تحقیقات جدید دانشمندان آمریکایی نشان داده اگر داروهای ضدافسردگی را موثر نمی‌دانید، می‌توانید با مصرف ماهی پرچرب تاثیر این داروها را بهبود بخشید.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، داروی بازدارنده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) برای نیمی از بیماران مبتلا به افسردگی مفید نیست.

بررسی‌های گذشته حاکی از آن بودند که احتمالا عدم پاسخ بیش از 42 درصد از این بیماران نسبت به داروهای ضد افسردگی یک دلیل اساسی ژنیتکی دارد.

پژوهشگران کالج اروپایی داروشناسی اعصاب و روان در زمان بررسی عوامل تاثیرگذار بر عدم پاسخ به داروهای ضد افسردگی در این پژوهش، به رابطه بین مصرف ماهی و بهبود کارایی این داروها پی بردند.

رائول ماکینگ، سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار کرد: ما به دنبال یافتن تغییرات زیستی موثر در عدم واکنش به داروهای ضد افسردگی بودیم، بنابراین دو معیار به ظاهر نامربوط یعنی متابولیسم اسیدهای چرب و روند کار هورمون‌های استرس را با هم ادغام کردیم. جالب است بدانید که متابولیسم اسیدهای چرب در بیماران افسرده با سایرین متفاوت است و این متابولیسم تغییریافته در روند کار هورمونهای استرس تغییر ایجاد می‌کند.

محققان آمریکایی، میزان اسیدهای چرب و کورتیزول (هورمون استرس) موجود در خون 70 بیمار مبتلا به افسردگی را اندازه گیری کرده و آنها را با 51 مورد در افراد سالم مقایسه کردند.

به گزارش این تیم تحقیقاتی، شرکت کنندگانی که حداقل یک بار در هفته ماهی‌های پرچرب مصرف می‎کنند، 75 درصد بیشتر در برابر داروهای ضد افسردگی پاسخ مثبت از خود نشان می‌‎دهند، در حالیکه شرکت‌کنندگانی که هرگز ماهی‌های چرب نمی‌خورند تنها 23 درصد احتمال پاسخ مساعد در برابر این داروها را دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.