وزیر کشور با بیان اینکه باید تلاش کنیم این منظومه همکاریها به شکل دقیق، ارتباط صحیحی با یکدیگر داشته باشند، گفت: امسال هیچ بهانهای را نمیتوانیم از کسی قبول کنیم که کمکاری داشته باشد. چراکه حدود چهار سال است که این مراسم را برگزار میکنیم و تجربیات خوبی هم حاصل شده است که باید از آنها استفاده کنیم.
به گزارش جماران؛ وزیر کشور امروز چهارشنبه (۴ مهر) در جلسه ستاد اربعین حسینی که در محل وزارت کشور برگزار شد، گفت: بررسی عملکرد چهار ساله دستگاهها در برگزاری مراسم اربعین حسینی نشان میدهد که اقدامات موثری از نظر فرهنگی، خدماتی و انتظامی انجام گرفته و با توجه به تجربیاتی که در سالهای اخیر اندوخته شده، باید مراسم امسال باشکوهتر از گذشته برگزار شود.
عبدالرضا رحمانیفضلی در ادامه افزود: تمام کمیتههای عضو ستاد اربعین حسینی باید از امروز با نگاه عملیاتی موضوعات موردنظر خود را پیگیری کنند، همچنین هیچیک از اقدامات کمیتهها نسبت به دیگری ارجحیت ندارد. بنابراین تمامی اقدامات و وظایفی که کمیتهها برخوردارند، باید بهصورت هماهنگ انجام شود.
وزیر کشور با بیان اینکه باید تلاش کنیم این منظومه همکاریها به شکل دقیق، ارتباط صحیحی با یکدیگر داشته باشند، گفت: امسال هیچ بهانهای را نمیتوانیم از کسی قبول کنیم که کمکاری داشته باشد. چراکه حدود چهار سال است که این مراسم را برگزار میکنیم و تجربیات خوبی هم حاصل شده است که باید از آنها استفاده کنیم.
رحمانی فضلی با اشاره به هزینه شرکتکنندگان در مراسم اربعین حسینی تصریح کرد: هزینهها نسبت به سال قبل از جمله هزینههای بیمه، عوارض خروج از کشور و غیره به صورت مطلق کاهش پیدا کرده اما از سوی دیگر با افزایش نرخ ارز مواجه شدهایم که دولت و بانک مرکزی تلاش زیادی داشتند که نرخ ارز را برای زُورا متعادل کنند که این کار صورت گرفته و نرخ ارز برای صدور روادید با نرخ متعادلتری پیشبینی شده است.
وی از تمام کمیتههای ستاد مرکزی اربعین حسینی خواست در این ایام ضمن نظارت بر قیمت حملونقل زمینی و ایرلاینها (هوایی) از افزایش قیمتها بهطور جد جلوگیری کنند.
وزیر کشور تاکید کرد: اگر مردم سئوال یا ابهامی در مورد هر یک از مراحل برگزاری مراسم اربعین حسینی دارند، باید پاسخهای قانعکننده به آنها دهیم و مسئولان به این امر توجه جدی داشته باشند.
رحمانی فضلی گفت: برخلاف تبلیغات منفی که در سالهای گذشته وجود داشته، حتی یک ریال از هزینههای مراسم اربعین حسینی که زوار پرداخت میکنند، به جیب دولت نمیرود و قوه مجریه و سایر دستگاهها هر چه امکانات و توان دارند برای سهولت در برگزاری این مراسم باشکوه فرهنگی پای کار میآورند.
رئیس شورای امنیت کشور با بیان اینکه با تمهیدات انتظامی خوبی که در سال گذشته صورت گرفت از ترددهای غیرمجاز در مرزها جلوگیری شد، افزود: باید در سال جاری نیز تدابیری اندیشیده شود که از ترددهای غیرمجاز از مبدا جلوگیری شود. همچنین در صورت لزوم امکاناتی در مرزها فراهم شود تا افراد غیرمجاز مراجعهکننده در اسرع وقت به شهرهای خود بازگردانده شوند.
وزیر کشور با اشاره به استقبال مردم افغانستان و پاکستان برای شرکت در مراسم اربعین تصریح کرد: در مرزهای شرقی مراقبتهای لازم صورت بگیرد تا افرادی که مدارک لازم را ندارند وارد کشور نشوند و افرادی که دارای مدارک قانونی هستند با پرداخت هزینههای لازم توسط امکانات حملونقلی که پیشبینی شده، به مرزهای غربی کشور منتقل شوند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه همکاری خوبی بین ایران و دولت عراق وجود دارد، افزود: تفاهمنامهای در این رابطه امضاء کردیم که متناسب با آن شرایطی که داریم موضوعات در حال اجراء است.
وزیر کشور درباره مرزهای مشخصشده جهت تردد زائرین اظهار داشت: مرزهایی که در سال گذشته برای تردد زائرین پیشبینی شده بود، امسال هم همان مرزها فعال هستند و امکانات خوبی هم در آنجا تعبیه شده است. اما در سالجاری مناطق مرزی جدیدی در استانهای کرمانشاه و ایلام پیشنهاد دادهایم و در تفاهمنامه اخیر نیز طرف عراقی با بازگشایی مرز خسروی در کرمانشاه موافقت کرده اما یکسری مباحث امنیتی در آنجا وجود دارد که موضوع به دولت عراق ارجاع شده است. البته دوستان ما در سفارت عراق و نیروی قدس دارند تمام تلاش خودشان را انجام میدهند که شرایط بازگشایی این مرز هم فراهم شود.
وزیر کشور با بیان اینکه هر خدمتی که صورت میگیرد ۱۰ درصد کار است و ۹۰ درصد امور بر عهده مردم خواهد بود، تصریح کرد: سال گذشته نیز ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) رفتند که هماهنگ کردن حملونقل، خدمترسانی و تامین امنیت این تعداد جمعیت بسیار دشوار است و فقط با همکاری مردم امکانپذیر است.
رحمانی فضلی ادامه داد: همکاری مردم در چند سال اخیر در برگزاری مراسم اربعین بسیار خوب بوده و امیدواریم شاهد این همکاریها در سال جاری هم باشیم بهویژه در داخل عراق که به عنوان مهمان به آنجا میرویم که باید قوانین، مقررات و شرایط آنها را کامل رعایت کنیم. چراکه حامل فرهنگ غنی شیعه هستیم و داریم این فرهنگ را در منصه ظهور و نمایش قرار میدهیم. انشاءالله با این کار وحدت دنیای اسلام را تقویت کنیم و به خوبی این نهضت را متعالی و ارزشمند نگه داریم.