدین شرایط روشن شد و آقای دکتر روحانی مجددا به عنوان رییسجمهور با کسب ٥٨درصد آرای ماخوذه انتخاب شدند و اعتماد دوباره مردم را البته با آرایی بیشتر کسب کردند.
انتخابات ٢٩ اردیبهشت ٩٦ حاوی نکات خاص و آموزههای فراوانی بود که لازم است مورد نقد و بررسی و توجه قرارگیرند:
١- مردم با حضور و مشارکت گسترده خود نشان دادند که بیشتر از همه به اولویتها و منافع ملی کشور توجه دارند و برای آنها ایفای نقش و مسوولیت اجتماعی در جهت پایداری، امنیت و توسعه کشور از اهمیت بالاتری برخوردار است. لذا با این حضور ،حماسهای بزرگ آفریدند و پشتوانهای مستحکم برای کشور، نظام و دولت شدند.
٢- در ایجاد فضای پر شور و نشاط انتخاباتی عوامل متعددی موثر بودند، تاکیدات خاص مقام معظم رهبری بر ضرورت مشارکت گسترده مردم و ایجاد فضای مناسب برای رقابت کاندیداها و هواداران آنها، همچنین برگزاری برنامههای مختلف تبلیغاتی و اطلاعرسانی متنوع صدا و سیما به ویژه برگزاری مناظره، تحرک و خلاقیت و نوآوری هواداران رقبا در فضاهای مجازی و گروهها و کانالها، حضور شخصیتها و گروههای موثر و مرجع اجتماعی و فرهنگی و سیاسی، به ویژه بزرگانی که با وجود همه محدودیتها از مقبولیت بالایی در بین جامعه و جوانان برخوردارند، همه و همه در ایجاد این فضا موثر بود.
احساس مسوولیت و نگرانی جدی طرفین اصلی رقابت و هوادارانشان در بسیج همه ظرفیتها و امکانات برای پیشگیری از پیروزی طرف مقابل از جمله این عوامل بود.
٣- اما متاسفانه در انتخابات تلخیها، بداخلاقیها و رفتارهای نادرستی که کم هم نبودند دیده شد که از شأن کسانی که مدعی ارزشهای دینی و انقلابی بودند، به دور بود. انواع دروغ و تهمت و تخریب ناروای دولت، زیر سوال بردن عملکرد دولت و سیاه نمایش دادن وضعیت کشور در حوزه فقر و بیکاری در بعضی از فیلمها و اظهارات و اضافه بر اینها افشاگریها و آبروریزیهای متعدد در مناظرهها، همه مجموعا باعث آسیب دیدن سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی شدند.
٤- بالاخره با همه این مسائل انتخابات روند قانونی و مراحل اجرایی خود را پشت سر گذاشت و حضور گسترده و آرام و اثربخش مردم پای صندوقهای رای سرنوشت انتخابات را به نام رییس محترم دولت آقای دکتر روحانی رقم زد.
البته دفاع جانانه، مستند و مسلط و همهجانبه آقای دکتر جهانگیری از برنامهها و سیاستهای دولت و مقابله با تخریبها و برنامههای رقیب کمک بسزایی به جذب آرا به نفع آقای دکتر روحانی کرد.
اینک فضای کشور به لطف الهی و با حمایت مردم پیش روی دولت به خوبی باز شده است؛ ضمن عرض خدا قوت به رییسجمهور، چند نکته از زبان مردم و یاران حامی و مدافع حضور ایشان قابل ذکر و تاکید است.
اولا همانطور که ایشان چندین بار گفتند، دولت روحانی دولت صد در صدی است و لازم است توجه کنند یک جمعیت حدودا ٤٠ درصدی که نامزدشان رای نیاورده هم در جامعه حضور دارد. بدیهی است که در اداره امور کشور به نحو مقتضی مشارکت جریان اقلیت با حفظ محوریت سیاستها و برنامههای دولت جلب شود.
ثانیا از مجموع مطالباتی که در جریان انتخابات بیشتر مطرح شد، لازم است به دو موضوع رونق تولید و رفع معضل بیکاری در چارچوب برنامههای توانمندسازی بنگاههای کوچک و متوسط و جلب مشارکت و سازماندهی جوانان به ویژه در حوزه روستاها در قالب تعاونیهای تولیدی و خدماتی با اجرای سیاستهای اقتصادی و مقاومتی اولویت داده شود.
ثالثا یکی از انتظارات بحق مردم از دولت منتخب خود برخورد شفاف و موثر و قاطع با هر گونه رانتخواری، فساد و قاچاق در حوزههای مختلف است. بدیهی است مردم با محدودیتها و کمبودها راحتتر کنار میآیند تا تبعیضها و سوءاستفاده و ویژهخواری. با تاکیدی که رییسجمهور محترم بر اصول صراحت، صداقت، پاکدستی و پاسخگویی دارند، شایسته است توجه ویژهای به این خواست عمومی در مقابله با این نارساییها و در جهت بسط عدالت اجتماعی و توجه به اقشار محروم معمول شود.
نکته آخر اینکه یاران و همراهان رییسجمهور در قالب اعضای دولت و وزرا و استانداران و دیگر مدیران ارشد نقش بسزایی در اداره امور کشور و توفیقات رییسجمهور در تحقق برنامههایش ایفا میکند. استفاده از نیروهای با تجربه، کاردان، با نشاط و شجاع و همراه و همدل در چیدمان دولت جدید و حمایت از آنان یک ضرورت جدی است که توجه به این مهم و اصلاح پارهای ساختارها و فرآیندهای اداری از همین فردا باید دنبال شود.
قطعا با توجه به نگاه مثبتی که در بین جامعه و به ویژه جوانان و نیروهای تحصیلکرده به دولت تدبیر و امید و جریان اصلاحات و اعتدال وجود دارد، لازم است همه برنامهها با نگاه بلندمدت مدیریت این تفکر در دوره بعد از آن با تدبیر طراحی شود تا بتوان نتایج مطلوبتری از اقدامات با نگاه بلندمدت به دست آورد.