رئیس سازمان برنامه و بودجه با اعلام اینکه اعتبار عیدی همه دستگاه ها تخصیص و به خزانه داده شده است، گفت: برخی دستگاه ها در اعلام فهرست کارکنان به خزانه تاخیر داشته و سبب پرداخت نشدن عیدی در روز یکشنبه(21 بهمن) شده اند.
به گزارش جماران، محمدباقر نوبخت در پایان جلسه امروز(چهارشنبه) هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: مبلغ عیدی همه افرادی که مشمول دریافت آن هستند تخصیص یافته و به خزانه داده شده است؛ هر دستگاهی که فهرست کارکانش را در روز یکشنبه اعلام کرد مانند صندوق های بازنشستگی، همان روز عیدی واریز شد.
وی ادامه داد: روز یکشنبه به برخی دستگاه ها بویژه وزیر یک وزارتخانه بزرگ، سه بار زنگ زدم و تاکید کردم که مبلغ عیدی آمده است؛ گفتند برای تهیه فهرست کارکانان مشکلی داریم؛ برای کارکنان غیر رسمی باید میزان کار آنها را مشخص و سپس اسامی را اعلام کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان ساخت، با توجه به تعطیلات این هفته، فقط روز یکشنبه امکان پرداخت عیدی بود و از دوشنبه، خزانه دنبال دستگاه ها برای پرداخت است.
وی گفت: «عذر هیچ دستگاهی موجه نخواهد بود که دیروز و امروز نتونسته باشند فهرست خود را به خزانه بدهند تا پول خود را دریافت کنند؛ اگر کوتاهی کنند این قصور را به حساب همکارانم در دستگاه های ستادی می گذارم که باید با سرعت بیشتری اقدام می کردند.»
** 5 پرداخت دیگر تا پایان سال
نوبخت در ادامه افزود: تا پایان امسال، پنج پرداختی دیگر به همکاران در دستگاه های اجرایی اعم از شاغلان و بازنشستگان خواهیم داشت.
وی گفت: تا 26 بهمن ماه همه یارانه ها را پرداخت می کنیم؛ همچنین تلاش داریم با توجه به هماهنگی با خزانه، مانند هرسال در 20 اسفندماه، حقوق این ماه را پرداخت کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: تلاش می کنیم مبلغ یارانه را زودتر از موعد همیشگی(26 هر ماه) بپردازیم.
وی گفت: با اطمینان می گویم که همه پرداخت ها برای حقوق و مزایای همکاران تامین شده است.
** 2 تخصیص مضاعف برای طرح های عمرانی
نوبخت همچنین به تخصیص مضاعف برای طرح های عمرانی تا پایان امسال نیز اشاره کرد و گفت: در هفته آینده حداقل 5 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی تخصیص مضاعف خواهیم داد؛ همچنین این امکان هست که تا پایان سال با انجام محاسبات، 6 هزار میلیارد تومان دیگر برای طرح های عمرانی پرداخت دوباره داشته باشیم.
وی اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه در شرایط کنونی با همه سختی هایی که وجود دارد، به گونه ای تنظیم کرده که همه مطالبات قانونی را به موقع و کامل پرداخت کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تاکید دولت بر بازگشت ارز صادرات غیرنفتی نیز گفت: بانک مرکزی از همه صادرکنندگان غیرنفتی انتظار دارد همه ارز صادراتی را در سیستم نیما عرضه کرده و بفروشند یا از راه های گفته شده، وارد اقتصاد ملی کنند.
** اصلاح ساختار بودجه در سال 98
نوبخت درباره مطالب گفته شده برای اصلاح ساختار بودجه 98 نیز توضیح داد: بعد از ارائه لایحه بودجه 98 در 15 آذرماه به مجلس، دو هفته بعد ویرایش دوم را براساس نظر رهبری برای صرفه جویی بیشتر در هزینه ها، ارائه کردیم و براین اساس، میزان منابع عمومی را از 437 هزار میلیارد تومان به 404 هزار میلیارد تومان کاهش دادیم؛ هرچند که کمیسیون تلفیق مجلس دوباره این رقم را افزایش داد.
وی ادامه داد: نظر رهبری این است که از این شرایط و فرصت کنونی برای اصلاح ساختار منابع و مصارف بودجه استفاده کنیم؛ با همکاری شورای عالی هماهنگی اقتصادی، یک بخش از کار اصلاح را
در تبصره 21 لایحه بودجه پیش بینی کردیم که کمیسیون تلفیق مجلس آن را حذف کرد.
«به غیر از این، برای اصلاح ساختار از قبل آماده بودیم و یک مجموعه برنامه برای اصلاح ساختار بودجه تهیه کردیم. امروز هم در این زمینه در هیات وزیران اطلاع رسانی کردیم؛ برای یکشنبه هفته آینده سازمان ما آماده است تا این اصلاح ساختار را در جلسه هیات وزیران ارائه کند.»
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: شورای عالی هماهنگی اقتصادی، مرجعی است که در آن اصلاح ساختار انجام می شود؛ منتظریم در نخستین فرصت این امکان فراهم شود تا سازمان برنامه بودجه بتواند آن را ارائه کند.
وی گفت: برای تشریح جزئیات اصلاح ساختار بودجه و دریافت نظرها و پیشنهادهای صاحب نظران، هفته آینده نشست خبری برگزار خواهد شد.
نوبخت خاطرنشان ساخت: اصلاح ساختار گفتنش آسان اما اجرای آن همانند خالکوبی شیری است که از درد، از دم و .. صرفه نظر می کند. در واقع دستگاه ها به تغییرات عادت ندارند چون اصلاحات به بخشی از مصارف اعتبارات آنها منتهی می شود.
** 45 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی
وی در ادامه افزود: در اقتصاد از 45 هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی حرف می زنیم که دستگاه ها از آن استفاده می کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان ساخت، «اکنون 934 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و آشکار می دهیم؛ یارانه های فراوانی که هدفمند و مشخص نیستند؛ برخی موارد، این یارانه ها به کسانی پرداخت می شود که درآمدهای بیشتری دارند؛ اصلاح ساختار یعنی اصلاح این روند؛ اگر جامعه آماده باشد ما آمادگی اجرای آن را داریم.»
نوبخت افزود: بودجه 98 منتظر این اصلاح ساختار نخواهد بود و براساس مصوبه مجلس اجرا خواهد شد؛ در واقع هر اصلاحی صورت گیرد در مرحله اجرا آن را اعمال می کنیم.