در این مطالبه که تاکنون حدود سه هزار امضا جمعآوری کرده، با تاکید بر عبارت «صلح با ایران» از کشورهای اروپایی خواسته شده که نشست ضد ایرانی آمریکا را که قرار است ۲۴ و ۲۵ بهمن در لهستان (۱۳ و ۱۴ فوریه) برگزار شود، تحریم کنند.
به گزارش جماران؛ بعد از ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره حضور بیش از 70 کشور مختلف در نشست ضد ایرانی در لهستان، جمعی از فعالان ضدجنگ در آمریکا و دیگر کشورها با امضای طوماری از کشورهای اروپایی خواستند در این نشست، شرکت نکنند.
جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی آمریکا برای مقابله با کمپین ایرانهراسی به رهبری واشنگتن، طوماری را در وبگاه گروه غیردولتی و ضد جنگ «کُدپینک» بهراه انداخته و از کشورهای اروپایی خواستند که به کارزار «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا علیه تهران نپیوندند.
در این مطالبه که تاکنون حدود سه هزار امضا جمعآوری کرده، با تاکید بر عبارت «صلح با ایران» از کشورهای اروپایی خواسته شده که نشست ضد ایرانی آمریکا را که قرار است ۲۴ و ۲۵ بهمن در لهستان (۱۳ و ۱۴ فوریه) برگزار شود، تحریم کنند.
در متن توضیحی این طومار آمده است: «هدف از این کنفرانس، مهیا کردن زمینه برای درگیری غیرضروری با ایران است. بهجای نشستی برای مقابله با ایران، ما از جهان میخواهیم که به ایالات متحده برای بازگشت به توافق هستهای ایران فشار بیاورد... و تحریمهای مخرب علیه ایران را مرتفع کند».
جمعی از فعالان سیاسی، دانشگاهی و اجتماعی سرشناس آمریکایی که این طومار را امضا کردهاند، در نامهای به اتحادیه اروپا اعلام کردند: «ما از شما میخواهیم که در این نشست شرکت نکنید و در عوض، نشست دیگری را با تمام کشورهای منطقه از جمله ایران، میزبانی کنید».
این طومار با تاکید بر اینکه نشست لهستان، بخشی از کمپین آمریکا علیه ایران، در ادامه خروج از توافق هستهای و بازگراندن تحریمها است، میگوید: «گام بزرگ به سمت صلح و ثبات در خاورمیانه، همان توافق هستهای ایران بود... که از سوی شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا به تایید رسید... این خروج دولت [دونالد] ترامپ از توافق (هستهای) و افزایش خصومتها علیه ایران است که بر بیثباتی منطقه افزوده و اکنون نیز تهدید میکنند که میخواهند نبرد فاجعهبار دیگری را در خاورمیانه شروع کنند».
فعالان آمریکایی حاضر در این مطالبه ضمن اشاره به دمیدن کاخ سفید در شعلههای جنگ، خطاب به کشورهای اروپایی تاکید کردند که با توجه به اینکه هنوز آنها در توافق هستهای ایران حضور دارند و میخواهند روابط خود با تهران را بهبود بخشند، مشارکت در چنین نشست خصمانهای علیه تهران معنا ندارد بلکه عدمحضور آنها است که میتواند پیام مهمی را به دیگر کشورها برای تبعیت از آنها ارسال کند.
از لیست بلند امضاکنندگان سرشناس این طومار میتوان به «میدئا بنجامین» مدیر جنبش کُدپینک، «دیوید هارتسو» رئیس انجمن حافظان صلح، «بیل فلچر» رئیس پیشین انجمن فراآمیکا، «آن رایت» سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا و از مخالفان سرشناس جنگ با عراق، «ربکا ویلکومرسان» مدیرعامل سازمان صدای یهود برای صلح، «جوزف کارل گرسون» رئیس پویش خلعسلاح صلحآمیز و امنیت مشترک، «کوین مارتین» رئیس سازمان اقدام صلح و «آلفرد ماردر» رئیس شورای صلح آمریکا اشاره کرد.
پامپئو روز جمعه (۲۱ دی ماه) در مصاحبه با شبکه خبری «فاکسنیوز» با اعلام خبر میزبانی آمریکا و لهستان از نشست ضد ایرانی در نیمه فوریه، مدعی شد واشنگتن تلاش میکند دهها کشور از مناطق مختلف جهان را برای حضور در این نشست گردهم آورد و این همایش برای ارتقای ثبات، امنیت و آزادی در منطقه غرب آسیا و با هدف کاهش نفوذ منطقهای ایران برگزار میشود. (جزئیات بیشتر)
رئیسجمهور آمریکا اردیبهشت ماه امسال با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن «ابعاد نظامی برنامه هستهای» و دخالت در امور کشورهای منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد.
ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.