به گزارش جماران؛ حضرت آیت الله خامنهای در جلسه درس خارج فقه سه شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۸، فرمودند: «سیرهای که انسان به آن اعتماد میکند، لااقل وجود ۲خصوصیت در آن لازم است: یکی اینکه: واقعاً در بین متشرعه مشی رایج باشد، یک چیزی باشد که به طور رایج در بین متشرعه وجود دارد.
ثانیاً بدانیم که این سیره متصل به زمان معصوم علیهالسلام است، و الا خیلی کارها متشرعه میکنند. فرض بفرمایید سالهای متمادی، متشرعه، متدینین ِ خوب ما وقتی میخواستند سینه بزنند، پیراهنشان را در میآوردند. البته ما ممنوع کردیم، بعضیها گوش میکنند، بعضیها هم گوش نمیکنند. پس سیره متشرعه این است که باید پیراهن را در آورد؟
متشرعه از این کارها زیاد میکنند. سیره متشرعه فی نفسه اعتبار ندارد. بله، اگر ثابت شد که این سیره متصل به زمان معصوم علیهالسلام است، یعنی زمان معصوم علیهالسلام هم این اتفاق میافتاده است و آن امام معصوم علیهالسلام آن را رد نکرده است، لازم نیست امضا کرده باشد، همین قدر که معصوم علی امام رد نکرده، نفرموده: نکنید! این، کافی است، این میشود معتبر.
در ما نحن فیه اولاً، اصل سیره که مرحوم صاحب جواهر رضوان الله علیه ادعا می کنند، وجود چنین سیره ای معلوم نیست، یعنی این قضیه این قدر شایع و رائج نیست که کسانی به امامی اقتدا کنند و او نداند. بله، گاهی یک چنین چیزی اتفاق می افتد.
ثانیاً اگر سیره هم باشد، اتصالش به زمان معصوم معلوم نیست. بنابراین، استدلال به سیره هم استدلالی نیست که انسان بتواند به آن اعتماد بکند.»