نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر مردم به دولت متکی باشند، دولت ارباب صفت، بی مسئولیت و کمرنگ است.
به گزارش جماران، اسحاق جهانگیری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در دولتی که اتکای مردم به دولت باشد دولت خود را ارباب می داند و مسئولیت پذیر نیست، در چنین دولتی از نوآوری، خلاقیت اقتصادی و شکوفایی و ... خبری نیست و نقش دولت هر روز کمرنگ تر خواهد شد.
او ادامه داد: اگر دولت متکی به مردم باشد بی شک رئیس جمهور خود را مأمور و مسئول می داند و هر روز برای پیشبرد اهداف جامعه به وسیله مشورت با مشاوران زبردست گام برخواهد داشت.
جهانگیری افزود: در طول 40 سال گذشته موفقیت های بزرگی کسب شد، اول اینکه توانستیم از تمامیت ملی خود در جنگ هشت ساله دفاع کنیم، از امنیت و انسجام کافی برخورداریم، در نظام جمهوری اسلامی، مردم به ایرانی- اسلامی بودن خود مفتخرند اما بودن شک در زمینه اقتصادی آن گونه که نیاز جامعه بوده رشد نکرده ایم یا به بیانی از رشد پایداری برخوردار نبوده ایم.
او گفت: در طول این سالها رشد 10 درصد اقتصادی داشته ایم رشد 6.4- درصد هم، تورم بالای 40 درصد داشته ایم، تورم تک رقمی هم. در حوزه اجتماعی و فرهنگی هم پیشرفت لازم را متناسب با نیاز اجتماع نداشته ایم. 
این نامزد انتخاباتی در مورد بدنه نظام هم چنین افزود: پاکدستی باید جزو مهمترین ویژگی های مدیران و مسئولان دولت باشد. مدیران پاکدست به بیت المال دستبرد نمی زنند، اینکه فساد اقتصادی در دستگاه دولتی کشف شود باید با آن برخورد صورت گیرد و فرقی هم نمی کند که این فساد از نزدیکان یا دوردستان رئیس جمهور سر زده باشد.
جهانگیری گفت: قوه قضائیه باید با شناسایی درست متخلفان با آنها برخورد مقتضی را انجام دهد.
او افزود: محرومان واژه ای بود که در همان اوایل انقلاب به مستضعفان تبدیل شد و به فرموده امام (ره) برای رسیدن به وضع و اوضاع این قشر از جامعه، جهاد سازندگی تأسیس گردید. انصافاً اقدامات بزرگی هم به دست آمد. 
جهانگیری گفت: در چهل سال گذشته توانسته ایم در برخی شاخصه ها 40، 50 و 100 درصد رشد داشته باشیم و برای مثال آبرسانی، خطوط برق و برقراری بهداشت در مناطق محروم را مشاهده می کنیم.
او رسیدگی به وضع و اوضاع محرومان و مستضعفان را به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار داد و افزود: باید متناسب با نیازهای روز اقدامات مقتضی انجام دهیم.
این نامزد انتخاباتی در خصوص نداشتن ستاد انتخاباتی گفت: به دلایل متعددی ستاد انتخاباتی ندارم و مجموعه اقدامات صدا و سیما و فعالیت برخی دوستان در فضای مجازی نیاز به ستاد انتخاباتی را برای من رفع کرده است.
 
* در قانون اساسی به صورت ویژه به امر به معروف پرداخته شده است
 
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در قانون اساسی به صورت ویژه بر اجرای امر به معروف و نهی از منکر پرداخته شده و در اسلام نیز اشارات زیادی به اجرای این فریضه شده است.
اسحاق جهانگیری در ادامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: امر به معروف و نهی از منکر وظیفه مردم است نسبت به حاکمان.
وی گفت: مردم وقتی می بینند که مسئولان کاری می کنند که نیاز است به آنها تذکر داده شود و یا از آن کار نهی شوند و یا در مورد کارهای مثبت تشویق شوند، آنجا باید امر به معروف و نهی از منکر کنند که قانون اساسی ما می گوید که باید فضایی فراهم شود که این موضوع به اجرا درآید.
