فردین حکیمی روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به بحران های پیش روی محیط طبیعی و حیات وحش اشاره کرد و افزود: تیم عملیاتی واکنش سریع را ایجاد می کنیم تا در زمان بروز بحران چه در عرصه های طبیعی و چه تنوع زیستی بتوانیم اقدامات مناسب را به موقع داشته باشیم.
وی به حادثه تصادف خودرو با خرس قهوه ای که چندی پیش در جاده کرج - چالوس به وقوع پیوست اشاره کرد و اظهار داشت: در این حادثه خرس قهوه ای زخمی شد که اگر سرعت عمل همکاران و گزارش به موقع ماموران راهداری نبود، قطعا این گونه تلف می شد.
وی با بیان اینکه این خرس که نام امید البرز را برای آن انتخاب کرده ایم، گفت: این گونه به بیمارستان مرکزی تهران منتقل شد و اکنون روزهای پایانی روند بهبودی را طی می کند و به زودی به محیط طبیعی زندگی خود باز می گردد.
حکیمی ادامه داد: وجود تیم پیشگیری از بحران به جز حیات وحش در سایر بخش ها نیز مورد نیاز است که همراه با راه اندازی این تیم، اورژانس حیات وحش نیز راه اندازی می شود.
وی گفت: در خودروی اورژانس حیات وحش تجهیزات مناسب نصب می شود که شامل یک قفس، یک جعبه کمک های اولیه و تجهیزات زنده گیری خواهد بود تا در مواردی که با مصدومیت حیات وحش مواجه می شویم یا نیازبه زنده گیری است، آن تیم بتواند وارد عمل شود.
این مسئول بیان کرد: در بحث جلوگیری از تصرف اراضی ملی و حفاظت شده کار مشترک با منابع طبیعی است ضمن اینکه با دستور دادستان مرکزی البرز، شعب تخصصی در بحث محیط زیست تشکیل شده که پرونده ها به یک شعبه ارجاع می شود و در آنجا به صورت تخصصی پرونده ها پیگیری می شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز اضافه کرد: همچنین پیگیری های لازم برای راه اندازی مرکز بازپروری و تیمار حیات وحش در دست اقدام است و برای آن از ظرفیت بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد تا مرکزی ایجاد شود که گونه های آسیب دیده نیازمند درمان و بازپروری به این مراکز انتقال داده شوند تا شاهد تلفات آن ها نباشیم.

*** نقش مناسب رسانه درارتقای فرهنگ زیست محیطی
حکیمی در ادامه به افزایش گونه های ثبت شده پرندگان در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: تا چند سال گذشته فقط 110 گونه پرنده در استان به ثبت رسیده بود که اکنون تعداد آن ها به 282 گونه رسیده است.
وی افزود: در به روزرسانی این لیست عکاس های حیات وحش، جوامع محلی و کارشناسان حیات وحش کمک کردند که این همیاری در اثر اطلاع رسانی مناسب رسانه برای ارتقای دانش زیست محیطی به وجود آمده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اظهار داشت: هدفمان و باورمان این است که رسانه ها می توانند بیشتر به ما کمک کنند و با اطلاع رسانی چالش های محیط زیستی، حساسیت و دغدغه در مسئولین و شهروندان ایجاد شود و بدانند که اگر یک فعالیت مغایر با محیط زیستی انجام دهند نتیجه آن به خودشان برمی گردد و سلامت خودشان تهدید می شود و قطعا در این چند سال گذشته این اطلاع رسانی رسانه ها باعث شد که میزان همراهی مردم با ما بیشتر شود.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 100 مورد تحویل گونه های جانوری مصدوم را داشتیم که مردم یا گزارش دادند یا تحویل دادند که نشان می دهد مردم نسبت به گذشته نسبت به محیط زیست و حیات وحش حساس تر شده اند و میزان مشارکتشان بیشتر شده که نشان از عملکرد درست رسانه دارد.
6156/ 6155 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده: محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.