اگر سرعت تورم مثل دوره برجام بود، قیمت ها فقط ۱.۶ برابر رشد می‌کرد نه ۹ برابر!

به گزارش جماران؛ از تابستان سال ۱۳۹۲، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه روندی نزولی را آغاز کرد. این کاهش تورم تا حدی بود که تا آبان همان سال، نرخ تورم به کمتر از ۴۰ درصد رسید و در ادامه، این روند کاهشی ادامه یافت تا جایی که در آبان ۱۳۹۴، تورم نقطه‌به‌نقطه به ۱۰٫۵ درصد کاهش یافت.

این کاهش تورم تا حد زیادی ناشی از انتظارات مثبت جامعه و سیاست‌های اقتصادی وزارت اقتصاد دولت یازدهم بود. با امضای توافق برجام در سال ۱۳۹۴، این انتظارات مثبت تقویت شد و به دنبال آن، ایران شاهد طولانی‌ترین دوره تورم تک‌رقمی در تاریخ خود بود.  

از آذر ۱۳۹۴ تا اردیبهشت ۱۳۹۷، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه همواره زیر ۱۰ درصد باقی ماند و حتی در برخی ماه‌ها به کمترین سطح خود، یعنی ۵٫۷ درصد در آذر ۱۳۹۵ رسید. بنابراین، کم‌تورم‌ترین سال‌های اقتصاد ایران از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون، سال‌های ۹۵ و ۹۶ بوده‌اند. 

با وجود افزایش قیمت بنزین در آبان ۱۳۹۸، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه روندی نزولی را در پیش گرفت و در فروردین ۱۳۹۹ به ۱۹٫۵ درصد کاهش یافت. این کاهش تورم تا حدی ناشی از سیاست‌های تعدیلی دولت و تا حدی نیز به دلیل وقایع بین‌المللی بود.

 

با برجام گرانی ها چقدر بود

 

از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون، شاخص قیمت مصرف‌کننده در سال‌های ۹۵ و ۹۶ شاهد کمترین سطح رشد بوده است به طوری که تورم نقطه به نقطه و سالانه در این سال‌ها تک‌رقمی شده بود. اگر تورم ایران قرار بود به اندازه میانگین تورم در این دو سال به مسیر خود ادامه دهد، قیمت‌ها از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا انتهای آذر ۱۴۰۳ تنها حدود ۱٫۶ برابر می‌شد. این در حالی است که در واقعیت و بر اساس شرایط فعلی در همین بازه زمانی قیمت‌ها ۹ برابر شده‌اند./ اکوایران

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.