جهانگیری با بیان اینکه گاهی اوقات واژه های مقدس مانند امر به معروف و نهی از منکر تبدیل به یک موضوع سیاسی بسیار سطح پایین می شود، افزود: کارهایی از قبیل اینکه عده ای راه بیفتند در خیابان و به چند شاخه موی یک دختر بند کنند و یا گشت ارشاد راه بیفتد و در برابر برخی حرکات برخورد کند، تجربه نشان داده که تا کنون کارساز نبوده است.
وی به مسئولیت خود در یکی از استانها در سال های قبل اشاره کرد و گفت: در یک مراسم عروسی داماد را از ماشین پایین آورده بودند و کتک زدند که من در جلسه استان گفتم این جوان تا عمر دارد آیا به اسلام خوشبین خواهد بود؟ 
این نامزد انتخاباتی تصریح کرد: باید روش های صحیح را در امر به معروف و نهی از منکر پیش گرفت.
جهانگیری گفت: مردم در امر به معروف و نهی از منکر نسبت به حکومت باید جدی باشند و خود مردم نسبت به خود مردم در انجام این فریضه با زبان مناسب آن را انجام دهند.
وی درباره فصل الخطاب بودن قانون هم افزود: قانون حتماً فصل الخطاب است و رئیس جمهور در اولین روز کاری در مجلس شورای اسلامی سوگند خواهد خورد که به قانون اساسی عمل کند.
جهانگیری با بیان اینکه در جامعه ای که قانون در آن حکمفرما نباشد هرج مرج می شود، گفت: اگر مقام ارشد کشور به بی قانونی اهمیت دهد باید بپذیرد که صدها مورد کار غیرقانونی در کشور رخ دهد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهور باید سمبل قانون باشد، افزود: احترام و عمل به قانون مهمترین وظیفه مسئولان بخصوص رئیس جمهور است.
این نامزد انتخاباتی در پاسخ به سؤالی درباره آزادی بیان و رسانه ها گفت: وظیفه مطبوعات و رسانه ها، نقد است و آزادی مطبوعات به عنوان مهمترین رکن نظارت عامه مردم بر حکومت است که مهمترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران است.
جهانگیری با بیان اینکه با دو نوع مطبوعات و رسانه در جامعه مواجه هستیم، افزود: نوع اول مطبوعاتی است که در فضای رسانه ای کار می کند مانند مطبوعاتی که احزاب و گروه های سیاسی در روزنامه خود افکار و عقاید خود را منتشر می کنند و یا ممکن است یک رسانه مستقل دست به نقد و انتقاد بزند که این باید به طور کامل حمایت شود.
وی گفت: در مقابل، برخی دیگر از مطبوعات هستند که یک نهاد حکومتی و رسانه با پول بیت المال بخش دیگری از حکومت را نقد می کند که در مقابل همان بخش مورد انتقاد نیز می تواند همین کار را در قبال بخش دیگر انجام دهد.
جهانگیری افزود: این رسانه ها و کار آنها پذیرفته شده نیست زیرا نباید با پول عمومی کشور رسانه ای درست کنیم که علیه بخش دیگری از حکومت سیاه نمایی کند.
وی گفت: گاهی اوقات تیترهایی که برای سیاه نمایی از بخش دیگر حاکمیت می زنند تیترهایی است که حتی نشریات دشمن جمهوری اسلامی ایران نیز این تیترها را نمی زند.
این نامزد انتخاباتی افزود: نباید اجازه دهیم که بخشی از دولت یا نظام علیه بخش دیگر با بودجه دولت آن را نقد کند.
جهانگیری در پاسخ به سؤالی درباره آرمان شهدا گفت: جوانان عزیز زیادی در جنگ و انقلاب اسلامی، خون عزیز خود را دادند تا انقلاب و اسلام باقی بماند.
وی با بیان اینکه بخشی از عمر خود را با تعداد زیادی از این جوانان گذرانده ام افزود: معتقدم هر کاری بتوانیم در جهت تحقق آرمان های شهدا، جانبازان، ایثارگران و خانواده های آنها باید انجام دهیم.
جهانگیری گفت: فکر می کنم در عمل نشان داده ام که از هیچ کوششی در این زمینه دریغ نخواهم کرد و آن را وظیفه دولت می دانم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره بنیه دفاعی کشور افزود: برای کشور ما و هر کشور دیگری، حفاظت از کشور جزو اولویت های اول است، بخصوص برای ایران که دشمنی جدی علیه جمهوری اسلامی ایران و ملت ما مطرح بوده است.
