نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادعا کرد، آژانس به طور خستگی ناپذیر خواستار همکاری ایران شده اما ایران سد راه تحقیقات در این زمینه شده است. دبیرخانه همه تلاشهای ممکن را حتی در این دوره چالش برانگیز بهکار بسته، تا ایران تصمیم درستی را اتخاذ کند اما ایران همکاری نکرده است.
به گزارش جماران؛ نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، با تکرار ادعای وجود فعالیتهای هستهای اعلام نشده از سوی ایران، خواستار تصویب قطعنامه ضد ایرانی در نشست فصلی شورای حکام آژانس شد.
جکی والکات روز پنجشنبه با ایراد سخنانی مدعی شد، اینک بیش از یک سال از زمانی میگذرد که آژانس برای نخستینبار خواستار شفافسازی ایران درباره احتمال وجود مواد اتمی اعلام نشده در سه مکان شده و در چهار ماه گذشته امکان دسترسی به دو مکان را سلب کرده است.
وی ادعا کرد، آژانس به طور خستگی ناپذیر خواستار همکاری ایران شده اما ایران سد راه تحقیقات در این زمینه شده است. دبیرخانه همه تلاشهای ممکن را حتی در این دوره چالش برانگیز بهکار بسته، تا ایران تصمیم درستی را اتخاذ کند اما ایران همکاری نکرده است.
سفیر آمریکا در ادامه ادعاها و فرافکنی خود، با بیان اینکه دولت ایران برخلاف تعهداتش در چارچوب پروتکل الحاقی عمل کرده، از قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس حمایت کرد و آن را سندی متعادل و منصفانه در برابر آنچه او اقدامات نگران کننده ایران خواند.
والکات همچنین با بیان اینکه متن قطعنامه پیشنهادی میتوانست قویتر تنظیم شود، افزود: واشنگتن به طور کامل آن را پذیرفته و حمایت میکند و از همه اعضای شورا انتظار مشابهی را دارد.
سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضاکنندگان برجام هستند پیشنویس قطعنامهای را برای ارائه به شورای حکام آژانس آماده کردهاند و در آن خواهان «همکاری کامل» ایران با آژانس شدهاند.
ایران به شدت از این اقدام اروپاییها انتقاد و تصریح کرده، درخواست آژانس براساس ادعاهای رژیم صهیونیستی و فشارهای آمریکا مطرح شده که با وجود خروج از برجام، به دنبال آن است که تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی بعد از سر آمدن مهلت آن در توافق هستهای را تمدید کند.
در همین پیوند سفیر و نماینده دائم ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین درباره افزایش تحرکات ضد ایرانی آمریکا و متحدانش در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هشدار داد و تصریح کرد، چنانچه شورای حکام در این هفته دوراندیشی لازم را نشان ندهد، آخرین سنگر چند جانبهگرایی در وین به قصهای فراموش شده تبدیل خواهد شد.