بی شک مقوله اخلاق درانتخابات از موضوعات اصلی هر انتخاباتی است . جمهوریت یکی از عناصر مهم تشکیل دهنده نظام جمهوری اسلامی است که در آن هر ساله، انتخابات متعدد و مهمی برگزار می شود و مقام های عالی رتبه و منصب های مهمی به وسیله مردم، با واسطه یا بدون واسطه انتخاب می شوند. به همین دلیل، از آغاز تا پایان تبلیغات و از پیروزی یا شکست تا پس از آن، افراد و گروه ها، نامزدها و هوادارانشان باید، در همه حال، اخلاق انتخاباتی را رعایت کنند . در این باره یعنی رعایت اخلاق در انتخابات با سید رضا اکرمی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت و گو کرده ایم.
سید رضا اکرمی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران با بیان این که آنان که در صدد ورود به عرصه انتخابات هستند و قصد نامزدی و تصدی پست های مهم در نظام اسلامی را دارند لازم است معیارهایی را در وجود خود جستجو کنند و در صورت وجود چنین ملاک ها و صفاتی وارد عرصه انتخابات شوند گفت : ما از دو منظر می توانیم درباره اخلاق در انتخابات صحبت کنیم . اولین منظر دیانت محمدی است زیرا ما مسلمان هستیم و قرآن و پیامبر و قیامت را قبول داریم پس باید باید کوشش کنیم تا به اخلاق اسلامی پایبند باشیم.
وی ادامه داد : دومین منظر این است که نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی باید مزایای خود را گفته و برنامه های خود را بیان کند و اگر نقدی به وضع موجود دارد باید نقدی آگاهانه و عالمانه، عاقلانه و ناصحانه باشد و در عین حال پیشنهاد اصلاحی هم داشته باشد .
اکرمی گفت : از نظر قانون نیز فردی که برای انتخابات داوطلب می شود باید طبق معیارهای قانونی عمل کند و اگر این نکات رعایت شد اخلاق در انتخابات نیز رعایت شده است.
وی در پاسخ به این سوال که رواج فضای دروغ پراکنی ، تهمت زنی و تخریب چه پیامد هائی را در جامعه و در فضای انتخابات بر جای خواهد گذاشت گفت : بعد از پیروزی انقلاب به دلیل جنگ و گرفتاری های اخلاقی و بعد از آن نیز در دوران سازندگی و شرایط بعد از آن فرصت جامع نیافتیم که در زمینه فرهنگ و اخلاق آن طور که باید کار کنیم . از طرف دیگر کمبود ها و مشکلاتی در جامعه به وجود آمد و برخی ساده ترین راه را این دیدند که فرافکنی کنند و مشکلات را به گردن نمایندگان و یا دولت های دیگر بیندازند .
نماینده مجلس شواری اسلامی در ادامه تصریح کرد : بعد از این دوران بود که فرافکنی ها شروع شد که متاسفانه تا کنون ادامه یافته است . ما متاسفانه در مقایسه بین دولت های متعدد شرایط زمانی و مکانی و امکانات را رعایت نکرده ایم ولی به مقایسه پرداخته ایم. به طور مثال بنده نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی بودم و در جریان هستم که در دوره دوم مجلس؛ بودجه مملکت را با دلار 7 تومان می بستیم و جنگ هم بود ولی در حال حاضر یعنی در دوره هشتم، نفت قیمت صد و هفت دلار پیدا کرده یعنی در زمان مجلس دوم یک رقمی بوده ولی هم اکنون سه رقمی شده است .
اکرمی با تاکید بر این که کار عمرانی که امروز انجام می گیرد با کار عمرانی آن روز که درگیر جنگ نیز بودیم هیچ وقت قابل مقایسه نیست گفت : در مقایسه ها این نکته رعایت نمی شود و به همین دلیل گفته می شود این دولت پرکار است و دولت های دیگر کاری انجام ندادند و یا این دولت وارث کم کاری دولت های پیشین است .
وی افزود: این نگاه دور از انصاف و آگاهی است.چون فرافکنی در جامعه باب شده است هیچ کس حاضر نیست خود را ارزیابی و مقایسه کند و نظر بدهد درحالی که اگر مسلمان و معتقد به قیامت هستیم باید بدانیم که فردای قیامت باید پاسخگو باشیم.
اکرمی در ادامه این گفت و گو با اشاره به این که این تخریب و فرافکنی و بد اخلاقی کار روزمره برخی رسانه ها ، مجامع و جلسات عمومی و خصوصی شده است گفت : در زمان انتخابات این تخریب ها مقداری اوج می گیرد. یعنی مناظره ها و مباحثه ها بیشتر شده و به همین دلیل فرافکنی و تخریب هم بیشتر می شود با این حال باید گفت متاسفانه تخریب و تهمت کار روزمره شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا دادن وعده های غیر عملی به مردم با اخلاق انتخاباتی سازگار است؟ گفت : این هم مانند همان وعده های غیر عملی است که در سفرهای استانی داده می شود. وقتی آقای رییس جمهور در بیرجند بیان می کند که تا پایان دوره هر آنچه وعده دادیم عملی می شود در حالی که صد در صد می دانیم که عملی نمی شود نمایندگان مجلس هم همین کاررا انجام می دهند.
وی در پایان درباره بی اخلاقی هایی که ممکن است از سوی هواداران برخی نامزد ها صورت بگیرد گفت : به نظرم دو کار باید انجام شود اول این که ابتدا نماینده داوطلب اخلاق را رعایت کند و دوم دستگاه های نظارت باید ببینند اگر نماینده ای خلاف قانون عمل کرد با وی برخورد قانونی کنند.