این نامزد انتخاباتی گفت: بنابراین داشتن قدرت نظامی و بنیه دفاعی مناسب، لازمه کار است تا در مقابل تهاجمات از خود دفاع کند.
جهانگیری با اشاره به جنگ هشت ساله علیه کشورمان افزود: در این جنگ تمام قدرت های دنیا علیه ما بودند و از انواع و اقسام سلاح های کشتارجمعی علیه ما استفاده کردند.
وی گفت: ما باید بنیه دفاعی کشور را تقویت کنیم و در این باره از هیچ کس اجازه نمی گیریم.
جهانگیری افزود: در دولت یازدهم بودجه بنیه دفاعی کشور چهار برابر شده است. 
وی درباره تهدیدات برخی کشورها ازجمله آمریکا علیه ایران گفت: معتقدم قدرت ما در برابر آمریکا یا هر کشور دیگری که در مقابل ایران شاخ و شانه بکشد، تکیه بر مردم است و هیچ سرمایه ای بزرگتر از انسجام ملی و اقتدار ملی در اختیار مسئولان نیست.
این نامزد انتخاباتی با تأکید بر اینکه تکیه گاه اصلی مسئولان مردم هستند و این مردم هستند که می توانند توطئه ها را خنثی کنند افزود: در عین حال معتقدم باید دیپلماسی فعالی داشته باشیم و با این دیپلماسی می توان آمریکا را در صحنه بین المللی به چالش کشید و موقعیت ممتاز جمهوری اسلامی ایران را و منطق قوی آن را در برابر آمریکا به رخ جهانیان کشاند و در فضای بین المللی جا انداخت.
 
* برجام یک نرمش قهرمانانه راهبردی بود
 
نامزد دوازدهمین  انتخابات ریاست جمهوری گفت : برجام یک نرمش قهرمانانه  راهبردی بود که  مردم  برای عبور از گردنه های سخت که بسیاری از کشورها تحریم هایی علیه ملت ما وضع کرده بودند به آن نیاز بود.
اسحاق جهانگیری در ادامه  سخنانش در برنامه  گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود : برجام در بعد سیاسی اراده ملت ایران  را  بر اراده ملتهایی که می خواستند ایران را  به انزوا  بکشانند  تحمیل کرد  و از بعد امنیتی مقابل  با ایران  هراسی بود که در دنیا  و در شورای امنیت  علیه ایران  تبلیغات  زیادی کرده بودند .
وی گفت : با برجام فضای امنیتی به فضای ایران دوستی تبدیل شد  و در بعد هسته ای نیز مهمترین  هدفی که دنبال می کردیم شعار  انرژی هسته ای حق مسلم ماست تحقق پیدا کرد .
جهانگیری  افزود : قدرت های بزرگ می خواستند ایران را از داشتن  قدرت  هسته ای محروم کنند که  با برجام به دانش هسته ای  دست یافتیم .
وی گفت : برجام یک توافق بین المللی است و شش کشور  آن را امضا کردند و اینجور نیست که یک کشور به برجام تخلف  کند و در دنیا  منزوی  می شود  .
این نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود : اگر خط منطقی  و مستدلی را پیش بگیریم  آمریکاییها  نمی توانند برجام را بر هم بزنند .
وی در پاسخ  به پرسشی دیگر درباره ارتبط مردم و مسئولان گفت : در دولت یازدهم برنامه هایی صورت گرفته است  و در فضای مجازی فصل خیلی خوبی برای ارتباط مردم با مسئولین  بوجود آمده است و دولت دوازدهم به گونه ای برنامه ریزی می شود که مسئولان  یک روز  را به طور مستقیم با  مردم ارتباط داشته باشند .
جهانگیری در بخش دیگری افزود : باید به سمتی پیش برویم که فاصله طبقاتی کم شود  و نظام مالیاتی باید  از ثروتمندان  مالیات بگیرد  البته  تولید ثروت قانونی  مورد حمایت ماست و مالیات  نیز حق قانونی است و  با تولید  ثروت  طبقات ضعیف نیز توانمند می شوند و برای آنها کار پیدا می شود .
