حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی به شرایط انتخابات اشاره کرد و گفت: تهمت زدن، دروغگویی و تخریب دیگران گرچه همواره گناه و حرام است اما چون در انتخابات اثر منفی می گذارد در حرمت آن شکی نیست.
به گزارش جماران این مرجع تقلید در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم بر شرکت مردم در انتخابات پیش رو تاکید کرد و اظهار داشت: همه ما حق داریم در سرنوشت جامعه ای که زندگی می کنیم، در کیفیت و اداره آن جامعه حق داریم دخالت کنیم از سوی دیگر چون مدیریت جامعه بر عهده شما مردم است، تکلیف هم هست.
او به شرایط انتخابات اشاره کرد و گفت: هرکسی صلاحیت قدم گذاشتن در عرصه رقابت ریاست جمهوری را ندارد و لذا باید صلاحیت آنها توسط شورای نگهبان احراز شود.
آیت الله نوری همدانی به مقوله تبلیغات انتخابات برای جلب آرای مردم اشاره کرد و افزود: این مرحله، بعد از احراز صلاحیتهاست و در این عرصه کاندیداها باید با صداقت و درستی و پاکی برخورد کنند چون قرار است زمام امور جامعه را به دست گیرند و باید براساس فرهنگ اسلام و انقلاب عمل کنند.
او با اشاره به تبلیغات کاندیداها برای جلب آرای مردم تصریح کرد: در حرمت دروغگویی، گمراه کردن مردم، تهمت زدن شکی نیست اما چون در اینجا اثر منفی دارد، گناه و حرام است.
این مرجع تقلید با تاکید براینکه من مصداقی برای انتخاب رئیس جمهور معرفی نمی کنم به شرایط انتخاب اصلح اشاره کرد و افزود: چه کسی اصلح است؟ یعنی کسی که بیشتر صلاحیت دارد، آیا صلاحیت یعنی دروغ بگوید، دیگران را تخریب کند، تهمت بزند، غیبت کند و برای خود جایگاهی درست کند؟ درحالیکه برخی از اینها قبلا امتحان خود را داده اند و روشن است. خب این مصداق اضرار به غیر است.
او از سخنان برخی کاندیداها در زمینه دستاوردهای انقلاب اسلامی انتقاد کرد و گفت: برخی می گویند شما ۳۸ سال برای مردم جز زندان و اعدام کاری نکردید و اینگونه دستاوردهای نظام اسلامی را زیرسئوال می برند.
او بیان کرد: سند ۲۰۳۰ از طرف یونسکو به کشورها ارسال شده که بایستی آموزش و تعلیم و تربیت براساس این سند صورت بگیرد که در آن سرفصل هایی چون آزادی مردم، عدم جهاد و امر به معروف و نهی از منکر دیده می شود.
آیت الله نوری همدانی گفت: این سند را دولت بدون ارائه به مجلس و مشورت علما امضا کردند و کار به جایی رسید که رهبر انقلاب اسلامی با دل دردآمیزی این را بیان کردند و بنابراین ما نمی توانیم در برابر آن ساکت باشیم.