550 چهره سرشناس اعم از نمایندگان، وزرا و چهره های سرشناس احزاب سیاسی ترکیه برای دادن رای 'نه' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی این کشور فراخوانی خطاب به مردم صادر کردند.
به گزارش جماران ، این فراخوان از سوی نماینده سابق مجلس از احزاب عدالت و توسعه، حرکت ملی گرا و جمهوری خواه خلق و پس از شرکت در یک گردهمایی مشترک صادر شد.
در این گردهمایی که در میان آنها نمایندگان و مقامات سیاسی برجسته از جمله چهار رئیس مجلس سابق، معاونان نخست وزیر و وزرای سابق ترکیه حضور داشتند، با اجتماع در آنکارا فراخوان خود را خطاب به ملت ترکیه برای دادن رای 'نه' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه منتشر کردند.
عبدالطیف شنر از مؤسسان حزب عدالت و توسعه در سخنرانی خود در این گردهمایی اظهار کرد: بسته ارائه شده در همه پرسی تغییرات قانون اساسی، بزرگترین اقدام شرم آور در دوران جمهوری ترکیه است چرا که پس از گذشت یکصد سال از تأسیس جمهوری ترکیه، یک بسته اصلاح قانون اساسی که در آن لغو تفکیک قوا و انحلال استقلال قوه قضاییه پیش بینی شده است، به همه پرسی گذاشته می شود.
وی افزود: در اطراف رئیس جمهوری کنونی ترکیه هیچ کس سخنی مبنی بر اشتباه بودن اصلاح قانون اساسی بیان نمی کند و من به عنوان دوستی که سالهای طولانی با او همراه بوده ام، بر لزوم حمایت از رأی 'نه' در روند همه پرسی تأکید می کنم.
وی بیان کرد: در صورت تایید رای 'آری' در همه پرسی، اختیارات اردوغان بسیار افزایش خواهد یافت و وی برای گسترش محدوده این اختیارات تلاش بسیاری به خرج خواهد داد.
به گزارش ایرنا، در آخرین هفته باقی مانده تا روز همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه، 15 مؤسسه و سازمان فعال در ترکیه در راستای حمایت از رأی 'نه' و در راستای مخالفت با تغییر قانون اساسی ترکیه، روز سه شنبه در گردهمایی مشترک با عنوان 'باید کاری انجام داد'، مخالفت خود را با تغییر نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی اعلام کردند.
به نوشته روزنامه جمهوری ترکیه، این 15 گروه با انتشار بیانیه ای در مورد همه پرسی اصلاح قانون اساسی ترکیه، عواقب تغییر سیاسی نظام ترکیه را تشریح کرده و با چنین تغییری مخالفت کردند.
به نوشته روزنامه ملیت ترکیه، کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه نیز روز سه شنبه در یک اجتماع انتخاباتی، تاوان دادن رأی 'آری' را بسیار سنگین دانست و مدعی شد که با بیرون آمدن رأی 'آری' از صندوق ها، 80 میلیون مردم ترکیه را سوار یک اتوبوس بدون ترمز که معلوم نیست به کجا می رود، خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، انتخابات همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه که از دو هفته پیش در برخی کشورهای خارجی آغاز شده بود، روز یکشنبه این هفته به پایان رسید و بنا به اعلام شورای عالی انتخابات ترکیه در کشورهای خارجی بیش از 1.5 میلیون شهروند ترکیه به پای صندوق های رای رفتند.
فرآیند رای گیری همه پرسی تغییرات قانون اساسی ترکیه در خارج از کشور 9 آوریل(20 فروردین) به پایان رسید و از 2 میلیون و 927 هزار نفر تبعه ترکیه واجد شرایط رای دادن در خارج از این کشور نزدیک 50 درصد واجدان در 120 مکان تعیین شده در 57 کشور جهان رای خود را به صندوق انداختند.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در داخل خاک ترکیه نیز در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل ترکیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 57 کشور نیز برای اخذ آرای اتباع ترکیه در خارج از کشور برنامه ریزی شده که رای گیری از آنها در 120 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمرکی انجام شد.
شورای عالی انتخابات ترکیه اعلام کرد که برای شرکت در همه پرسی تغییرات قانون اساسی، 55 میلیون و 319 هزار نفر در ترکیه به پای صندوق های رای می روند.