بیش از 1200 عضو هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور در بیانیهای حمایت خود را از دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند.
به گزارش جماران ، متن بیانیه اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور به این شرح است: "تاریخ یک صد ساله ایران تاریخی مملو از وقایع و حوادث و اتفاقات تلخ و شیرین است. تاریخی که شاهد پیروزیها و شکستها، یاس و امید و فراوان بوده و افت و خیزهای فراوانی را شاهد بودهایم. تا جایی که دو انقلاب بزرگ مشروطه و انقلاب اسلامی را نیز در کشور عزیزمان شاهد بودهایم. در کنار اینها جنگی هشت ساله و تحریمی چند ساله را نیز پشت سرگذاردیم. امروز علی رغم این که جامعه ایران بسیاری از موفقیتها را تجربه کرده، آسیبهای زیادی را نیز متحمل شده است. مهمتر از همه اینکه مسیر توسعه در ایران با توقفها و حتی برگشتهای متعددی همراه بوده است. ما آزمونهای متعددی را پشت سر گذاشتیم، آزمودیم که اگر با صندوقهای رای قهر کنیم و یا در باد پیروزیها بخوابیم کسانی انتخاب میشوند که مسیر توسعه را سالها و شاید هم قرنها به عقب میرانند و حاصل آن سرخوردگی و ناامیدی و له شدن آرزوها در زیر وعدههای مردم فریبانه و بی تدبیری خواهد بود.
لذا ما اساتید دانشگاه نظر به اهمیت رسیدن به اجماع ملی برای در پیش گرفتن مسیر توسعه و ضرورت ایجاد ثبات در مدیریتها و تصمیمگیریها و هم چنین برنامه محور شدن فعالیتها و برای جلوگیری از بازگشت افرادی که با چهره جدید در صدد بازگرداندن همان شیوههایی هستند که هشت سال آزمودیم و هنوز آواربرداری از خرابی آن به اتمام نرسیده و از درد و رنج آن رها نشدهایم، با توجه به بندهای این بیانیه بر این نظر هستیم که جناب آقای دکتر حسن روحانی مناسبترین گزینه برای ریاست جمهوری ایران هستند:
گفتمان اعتدال و ثبات سیاسی-اجتماعی: تاریخ پر تنش ایران ناشی از افراط و تفریط دراندیشه ورزی، برنامهریزی،تصمیمگیری و مواجهه تنش آلود گروهها با یکدیگر و دستهبندیهای سیاسی است.از این رو پدیداری نگاه حذفی در جامعه ایرانی همواره باعث از دست رفتن بخش عمدهای از توان کشور و منابع شده است. لذا اعتدال میتواند گزینه مناسبی برای دوری از تندرویها و برخوردهای حذفی باشد تا بتوان تحت لوای این نگرش و حداکثری دیدن جذب گروهها، ضمن دوری جستن از تنشها به تامین منافع برای حداکثر مردم پرداخت.
صلح و امنیت پایدار: در شرایط حساس بین المللی و در گوشه و کنار دنیا و منطقه، همواره کشورهایی بوده و هستند که برای جلوگیری از پیشرفت ایران خواستار بر هم زدن امنیت و صلح در منطقهاند. از این رو رئیس جمهوری را میخواهیم که ضمن حفظ عزت و مصلحت و منافع مردم ایران، از طریق همکاریهای بین المللی، با تدبیر وبا رویکرد گفتگو و مذاکره، ایران را از منازعات بین المللی و منطقهای دور نگه دارد و از فرصتهای نظام بین الملل و منطقه برای کسب حداکثر منافع برای ایران و مردم بهرهبرداری کند.
اصلاح ساختار اقتصادی: برخورد سلیقهای بدون اتکا به برنامهای مدون و توافق شده و برداشتهای غیراصولی از منابع مالی کشور، ویژه خواریها و ایجاد رانتهای گسترده به بهانه دور زدن تحریم، ساختار اقتصادی کشور را فلج کرد و منجر به ایجاد فساد سازمان یافته شد. نتیجه آن آسیبهای جدی برای گروهها و اقشار مختلف جامعه خصوصا قشر محروم بود. عبور از تحریم و اصلاح برخی از ساختارهای اقتصادی و قائدهمند شدن نظام مالی و بانکی از جمله مسائلی است که ضرورت ادامه این مسیر را موجه مینماید. از این رو رئیس جمهوری را میخواهیم که با اتکاء به برنامهای مدون به دور از برخوردهای سلیقهای و جناحی و با در نظر گرفتن منافع ملی، ساختار اقتصادی کشور را در راستای تحول اقتصاد اصلاح نماید.
تولید و اشتغال: با تلاشهایی که دولت تدبیر و امید در چهار سال صورت داد و با عبور از تحریمهای هستهای، ضمن رفع بسیاری ازموانع پیشروی تولید و اشتغال که در هشت ساله 1384تا 1392 پدید آمده بود، زمینههای لازم برای فعال شدن سرمایههای داخلی و همچنین جذب سرمایههای خارجی فراهم شده است که این مهم میتواند در چهار ساله دوم منجر به رشدی سریع همراه با دستیابی به سطح مناسبی از تولید، افزایش ثروت ملی و اشتغال شود. ما ادامه و تقویت این مسیر را در راستای تامین پایدار منافع مردم ایران میدانیم.
خدمات اجتماعی و رفاه: در کنار کمکهای سریع به مردم کم بضاعت، یکی از راهکارهای تقویت بنیه اقتصادی مردم گسترش خدمات اجتماعی و افزایش رفاه از طریق افزایش قدرت خرید مردم است. دولت تدبیر و امید با برخی تجارب ارزنده مانند طرح سلامت نشان داد که بسیاری از نیازهای مردم را میتوان از طریق افزایش قدرت خرید به صورت غیر مستقیم برآورده ساخت و ما خواهان ادامه این رویه و بالا بردن رفاه مردم از طریق افزایش و گسترش خدمات اجتماعی هستیم.
آزادی و اعتلای فرهنگی: توجه به خواستها، نیازها و مطالبات جوانان، زنان، قومیتها و دیگر اقشار وگروههای اجتماعی، زمینهساز اصلی تحقق آزادی و اعتلای فرهنگ است. به گونهای که بتوان از همه استعدادها برای پیشبرد کشور بهره برد. رئیس جمهوری را میخواهیم تا جسورانه و البته با تدبیر و درایت مسیر تحقق هر چه بیشتر و گستردهتر حقوق شهروندی را به گستره مردم ایران دنبال کند.
دوری از سیاست زدگی و عوام فریبی: وعدههای بدون پشتوانه و انحراف و فریب افکار عمومی یکی از ترفندهای عوام فریبان برای جذب آرای مردمی در برخی از دورهها بوده است. این خطر امروز نیز جامعه ایرانی را به شدت تهدید میکند. رئیس جمهوری را میخواهیم تا به دور از خوشایندها و بدآیندها، ضمن پیگیری سریع برخی از مشکلات، با برنامه و تدبیرِ میان مدت و بلند مدت و با در نظر گرفتن محدودیتها و اقتضائات و هم چنین در میان گذاشتن صادقانه مشکلات با مردم، راههای رسیدن به پیروزی را مقتدرانه دنبال کند و در این رابطه زمینه مشارکت همگانی را فراهم آورد.
به روحانی رای می دهیم"