به گزارش خبر آنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، سرپرست سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج در پاسخ به گلایه شهروندان، گفت: خط 2 قطار شهری از خیابان شهید بهشتی تا امتداد میدان شهید سلطانی از سال 83 آغاز شده و علت اصلی عدمِ پیشرفت تامین نشدن منابع مالی است.
علی اصغر صلواتی، افزود: در پروژه های های کلان مثل قطار شهری کرج هزینه ای معادلِ هزار میلیارد در هر سال مورد نیاز است که در توان شهر و دولت نیست و باید یک اسپانسر یا فاینانسور برای تامین منابع مالی مشخص شود.
وی ادامه داد: در قراردادِ سال 86 که با شرکت ها دیده شده تزریق بودجه با فاینانسور انجام نشد که شرایط اقتصادی کشور علت اصلی عدم تامین مالی بود، فاینانسور پروژه یکی از بانک های اتریشی بود که این موضوع به دلیلِ تحریم هایی که وجودداشت محقق نشد.
منابع مالی پروژه قطار شهری چگونه تامین می شود؟
سرپرست سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج در خصوص چگونگی تامینِ منابع مالی پروژه قطار شهری، گفت: بودجه قطار شهری باید 50 درصد توسط دولت و 50 درصد توسط شهرداری تامین شود که در شرایط اقتصادی موجود در توان شهرداری و دولت نیست.
وی نیاز کل پروژه قطار شهری کرج را چهار هزار میلیارد تومان عنوان کرد . یادآور شد: دو هزار میلیارد تومان از این منابع باید از سوی شهرداری و دو هزار میلیارد تومانِ دیگر باید از سوی دولت تامین شود. تاکنون برای کل پروژه 310 میلیارد تومان تامین مالی صورت گرفته که تاخیر در پروژه، هزینه ها را دو برابر کرده است.
به گفته صلواتی؛ خط 2 قطار شهری کرج سال 84 آغاز به کار کرده و سال 86 به شرکت های پیمانکاری واگذار شد که تا کنون 33 درصد پیشرفت داشته است.
این مسئول با اشاره به رشد مناسبِ پروژه قطار شهری در دوره پنجم شورای اسلامی شهر کرج، ادامه داد: با اصلاح قیمتِ پیمان و بروزرسانی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت، اکنون 25 جبهه کاری فعال شده و 500 نیرو با 300 دستگاه ماشین آلات مشغول به کار هستند که با تزریق بودجه مناسب، تعدا نیروها به سه هزار نفر خواهد رسید.
سرپرست سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج در پایان تاکید کرد: تا 16 ماه آینده دو ایستگاه از مترو کرج به صورت آزمایشی فعال خواهد شد و تا سال 1400 نیز بخش عمده ای از ایستگاه ها به بهره برداری می رسد.
46