نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید» میتواند گامی موثر در نفتزدایی از بودجه باشد چراکه این باور را در مسئولان ما بوجود میآورد که میتوان بدون نفت هم زندگی کرد.
به گزارش جماران، عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید» در کاستن از وابستگی بودجه به نفت گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکلی که کشور با آن روبرو است، وابستگی ۱۰۰ درصدی اقتصاد به نفت است که از شر آن نیز به راحتی نمیتوان خلاص شد مگر اینکه با برپایی نمایشگاههایی از این قبیل، قدم در جاده جدا شدن از نفت بگذاریم.
وی ضمن تقبیح تاثیرپذیری بالای اقتصاد کشور از نفت گفت: اصیترین دلیل عدمتوسعهیافتگی کشور، وابستگی شدید به یک محصول است که براحتی میتواند در شرایطی خاص مانند حال حاضر به ما ضربه بزند.
این نماینده مجلس تنها راه رهایی از این موضوع را توسعه سایر ظرفیتهای موجود در کشور دانست و گفت: نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید» میتواند گامی موثر در نفتزدایی از بودجه باشد چراکه این باور را در مسئولان ما بوجود میآورد که میتوان بدون نفت هم زندگی کرد.
حسینزاده همچنین افزود: مهمترین کار پیشروی ما در شرایط فعلی، بهره بردن حداکثری از سایر صنایع به منظور خارج کردن سهم نفت از خرج روزمره کشور است، اما برای تحقق این موضوع باید قبول کنیم که درآمد نفتی در کشور صرفاً هزینه سرمایهگذاری در زیرساخت سایر صنایع شود و پولی که از نفت به دست میآوریم صرف هزینههای جاری کشور شود.
وی در زمینه سرمایهگذاری منابع حاصل از نفت در صنایع داخلی بیان داشت: در نمایشگاه «فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید» میتوان این فرصت را ایجاد کرد تا صنایع و محصولاتی که از ارزش افزوده بالاتری برخوردارند را شناسایی کرده و برای توسعه این صنایع از محل پول نفت سرمایهگذاری کنیم. در این صورت است که هم سهم نفت در بودجه به شدت کاهش مییابد و هم با رونق تولید داخل، اقتصادمان را در برابر ریسکهای بزرگی همچون تحریم بیمه میکنیم.
حسینزاده در ادامه گفت: ایجاد چنین رویدادهایی با هدف معرفی ظرفیتهای تولید داخل، ایجاد فضای رقابتی با محصولات خارجی و امکان صادرات محصولات غیرنفتی و کاهش میزان مصرف کالاهای وارداتی، امری بسیار پسندیده و تحسینبرانگیز است و در این صورت است که میتوانیم انتظار داشته باشیم نتایج برگزاری چنین نمایشگاههایی، ایجاد فضای رقابتی، بالا بردن کیفیت محصولات داخلی و در نهایت کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی باشد.
وی در پایان یادآور شد: خام فروشی یکی از معظلات اصلی است که اشتغال را نیز تحت تاثیر قرار داده است اما با تکمیل شدن زنجیره ارزش مواد نفتی و معدنی در کشور، هم به اقتصاد مستقل از نفت دست یافتهایم و هم زمینه اشتغال برای بسیاری از جوانان را فراهم کردهایم.