جوادی حصار گفت: حمایت از لاریجانی تنها در شرایط خاص و معاهده‌نامه خیلی آشکار که میزان مشخص داد و ستد میان اصلاح‌طلبان و ایشان قابل احصا باشد، امکان‌پذیر است.

به گزارش «جماران» محمدصادق جوادی‌ حصار، فعال سیاسی و تحلیلگر اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص برخی اخبار منتشر شده درباره شرط علی لاریجانی برای حضور در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری مبنی بر حمایت راست سنتی از او در کنار حمایت اصلاح‌طلبان و مطرح شدن این سوال که چرا رئیس پیشین مجلس از هم‌اکنون حمایت اصلاح‌طلبان از خود را قطعی می‌داند، گفت: اطلاعی ندارم که چه بخشی از اصلاح‌طلبان با ایشان گفت‌وگویی داشته‌اند و اینکه آیا در این خصوص توافقی صورت گرفته است یا خیر. اما یقیناً این عمل در سطح شورای عالی سیاستگذاری یا شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان صورت نگرفته است وگرنه خبر آن حتماً منتشر می‌شد.

او ادامه داد: البته اگر یک گروه یا جمعیتی از گروه‌های اصلاح‌طلبان با ایشان گفت‌وگو کرده باشند، نمی‌شود این را رد کرد و ممکن است که این اتفاق رخ داده باشد. اما اینکه ایشان حمایت اصلاح‌طلبان را برای خود مسلم بداند و بعد هم بگوید که راست سنتی هم از من حمایت کند تا به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در انتخابات حضور پیدا کنم، به نظر من اگر فرض اول (یعنی حمایت اصلاح‌طلبان) اتفاق افتاده باشد، فرض دوم(یعنی حمایت راست سنتی) هم می‌تواند منطقی باشد اما به نظر من فرض اول هم هنوز محقق نشده است و من بعید می‌دانم که در شرایط کنونی اجماعی در این خصوص صورت گرفته باشد.

جوادی‌حصار در ادامه گفت: البته این اتفاق یک امر محال نیست اما این فرضیه در شرایطی خاص که بر‌اساس یک پلتفرم روشن و یک معاهده‌نامه خیلی آشکار میزان مشخص داد و ستد میان اصلاح‌طلبان، آقای لاریجانی و همچنین جریان سنتی که با ایشان تعامل خواهند داشت، تعریف شود و قابل احصا باشد، انجام شدنی است. در واقع باید میزان داد و ستد و از سوی دیگر مقدار تعامل و مشارکتی که در دولت در اختیار اصلاح‌طلبان خواهد بود و همچنین میزان اختیاراتی که ایشان به مجموعه مشارکت‌کنندگان و حامیان می‌دهد، از قبل مشخص شود.

او ادامه داد: بدون این پیش‌زمینه‌ها، من بعید می‌دانم که چنین اتفاقی رخ دهد اما در عالم امکان هیچ چیز غیرممکنی وجود ندارد، فقط باید ببینیم که شرایط به وجود آوردن آن امکانات چه مواردی است. شاید مطرح شدن این مساله در حد گمانه‌زنی و طرح موضوع برای سنجش واکنش‌های اصلاح‌طلبان باشد. اما تصور من این است که اگر اصلاح‌طلبان دست به چنین اقدامی بزنند، در عمل پذیرفته‌اند که در منظومه سیاسی اصلاحات، نیروی کامل، جامع و شایسته‌ای برای ریاست جمهوری میان آن‌ها وجود نداشته است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: یک فرض دیگر هم وجود دارد و آن اینکه آقای لاریجانی را یک نیروی اصلاح‌طلب تصور کنیم که آن هم نه ادعای ایشان چنین است نه سوابق ایشان چنین چیزی را نشان می‌دهد، مگر اینکه ایشان اکنون بیاید و اعلام کند که من در میان جریان‌های سیاسی موجود در کشور خود را اصلاح‌طلب و نزدیک به اصلاح‌طلبان می‌دانم، حتی اگر چنین اسم و برچسبی هم نسبت به من وجود نداشته باشد.

این تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه با بیان اینکه مطرح شدن چنین شرطی را یک گمانه‌زنی می‌داند، خاطرنشان کرد: در مجموع به نظر من این مساله چیزی بیشتر از یک گمانه‌زنی نیست و این طرح موضوع با هدف سنجش افکار عمومی اصلاح‌طلبان و واکنش آن‌ها مطرح شده است، البته در این خصوص باید دقت کنیم که نه این دریچه را از هم‌اکنون ببندیم و نه اینکه از حالا فرش قرمز پهن کرده و چراغ‌های سبز را روشن کنیم. به عقیده من این مساله یک بحث به شدت پیچیده است و نیاز است درخصوص اینکه این داد و ستد شامل چه مواردی خواهد بود، گفت‌وگو و تبادل‌نظر فراوانی صورت گیرد.

او گفت: باید منتظر ماند و ملاحظه کرد که در صفحه شطرنج سیاست در آن زمان چه مهره‌هایی حضور دارند و با کدام مهره‌ها می‌توان وارد بازی شد، همچنین اینکه اصلاح‌طلبان باید ابتدا تلاش کنند که خود را در بازی نگه‌دارند و بعد بر اساس شرایط موجود تصمیم بگیرند، اینکه از حالا درخصوص یک نظر یا شرایطی به صورت مطلق نه یا آری بگوییم، حرف سنجیده‌ای نیست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.