وی در خصوص آلودگی های  زیست محیطی  بویژه ریزگردها گفت : ریزگردها یک پدیده  کوتاه مدت  نیست  و مهمترین کار در دولت یازدهم شناسایی کانون  ریزگردهاست که هفتاد درصد  آن در خارج از کشور است .
این نامزد  دوازدهمین انتخابات ریاست  جمهوری  افزود : سازمان  ملل در این زمینه فعال شده است  و در داخل کشور نیز  در  غرب بویژه در خوزستان و کویر  تلاشهایی در حال انجام است .
وی گفت : قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در دولت گذشته  تصویب شده بود  آئین نامه های آن در دولت یازدهم تصویب شد  و به دستگاهها ابلاغ شد  .
جهانگیری  تصریح کرد : فصاد یکی از بزرگترین  مشکلات این کشور است و فساد باعث می شود که  کسی  در این کشور سرمایه گذاری نکند .
وی افزود : سرمایه گذار خارجی به کشوری که در آن فساد  وجود  دارد ورود نمی کند  و فساد در برخی موارد به یک موضوع  سیاسی  تبدیل می شود .
نامزد  دوازدهمین  انتخابات ریاست جمهوری  گفت : در دولت یازدهم  بصورت جدی  برای مبارزه با فساد  وقت گذاشتیم و مهمترین کار این است که دولت باید فسادهای بزرگ را بررسی کند .
وی افزود : در همین زمینه  بزرگترین  فساد قرن که بابک زنجانی است  با 3 و 8 دهم میلیارد دلار معادل  14 هزار میلیارد تومان  شناسایی شد .
جهانگیری سوال کرد که چگونه می شود که  یک کسی  در بدنه دولت نفوذ کند واینقدر از بیت المال  بردارد ؟ 
وی گفت : می گفتند تحریم است  و یک شخص پول از کشور دیگری وارد کشور می کرد و به هنگام  ورود به بانک مرکزی  عنوان می شد که 30 درصد آن نیست .
نامزد دوازدهمین  انتخابات ریاست جمهوری  افزود :
باید مشخص شود که بابک زنجانی ها چگونه  شکل می گیرند .
جهانگیری افزود : زمینه های فساد  در چند مورد است که یکی از آنها  زمین است  که با تغییر کاربری ، تصرف منابع طبیعی و جنگل  صاحب  پول می شوند .
وی گفت : باید دستگاههای حکومتی شفاف عمل کنند و  آزادی  رسانه ها  و مطبوعات  باشد .
جهانگیری افزود : فضای مجازی یک نعمت بزرگ برای مبارزه با فساد است  .
نامزد  دوازدهمین  انتخابات ریاست جمهوری  در خصوص آسیب های اجتماعی نیز گفت : آسیب های اجتماعی از دغدغه هایی است که باید  برای رفع آنها  تلاش کرد و این آسیب ها باعث می شود که  اعتماد مردم   کم بشود و کشوری که  سرمایه های اجتماعی آن کاهش یابد  خطر پذیر است و باید  سرمایه های اجتماعی کشور را افزایش  بدهیم  و راه آن مبارزه با فساد است .
جهانگیری افزود :  در جلسه ای در حضور مقام معظم رهبر ی عنوان شد که  سه میلیون  معتاد  شناسایی شده است  که  الان  به 2 و دو دهم میلیون کاهش یافته است و ایشان فرمودند این کارها باید  20 سال پیش  انجام می شد .
وی گفت : برای کاهش طلاق نیز کارهای خوبی صورت گرفته  و سازمانها  برای  مقابله با آسیب های اجتماعی برنامه دارند و عزمی که امروز برای مقابله با  آسیب های اجتماعی وجود دارد بسیار بالاست .
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری  افزود : یکی از کارهایی که باید در دستور دولت آینده قرار گیرد مسئله مبارزه با فقر است .
وی گفت : یا فقیر بیکار است  و یا کار دارد  اما  درآمد آن  کم است  و یا یک منطقه جغرافیایی  فقیر است که برای توانمند کردن آنها برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است .
جهانگیری  افزود : سهام عدالت در سال 85 ، چهل و نه میلیون سهم بود  که  در سال 96 افزایش یافته است  و از امسال  50 میلیون سهم  به سهامداران  بورس  کشور  اضافه می شود .

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 632032
  • منبع: خبرگزاری صداو سیما
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.