روزنامه الاخبار لبنان به نزدیک شدن پیوندهای رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی پرداخت و نوشت: سخن از ارتقای همکاری تل آویو و ریاض تا حد ائتلاف آشکار نظامی چیز عجیبی نیست بلکه امتداد طبیعی یک روند مرحله ای در جهت آشکار ساختن روابط دو طرف است که از تلاش آنها برای کم کردن تبعات شکست های اخیر به رهبری دولت آمریکا حکایت دارد.

به گزارش جماران، الاخبار در شماره روز چهارشنبه خود نوشت: «جیمس ماتیس» وزیر دفاع آمریکا در سفر به اسرائیل (فلسطین اشغالی) فاش کرد که آمریکا رویکرد تشکیل یک ائتلاف دفاعی منطقه ای را در خاورمیانه دنبال می کند. 
تارنمای «اسرائیل دیفنس» متخصص امور نظامی، هدف از این طرح آمریکایی را ایجاد ائتلاف «ناتوی خاورمیانه ای» برای مقابله با خطری دانست که از ناحیه جمهوری اسلامی ایران متوجه اسرائیل است. 
ماتیس در نشست مشترک مطبوعاتی با «اویگدور لیبرمن» همتای اسرائیلی خود توضیح داد: ائتلاف ما با اسرائیل سنگ بنای ساختار همکاری های گسترده امنیتی در منطقه است که شامل همکاری با مصر و اردن و سعودی و شرکای خلیجی ما می شود. هدف من آن است که با تحکیم شراکت های موجود در منطقه جلوی تهدیدها را گرفته و موجب ترس دشمنان شویم. 
 اسرائیل دیفنس با اشاره به برداشت ها از این سخنان این سوال را مطرح کرد که هدف ماتیس از ساختار منطقه ای برای مقابله با تهدیدها چه بود؟ سپس در شرح معانی و مفاهیم سخن ماتیس نوشت: ایجاد ساختاری برای همکاری های گسترده امنیتی، نیازمند همکاری های نظامی و فن آوری و اطلاعاتی است.
به نوشته این تارنما، به نظر می رسد تهدیدی که ماتیس از آن سخن گفت تهدید هسته ای ایران و تروریسمی است که تهران در منطقه گسترده است(اشاره به محور مقاومت) و اسرائیل و کشورهای سنی(سعودی و مصر و اردن) را هدف قرار می دهد. 
به نوشته سایت مذکور، ائتلاف بین این کشورها در بعد نظامی نیاز به اجرای تمارین مشترک حداقل در سطح فرماندهان نظامی دارد چرا که این فرماندهان در جنگ با ایران مجبور هستند چشم انداز مشترکی از عملیات ایرانی و نیز از نیروهای ائتلاف منطقه ای ارائه دهند. این ائتلاف همچنین نیازمند آن است که «نقطه ثقل عملیات در کمترین زمان به همه مناطق خاورمیانه و خلیج (فارس) منتقل شود و این به نوبه خود نیاز به هماهنگی و آموزش دارد.» 
سایت صهیونیستی تاکید کرد که تشکیل ائتلاف منطقه ای در بعد اطلاعاتی نیاز به تبادل اطلاعات راهبردی و نیز تاکتیکی دارد و بدون استفاده از این امکانات، تشکیل چنین ائتلافی بی معناست. این سایت در توضیح ترجمه عملی همکاری های اطلاعاتی به طرح این سوال بسنده کرد که همکاری بین سرویس های اطلاعاتی اسرائیل و کشورهای عضو ائتلاف (سعودی و مصر و اردن..) چه معنایی می تواند داشته باشد و آیا این کشورها اطلاعات و منابع خود را برای اجرای عملیات مشترک در اختیار یکدیگر قرار خواهند داد؟ 
اما در بعد فن آوری لازم است توانایی های دفاعی کشورهای عضو ائتلاف یکجا جمع شده و رادارها و سکوهای پرتاب تا حد امکان در یک ساختار هماهنگ مقابل موشک های هسته ای ایران بایستد.
 این سایت همچنین فاش کرد که ایالات متحده از یک سو عامل ارتقای سامانه دفاعی اسرائیل بوده و از سوی دیگر به کشورهای عضو ائتلاف سامانه های دفاعی فروخته است برای همین نیز امکان ایجاد هماهنگی بین اسرائیل و این کشورها فراهم است. 
در همین چارچوب، وجود یک سیستم مشترک نظارت و کنترل و نیز نیروهای مشترک میدانی ضروری به نظر می رسد. «اسرائیل دیفنس» افزود: «سوال اینجاست که آیا کار به جایی خواهد رسید که اعضای ائتلاف با یکدیگر مانورمشترک برگزار کنند؟» و بلافاصله پاسخ داد: «مساله روشن نیست.» 
با این وجود این سایت خاطر نشان کرد که «اگر سخنان ماتیس را در کنار موضع گیری های مبهم چند سال گذشته مسئولان اسرائیلی قرار دهیم متوجه می شویم که همکاری های واقعی بین اسرائیل و کشورهای «ناتوی خاورمیانه ای» وجود دارد.» با این وجود سوال هایی درباره ماهیت این همکاری ها و هدف آن و نقشی که در جنگ با ایران می تواند ایفا کند مطرح است. به نوشته سایت «اسرائیل دیفنس» پاسخ این سوال ها نزد مسئولان اسرائیلی است که تا کنون سکوت اختیار کرده اند. 
شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منابع سیاسی خبر از تماس هایی داد که به منظور مقدمه چینی برای سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا به اسرائیل در پایان ماه آینده میلادی در جریان است. 
سایت «المصدر» وابسته به سرویس اطلاعات داخلی اسرائیل (شاباک) نیز در این باره نوشت: سفر قریب الوقوع ترامپ به اسرائیل به معنای جدی بودن حرف و حدیث های اخیر درباره معامله بین فلسطینی ها و اسرائیلی هاست. 
قرار است ترامپ در سوم مه (13 اردیبهشت) با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان در کاخ سفید دیدار کند. 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.