سردار سید یوسف مولایی روز دوشنبه در هفته دفاع مقدس در بازدید از ایرنا مرکز استان البرز، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و امام راحل، در خصوص وضعیت امنیتی کشور و بهره گیری از تجارب هشت سال دفاع مقدس در سامان دادن به ساختار دفاعی کشور، افزود: قبل از پرداختن به این موضوع باید به ویژگی های ذاتی در دفاع مقدس پرداخت که اکنون می توان از آن استفاده کرد.
وی اظهار داشت: در موضوعات دفاعی موضوعی داریم به نام عوامل برتری ساز که وقتی توان دو کشور و دو نیرو با هم بررسی شوند، موضوعات فیزیکی و عوامل غیرفیزیکی را بررسی کرده و عوامل برتری ساز را نیز بررسی می کنند.
وی گفت: آنچه که در هشت سال دفاع مقدس امتیاز و برند و عامل برتری ساز بود، انگیزه الهی بود، نه اینکه به عنوان یک شعار با این موضوع برخورد شود بلکه واقعیت امر این بوده است.
این جانباز هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه با بررسی اوایل جنگ نیز به این موضوع پی می بریم، افزود: در یکسال ابتدایی جنگ تقریبا فاقد یک سیستم منظم و قابل اتکایی برای دفاع بودیم و ارتش کشور ما با توجه به ابلاغیه های انجام شده از سوی دولت موقت مثل کم کردن خدمت سربازی، خدمت افراد متخصص در مناطق بومی خودشان، لغو بعضی از قراردادهای نظامی و برگشت بعضی از اقلام و تجهیزات نظامی روبرو شد.
وی اظهار داشت: این وضعیت را در ارتشی که سرانش تقریبا فرار کرده بودند و تجهیزات و امکانات در بعضی از مناطق مثل کردستان به غارت رفته بود و سپاه هم که جدید تاسیس شده بود و تجربه جنگ نداشت، شاهد بودیم.
سردار مولایی گفت: درست است که سپاه در کردستان و بعضی از ماموریت ها موفق عمل کرده بود، ولی در مقابل یک دشمن کلاسیک که سه سپاه یعنی 12 ارتش را روانه مرزهای ما کرده، کار سختی بود و باید با توپ و سلاح سنگین و نیمه سنگین به آن ها جواب داد.
مولایی با بیان اینکه محاسبات دشمن درست بود، افزود:اگر دنیایی، مادی و نظامی محض فکر کنیم، درست فکر کرده بود که می تواند یک هفته ای خوزستان را از کشور جدا کند و یک ماهه هم به تهران برسد.
وی بیان داشت: در همان زمانی که با حمله دشمن خارجی روبرو شدیم در بیشتر مناطق کشور اعم از شرق، غرب، شمال و جنوب با جنگ های داخلی روبرو بودیم، مثل جنوب غرب کشور و گروه هایی جبهه التحریر یا در شمال غرب کشور مثل گروه های پان ترکیسم و غائله کردستان، کومله، دموکرات و سوسیالیست ها و در بحث شمال شرق کشور هم مسایلی مطرح بود.
وی گفت: برای کشوری که نظامش تازه تشکیل شده و بنیه اقتصادی سیاسی، دفاعی خوبی ندارد، دفاع کردن در مقابل یک ارتش تا دندان مسلح که به عنوان ارتش سوم یا چهارم دنیای عرب معروف بود، کار سختی بود. ارتشی که از سلاح استراتژیک مثل موشک های پیشرفته تا تانک های پیشرفته مثل تی 72 و هواپیماهای پیشرفته داشت.
فرمانده سپاه استان البرز با اشاره به اینکه با وجود این وضعیت در کشور، ما از لحاظ مادی نمی توانستیم مقاومت کنیم، ادامه داد: دومین دلیلی که از لحاظ مادی نمی توانستیم مقابله کنیم این بود که دشمن موفق شد در بخشی از نقاط خوب جلو بیاید ولی زمانیکه به 5 کیلومتری خرمشهر رسید، با مقاومتی سخت و جانانه روبرو شد.
وی با اشاره به مقاومت 34 روزه مردم خرمشهر اعم از زن، مرد، پیر و جوان، تصریح کرد: این مقاومت 34 روزه با چه ادله ای بود و عامل و امتیاز ما چه بود که می تواند در مقابل 2 لشکر که یکی مکانیزه و یکی زرهی بودند، ایستادگی کنند که نماد این مقاومت شهید بهنام محمدی و شهید حسین فهمیده می شوند و شهید جهان آرا و مرادی و ده ها شهید زن و مرد دیگر بود.
مولایی بیان داشت: انگیزه دفاع آنان که به عنوان عامل و برند برتری ساز در آن زمان بود، دفاع از ناموس کشور و دین شان بود، فارغ از اینکه سلاح داشتیم یا نداشتیم برغم اینکه سلاح کمی داشتیم و بعضی مواقع نوبتی از اسلحه استفاده می کردند و یا در صورت داشتن سلاح گلوله ای نداشتند.
