عباسعلی قصاعی رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان با بیان اینکه چند سالی است که آلمان دیگر شریک نخست تجاری ایران محسوب نمی‌شود گفت: چین، امارات، عراق سهم بیشتری از تجارت با ایران را دارا هستند اما همچنان بسیاری از کالاهای آلمانی از طریق شرکت‌های واسطه ثالث وارد ایران می‌شوند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان خاطر نشان کرد: شرکت‌های بزرگ آلمانی در ایران هنوز به‌صورت رسمی حضور دارند و از ایران خارج نشده‌اند هرچند که روابط و تجارت آن کم شده است اما این شرکت‌ها به امید بهبود روابط تجاری، شرکت و پرسنل‌های خود را در ایران حفظ کردند و منتظر روزهای بهتر هستند.

عباسعلی قصاعی با بیان اینکه چند سالی است که آلمان دیگر شریک  نخست تجاری ایران محسوب نمی‌شود گفت: چین، امارات، عراق سهم بیشتری از تجارت با ایران را دارا هستند اما همچنان بسیاری از کالاهای  آلمانی از طریق شرکت‌های واسطه ثالث وارد ایران می‌شوند.

وی با اشاره به تاثیر مسائل و موضع‌گیری‌های سیاسی در روابط تجاری دو کشور، اظهار داشت: دولت جدید آلمان یک دولت ائتلافی است و برخلاف 20 سال گذشته ترکیبی از حزب‌های چپ، سبزها، لیبرال‌ها و سوسیال‌‌ها هستند. تجربه  نشان داده است که این احزاب در مورد مسائل اجتماعی حساس‌تر هستند و این باعث می‌شود که این مسائل اخیر در رسانه‌های آلمانی نسبت به قبل انعکاس وسیع‌تری پیدا کنند و طبعا مردم و دولت نسبت به آنها موضع گیری‌هایی از خود نشان بدهند.

رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان ادامه داد: که در سال‌های گذشته که در آلمان حزب راست میانه (CDU و CSU) حاکم بود روابط متعادل‌تری با ایران داشتند. اما همین مسائل اجتماعی اخیر در کشور در دوره زمامداری دولت فعلی آلمان منجر به ایجاد تنش‌هایی در روابط سیاسی دو دولت و احضار سفیر ایران در آلمان و بالعکس سفیر آلمان در ایران شده است. بدون تردید مسائل سیاسی در روابط تجاری به‌خصوص روابط صنعتی بین دو کشور تاثیرگذار خواهد بود و روند فعلی تجارت با دشواری بیشتری پیش خواهد رفت.

قصاعی در پاسخ به این پرسش که آیا گزارشی از خروج شرکت‌های آلمانی از ایران دارید؟ گفت: شرکت‌های بزرگ آلمانی  هنوز در ایران به‌صورت رسمی حضور دارند و هرچند که روابط و تجارت آنها خیلی محدود شده است اما این شرکت‌ها به امید بهبود روابط تجاری شرکت و پرسنل‌ خود را در ایران حفظ کرده‌اند و منتظر روزهای بهتر هستند.

این فعال اقتصادی روابط تجاری ایران و آلمان  را یک رابطه دو طرفه با قدمت بسیار و مفید برای طرفین دانست و خاطر نشان کرد: بیش از صد سال است که ایران از آلمان ماشین‌آلات صنعتی ولوازم یدکی خریداری می‌کند چراکه تکنولوژی و کیفیت محصولات این کشور در مقایسه با سایر کشورها در مرتبه بالاتری قرار دارد از سوی دیگر آلمان از ایران، مواد پتروشیمی، مواد معدنی، صنایع دستی و خشکبار خریداری می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره اعمال تحریم‌های علیه ایران ما توانستیم این تحریم‌ها را دور بزنیم به نظر شما در صورت وضع تحریم‌های جدید علیه ایران این امکان برای ما وجود دارد که بتوانیم از پس آنها برآییم و بتوانیم مراودات تجاری خود را با آلمان دنبال کنیم؟ تصریح کرد: تجار ایرانی سازوکارهای دور زدن تحریم‌ها را کم و بیش یاد گرفته‌اند اما دور زدن تحریم‌ها هزینه‌ها و ریسک تجارت را افزایش می‌دهد.

رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان در پایان با اشاره به عدد ارزش مالی تجارت ایران و آلمان، افزود: حدود 3 میلیارد یورو تبادل اقتصادی بین این دو کشور انجام شده است

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.