احسان نوراللهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این پروژه به طراحی واحد غشایی برای خارج سازی ناخالصی های موجود در جریان آمین پالایشگاه گاز ایلام پرداخته شده است.
وی افزود: همچنین در این پژوهش دلایل تشکیل ناخالصی های آمین در فرآیند شیرین سازی به طور دقیق مورد مطالعه قرار گرفته است.
نوراللهی یادآور شد: ساخت و راه اندازی پایلوت آزمایشگاهی مربوطه اعتبار سنجی نتایج حاصله در کلیه مراحل بر اساس مطالعات میدانی مورد تایید قرار گرفته است.
وی گفت: واحد غشایی طراحی شده از واحد نانوفیلتراسیون و واحد الکترودیالیز تشکیل شده و این طراحی بر اساس شدت جریان آمین پالایشگاه و میزان ناخالصی های موجود در آن انجام می شود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام افزود: نوع و مشخصات غشاهای تبادل یون (تبادل کاتیون و تبادل آنیون) و غشا نانوفیلتراسیون مورد استفاده در فرآیندهای الکترودیالیز و نانوفیلتراسیون مشخص و ابعاد این واحدهای غشایی به منظور خارج سازی آلودگی های موجود در جریان آمین تعیین شده است.
نوراللهی با اشاره به اینکه این پروژه در قالب یک قرارداد پژوهشی توسط آقای بهروز بیاتی و خانم توان کیخاوندی انجام شده است،ابراز امیدواری کرد: که نتایج این تحقیق بتواند مشکلات و ابهاماتی که دلیل تعریف این تحقیق بوده را مرتفع کند.
به گزارش ایرنا، پالایشگاه گاز ایلام در 15 کیلومتری شرق شهر ایلام قرار دارد، ظرفیت تولید پالایشگاه گاز ایلام روزانه حدود هفت میلیون متر مکعب است.
پالایشگاه گاز ایلام به منظور تامین گاز مصرفی این استان و استان های غربی کشور، تامین خوراک پتروشیمی ایلام، تقویت فشار گاز غرب کشور و شیرین سازی گاز میدان تنگ بیجار در ۲۵ کیلومتری شمال غرب بخش چوار احداث شده است.
کار احداث این مجتمع بزرگ صنعتی از خرداد ۱۳۸۰ آغاز و در پاییز سال ۱۳۸۶ مراحل راه اندازی اولیه آن به پایان رسید.
7172/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.