وی سومین عامل برتری ساز را تقسیم کردن جنگ به عنوان یک نقطه عطف عنوان کرد و گفت: از زمان شروع جنگ تا مرداد یا شهریور 1360 که حدود یکسال است، در این زمان قدرت مطلقه ی اداره جنگ با بنی صدر و گروهش بود و هر زمان که به جبهه می رفت و برمی گشت ادعا می کرد که نمی توانیم بجنگیم و در این مدت دو نامه به حضرت امام نوشت و با توصیف کردن دشمن به قوی بودن، می گفت یا عقب نشینی کنیم و یا زمین بدهیم زمان بگیریم.
وی با اشاره به اینکه در جبهه هم همیشه اختلاف بود و ارتشی ها که می خواستند به سپاهی ها هم کمک کنند بنی صدر اجازه اینکار را نمی داد، افزود: بنی صدر یک تفرقه بزرگ در جبهه اسلام در دفاع از کشور به وجود آورده بود و تفکر غالب تفکر مادی بود و هیچ کسی انگیزه معنوی نداشت و اعتقادی نداشتند که جوانان می توانند دفاع کنند و می گفتند جنگ یک امر تخصصی است.
فرمانده سپاه استان البرز تاکید کرد: بعد از اینکه بنی صدر از ایران فرار کرد، جنگ به دست جوانان با رویکردهای دیگری می افتد و جوانانی مثل بچه های سپاه و فرماندهان ارتشی مثل شهید صیاد شیرازی سرکار می آیند و فرماندهی جنگ را به دست می گیرند و تفکر جنگ از دست یک تفکر غالب مادی نظامی محض خارج شده و تفکر دیگری جایگزین می شود.
وی گفت: برغم اینکه در مدت یکسال ابتدایی جنگ نتوانستیم خیلی موفق باشیم و در چند عملیاتی که انجام شد ولی هیچکدام موفق نبود، ولی به محض تغییر رویکرد، دقیقا روز 5 مهرماه 1360 اولین عملیات موفق انجام شد که جزء 4 عملیات اصلی ما در دوران دفاع مقدس بود که با عنوان عملیات ثامن الائمه که شکست حصر آبادان بود، انجام شد و از این تاریخ تا سوم خرداد سال 1361 در عرض 9 ماه سه عملیات دیگر انجام می شود که 90 درصد خاکمان را از دشمن پس می گیریم.
مولایی افزود: با تغییر رویکرد مادی به رویکرد الهی- دینی- انقلابی با جوانان بسیار توانمندی که وارد عرصه دفاع می شوند و به آنان اختیار داده می شود توانستیم به موفقیت های چشمگیری برسیم.
وی تصریح کرد که برای ما کاملا موثق و غیرقابل انکار است که ایمان به خدا و اعتماد به خدا که اسم آن را انگیزه الهی دینی می گذاریم از مهم ترین عوامل برتری ساز ما در دوران دفاع مقدس است.
وی گفت: اگر امروز وصیت نامه شهدا و سخنرانی فرماندهان را ببینیم در 90 درصد از آنان به چند عنصر ایمان و توکل به خداست که همان انگیزه الهی است، دوم توسل به ائمه اطهار (ع)، سوم تاسی به امام حسین (ع) و شهادت طلبی، امید به یاری حضرت ولی عصر (عج) و تبعیت از امام (ره) و ولایت فقیه تاکید شده است.
وی اضافه کرد: اگر به پیشانی بند و پشت نویس لباس رزمنده ها نگاه کنیم نام ائمه اطهار (ع) آمده و اسم رمز عملیات ها اسم ائمه اطهار و یا اسم لشکرها و تیپ ها هم همینگونه بود و در آن زمان فرهنگ شهادت غالب بود و نمیشد فرهنگ شهادت را منها کنیم و ادعا می کردیم که جنگمان پیروز می شد.
وی با بیان اینکه این فرهنگ شهادت فقط به ما تعلق ندارد، افزود: حتی بعضی از افرادی که خیلی اعتقادی به مسلمانی و شیعه ندارند، از این فرهنگ استفاده می کنند، مثل آقای گاندی که می گوید رهبر من امام حسین (ع) شیعه ها به لحاظ آزادمردی و ظلم ستیزی و مبارزه است.
مولایی یکی دیگر از عوامل برتری ساز ما در دوران دفاع مقدس را عاملی به نام مردم دانست و اظهار داشت: اگر مردم نبودند، حضور مردم و زنان ایرانی نبودند و کمک های پشت جبهه آنان نبود و مردان و پسران خود را به جبهه ها نمی فرستادند پیروزی ممکن نبود.
وی گفت: حضرت امیر (ع) در خطبه 27 خود خیلی گلایه دارند که می گفتم برویم جنگ می گفتید زمستان است نمی رویم و یا تابستان نمی رفتند می گفتند بگذارید سوز گرما بیافتد ولی هیچوقت رزمندگان ما نگفتند که زمستان هست یا تابستان هست به عملیات نمی رویم.
