پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در کنفرانس «سوریه پس از گذشت شش سال» در لندن بیان شد:

بعیدی نژاد: شرط حل بحران سوریه قطع تمامی کمک ها به تروریست ها است

حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی در کنفرانس«سوریه پس از گذشت شش سال»در لندن،با انتقاد از راهبرد غرب در حمایت از گروه های تروریستی برای سرنگونی رژیم سوریه گفت این حمایت ها بجز کشتار و ویرانی برای مردم این کشور نتیجه ای نداشته و باید هر چه زودتر متوقف شود.

 

به گزارش جماران، بعیدی نژاد روز چهارشنبه در سخنانش در این کنفرانس بابیان اینکه حل بحران سوریه در گرو شناختی دقیق از اوضاع منطقه و مسائل مرتبط با آن است، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره اعتقاد داشته است که بحران این کشور راه‌حل نظامی ندارد. 
وی با اشاره به شناخت صحیح ایران از تهدید داعش در منطقه از زمان پیدایش گروه تروریستی داعش در عراق، افزود: ایران جزو اولین کشورهایی بود که به دعوت دولت عراق برای دادن مشاوره‌های نظامی به ارتش این کشور برای مقابله با تهدید داعش وارد صحنه شد و تلاش موثر نیروهای مسلح و بسیج عراق با حمایت‌های ایران باعث شد که روند پیشروی‌های داعش که تا 60 کیلومتری بغداد جلو آمده بودند، روند معکوسی پیدا کند. 
سفیر ایران اضافه کرد: متاسفانه شورای امنیت سازمان ملل تنها پس از چندین ماه، در حالی‌که داعش به تهدیدی تمام‌ عیار علیه کشورهای غربی تبدیل شد، حاضر شد این معضل روزافزون را مورد توجه قرار دهد. این در شرایطی بود که در این فاصله برخی کشورهای منطقه و ورای منطقه، به لحاظ مالی و لجستیکی از داعش حمایت گسترده‌ای به عمل ‌آورده بودند. 
بعیدی نژاد افزود: داعش در آن زمان با حمایت حامیان خود مانند یک دولت عمل می‌کرد. این گروه تروریستی نفت صادر می‌کرد، نقل و انتقالات مالی گسترده داشت و از طریق فروش اجناس اشیاء عتیقه موجود در موزه‌های تاریخی عراق و عملیات پول‌شویی درآمد زیادی را کسب می‌کرد به‌طوری‌که دستمزد بالایی به سربازان خود می‌پرداخت. 
وی افزود: زمانی که داعش موصل را تصرف و قلمروی خود را در سوریه توسعه داد، هرچند برخی از کشورها احساس ناامنی کردند اما واکنش‌ها کافی نبود. متاسفانه موضع رسمی غرب و بسیاری از کشورهای منطقه تقبیح ظاهری داعش و حمایت علنی از دیگر گروه‌های مسلح تحت عنوان گروه‌های میانه‌رو بود. اما بسیاری از این گروه‌های مسلح به‌اصطلاح معتدل نیز خود با هر تعریفی بخواهیم بسنجیم، مشمول تعریف تروریست قرار می‌گیرند. 
بعیدی نژاد هشدار داد: اما زمانی که ما تروریست‌ها را به دو گروه خوب و بد تقسیم می‌کنیم، اشتباه بزرگی را مرتکب شده‌ایم و متاسفانه برخی دولت‌ها هنوز به این تفکیک دامن می‌زنند. 
سفیر کشورمان بابیان اینکه تروریسم خوب و بد وجود ندارد، تصریح کرد: تروریسم به هر شکلی محکوم است و نبایستی این‌گونه تصور شود که اگر تروریست‌ها در جهت حفظ منافع ما حرکت می‌کنند، می‌توانیم آنها را نیروهای مسلح خوب بنامیم. 
بعیدی نژاد در همین حال واکنش صریح مقامات ایران در مقابله با داعش را ناشی از شناخت عمیق نسبت به این گروه تروریستی توصیف کرد و افزود: ما آگاه هستیم که هرگز نمی‌توان با تفکرات داعش کنار آمد. داعش دارای قرائتی متعصبانه، انحرافی و افراطی از دین اسلام است که ریشه در وهابیت دارد. اما متاسفانه غرب شناخت صحیحی از وهابیت ندارد. 
وی بابیان اینکه «وهابیت به‌عنوان منبع اصلی تفکر داعش پدیده جدیدی برای ایران نیست»، افزود: ما مرتب به طرف های اروپایی در مورد خطر داعش و دیگر گروه‌های تروریستی که وهابی هستند، هشدار می‌دادیم اما متاسفانه آنها تا مدت‌های مدیدی گوششان به هشدارهای ما بدهکار نبود. ما به صراحت اعلام کردیم که صورت مساله را در مبارزه با دولت بشار اسد خلاصه نکنید و دل به گروه‌های تروریستی نبندید، خطری که همه را تهدید می‌کند افراطی‌گری و تروریسم است. 
بعیدی نژاد افزود: ما اعلام کردیم که حتی اگر از بشار اسد خوشتان نمی‌آید از تروریسم علیه او حمایت نکنید، چراکه حمایت از تروریسم راهبرد مناسبی برای رسیدن به اهداف سیاسی نیست و عواقب نامطلوبی به دنبال خواهد داشت. 
وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌خوبی شرایط منطقه را درک می‌کند، افزود: ما همواره به دوستانمان در اروپا گفته‌ایم که بحران سوریه، راه‌حل نظامی ندارد. چه درگذشته و چه اکنون‌که حکومت سوریه از موقعیت بهتری برخوردار است، باز هم فکر می‌کنیم راه‌حل بحران سوریه نظامی نیست. 
بعیدی نژاد افزود: ما بایستی تلاش‌هایمان را افزایش دهیم و با تروریسم به هر شکلی مقابله کنیم. ما بایستی برای تمامی گروه‌های مسلح سوری مشخص کنیم که چنانچه کشورشان را دوست دارند و تمایل دارند در آینده، در آن ایفای نقش کنند باید دست از اقدامات نظامی بردارند و با دست کشیدن از مقابله مسلحانه از طریق گفت‌وگو با مقامات دولت مشکلاتشان را حل‌وفصل کنند. 
سفیر کشورمان اضافه کرد: ما بایستی از تمام گروه‌ها، احزاب و جریانات سیاسی در سوریه بخواهیم تا از طریق مذاکره در رابطه با آینده کشورشان به یک تصمیم جمعی برسند. 
وی در همین حال ادامه داد: قدرت‌های خارجی، چه در منطقه و چه خارج از منطقه نیز نبایستی در امور سوریه دخالت کنند و نباید به خود اجازه دهند تا درخصوص وضعیت حال و آینده سوریه برای مردم سوریه تعیین تکلیف کنند. همه باید بجای آنکه فکر منافع گذرای خود باشیم، برای تضمین آینده بهتر، از تمام جریان‌های مردم سوریه، بخواهیم که خود آینده خود را تعیین کنند. راه‌حل سوریه باید از طرف خود مردم سوریه مشخص شود. 
بعیدی نژاد تصریح کرد: ما اطمینان می‌دهیم که اگر چنین راهبردی اتخاذ شود بحران سوریه به‌سرعت حل خواهد شد. اما متاسفانه برخی در منطقه همچنان از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کنند و حامیان خود را از مذاکره بر حذر می‌دارند و یا از آنها می‌خواهند که با پیش‌شرط وارد مذاکره شوند. متاسفانه با چنین اوضاعی و در چنین شرایطی قادر به استقرار صلح در سوریه نخواهیم بود. 
سفیر کشورمان در پایان ضمن اشاره به نقش مثبت و سازنده ایران در مقابله با تروریسم و حل بحران سوریه و عراق خاطرنشان ساخت که این تلاش‌ها همواره در راستای حمایت از دولت‌های بغداد و دمشق به دعوت از خود آن دولت‌ها و با هدف اصلی مقابله با تروریسم و افراطی‌گری صورت گرفته است. 
بعیدی نژاد همچنین در پاسخ به سؤال یکی از حضار در خصوص مواضع کشورهای غربی به‌ ویژه انگلیس و آمریکا در خصوص سوریه ابراز داشت: متاسفانه دخالت‌های غرب به‌ویژه آمریکا و انگلیس بسیار ماجراجویانه و مخرب بوده است. دلایل و شواهد زیادی وجود دارد که پیدایش و تداوم داعش به ابتکار و با حمایت‌های مستقیم سرویس‌های امنیتی این کشورها صورت گرفته است. مردم سوریه و عراق برای این سیاست‌های غلط خسارات بسیار زیادی را متحمل شده‌اند. ما امروز از طرفی شاهدیم که واقع‌بینی باعث شده است که این کشورها اعلام کنند که سیاست قبلی خود برای تغییر دولت سوریه را کنار می‌گذارند، خب این واقع‌بینی هر چند دیر، خوب است ولی آیا توجه داریم که این سیاست اشتباه درگذشته باعث کشته و زخمی شدن صدها هزار نفر و آوارگی بیش از ده میلیون نفر شده است؟
بعیدی نژاد گفت: جای تأسف است که اشتباهات سیاسی این کشورها امروز هم در حال تکرار است. متاسفانه در شرایطی که جنگی نابرابر در یمن در حال وقوع است، فقط این دو کشور به‌ تنهایی میلیاردها دلار اسلحه پیشرفته برای سرکوب مردم و کشتار انسان‌های بی‌گناه یمن به منطقه صادر می‌کنند. 
وی افزود: مطابق آمار رسانه‌های انگلیسی تعداد هواپیماهای پیشرفته فروخته ‌شده توسط انگلیس به عربستان دو برابر موجودی فعلی هواپیماهای جنگی انگلیس هست. صادرات این مقدار سلاح حتی از ظرفیت فنی و نظامی کشورهای منطقه فراتر هست. امروز خواسته کشورهای آزادیخواه و سازمان‌های مستقل حقوق بشری قطع کامل ارسال سلاح به منطقه از سوی انگلیس، آمریکا و دیگر کشورها هست. واقعا وقت آن است که این کشورها به سیاست‌های مداخله آمیز خود در منطقه پایان دهند. 
کنفرانس «سوریه پس از گذشت شش سال» روز چهارشنبه از سوی مرکز اروپایی مطالعات افراط‌گرایی وابسته به دانشگاه کمبریج با حضور کارشناسان، اندیشمندان، مقامات دولتی، سفرا و اصحاب رسانه در لندن گشایش یافت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.