علی سلیمی روز دوشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ارزش ریالی گوشت تولید شده عشایر استان بیش از 2 هزار و 870 میلیارد ریال است.
وی یادآور شد: عشایر ایلام 31 درصد گوشت قرمز استان را تامین می کنند که بخش عمده ای از این تولید به مصرف داخل رسیده و مابقی به صورت مازاد به دیگر استان های کشور صادر می شود.
به گفته سلیمی سال گذشته نزدیک به 120 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت با هدف افزایش تولید گوشت قرمز برای عشایر استان تامین و به متقاضیان پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: این تسهیلات از محل ماده 12 بحران و بند ب ماده 52 قانون الحاق 2 تامین و کارمزد 97 میلیارد ریال از این اعتبار دارای سود چهار درصد و 20 میلیارد دیگر آن نیز با سود 11 درصد محاسبه شده است.

** افزایش 300 تنی سرانه تولید گوشت قرمز در استان ایلام
مدیرکل امور عشایری ایلام همچنین به اجرای طرح تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز در استان اشاره کرد و گفت: میزان تولید گوشت قرمز عشایر استان با تکمیل زنجیره تولید این فرآورده پروتئینی به هشت هزار و 200 تن افزایش یافته است.
سلیمی تاکید کرد: قبل از اجرای طرح زنجیره تولید، مقدار گوشت قرمز تولید شده در استان حدود هفت هزار و 900 تن بود که با پرداخت تسهیلات با کارمزد ارزان قیمت بیش از 300 تن به سرانه تولید عشایر استان اضافه شده است.
وی افزود: این افزایش تولید حاصل حمایت بخش دولتی، تامین دام مولد، تولید کنستانتره استاندارد در کارخانه خوراک دام ایلام و تامین نهاده های دامی است.

** عشایر از اتراق در حاشیه رودخانه ها و حضور در ارتفاعات خودداری کنند
وی همچنین با توجه به اطلاعیه های مکرر هواشناسی در خصوص وضعیت نامساعد جوی و بروز بارندگی های سیلابی افزود: به همه عشایر در حال کوچ اخطارهای لازم در این زمینه از طریق ارسال پیامک یا توسط مسئولان امور عشایری شهرستان های مختلف به عشایر استان ابلاغ شده است.
مدیرکل امور عشایری ایلام گفت: به همه عشایر در حال کوچ توصیه اکید شده که هنگام بارش باران و رعد و برق از حضور در ارتفاعات و نیز اتراق در نزدیکی رودخانه های دائمی و فصلی خودداری کنند.
سلیمی افزود: همه راه های محل تردد عشایر و ایل راه ها در دست به سازی و رگلاژ است تا مشکلی برای کوچ این اقشار ایجاد نشود.
به گفته وی هم اکنون 80 درصد عشایر با کوچ از مناطق گرمسیری در حد فاصل میان بند تا مناطق ییلاقی هستند و هنگام استقرار در نقاط سردسیری خدمات دهی به آنها نیز آغاز می شود.
سلیمی در مورد عشایر مهمان نیز اظهار کرد: 100 درصد عشایری استان های همدان، کرمانشاه و لرستان که همه ساله فصول سرد را در مناطق گرمسیری استان ایلام می گذرانند، در حال کوچ به استان های مبدا خود و گذر از استان ایلام هستند.
به گزارش ایرنا، کوچ عشایر از مناطق گرمسیر به سردسیر از اوایل یا اواسط فروردین ماه آغاز می شود و تا نیمه اردیبشهت ماه ادامه دارد.
دینارکوه، مانشت و قلارنگ، بانکول، سیوان و ... از جمله مهم ترین مناطق سردسیر و ییلاقی و از کانون های تجمع عشایر استان است.
9 هزار و 736 خانوار با جمعیت حدود 60 هزار نفر معادل 12 درصد جمعیت استان ایلام متشکل از 12 ایل و 32 طایفه را جامعه عشایری بومی این استان تشکیل می دهد که این جمیعت در 95 کانون قشلاقی و ییلاقی پراکنش دارند و یک میلیون و 400 هزار راس دام سبک و سنگین نیز در اختیار آنها است.
همه ساله در ماه های سرد سال استان ایلام میزبان 2 هزار خانوار عشایر مهمان از استان های همدان، کرمانشاه و لرستان با 600 هزار راس دام است که البته بسته به وضعیت جوی و شرایط منابع آبی تعداد این جمعیت متغییر است.
7172/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.