وی ادامه داد: در گرما و رطوبت 90 درصدی خوزستان و یا در فصل زمستان در کوه های کردستان و زیر تلی از برف جنگیدند و هیچوقت حرفی نزدند به طوریکه در مناطقی که تا یک متر برف بود می جنگیدند که شاید خارج از چارچوب های نظامی بود که این امر نشات گرفته از عوامل برتری ساز و اطاعت پذیری از ولی فقیه وامام بود .
این جانباز مدافع حرم افزود: اگر بخواهیم ساختار دفاعی کشور خود را بچینیم و یا سامان دهیم و مولفه های موثر بر این ساختار را بر شماری کنیم باز هم جزو عوامل اصلی ما می شود، البته سلاح مان دیگر مثل سلاح زمان اول جنگ نیست آن زمان یک فشفه هم نمی توانستیم درست کنیم ولی اکنون موشک هایی درست می کنیم که 2500 کیلومتر برد دارد و دنیا را به هم ریخته است.
وی بیان داشت: تکنولوژی برتر موشک به ویژه ناوبری موشک دست هرکسی در دنیا نیست ولی موشک هایی که اکنون ایران درست می کند تنه می زند به موشک های کشور پیشرفته دنیا و برای پیروزی در جنگ باید از لحاظ مادی بهترینش را داشته باشیم ولی این مادیات نیست که می جنگد بلکه ساختار دفاعی ما نمی تواند مادیات باشد زیرا آمریکاییها خیلی بهتر و بیشتر از ما امکانات مادی دارند و سلاح های پیشرفته تری دارند .
وی تاکید کرد: اگر انگیزه دینی نباشد بهترین تجهیزات نمی تواند در پیروزی و موفقیت تاثیرگذارباشد.
وی با اشاره به اینکه شاید بعضی ها این گفته ها را شعار بدانند به طوریکه اکنون شهدای مدافع حرم نماد این ها هستند، گفت: شهید مدافع حرم ما با تمام اختیار و قدرتی که خداوند به او داده و می تواند زندگی آرامی داشته باشد ولی شهادت و سختی را به جان می خرد؛ به خصوص با این دشمنی که اکنون وجود دارد.
وی افزود: ما در هشت سال دفاع مقدس می دانستیم عراقی ها خیلی بی رحم هستند و در صورت اسارت توسط آن ها شکنجه می شویم ولی می دانستیم حداقل در ملاء عام که ایجاد رعب و ترس کند و از ترس مجامع بین المللی سر نمی برند و آتش نمی زنند ولی اکنون هر کس می رود احتمال می دهد که سرش بریده شود.
وی بیان داشت: نماد آن ها شهید حججی است که چنان با صلابت رفتار می کند و صحبت های این شهدا را وقتی در کنار شهدای دفاع مقدس بگذاریم می بینیم که ذره ای تفاوت ندارد و همان حرف هایی که در وصیت نامه های شهدای دفاع مقدس است در وصیت نامه شهدای مدافع حرم نیز هست.
وی با اشاره به اینکه در استان البرز بیش از 4 هزار ثبت نامی افراد واجد شرایط برای دفاع از حرم ائمه اطهار (ع) داریم، افزود: ولی انگیزه ای که از زمان دفاع مقدس به یادگار مانده و آن ها کاشتند و با خونشان آبیاری کردند، آن فرهنگ هنوز هم هست و این عامل برتری ساز برای ماست و دشمن هم دقیقا از همین موضوع می ترسد.
وی یادآور شد که دشمن برای از بین بردن این عوامل چند هدف اساسی را برای از بین بردن این روحیه مدنظر قرار داده که یکی استفاده از رسانه های داخلی کشور برای رسیدن به این هدف است که این هدف خود را از 20 سال پیش آغاز کرد.
مولایی ادامه داد: در سال 76 در روزنامه های زنجیره ای بر علیه شهادت مطلب نوشتند و شهادت را تمسخر کردند و تحقیر کردند؛ یک تئوری توسط این دشمنان داخلی که بخشی از آن ها هنوز در کشور هستند و بخشی نیز به کشورهای دیگر رفته اند درست کرده اند که در آن آوردند که شهادت یک عنصری است که خشونت طلبی را ترویج می کند و درخت خشونت میوه ای جز خشونت ندارد.
وی گفت: داستان امام حسین (ع) و عاشورا را به دعوای خانوادگی و مساله بدر و احد وصل کردند، یعنی به حد نازله ای رساندند که کسی دیگر به آن توجهی نکند؛ دشمن روی این موضوع کار کرد.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعات که در دفاع خیلی تاثیرگذار است و فهمیدند مردم را اگر بدترین بلاها سرشان بیاید دست از آن نمی کشند یعنی ولایت فقیه را نشانه گرفتند.
فرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز اظهار داشت: دشمن همواره در تلاش برای شبه افکنی و از بین بردن جایگاه ولایت در بین مردم است و بازماندگان آن فرهنگ شهید نصیری، شهید همدانی و شهید تقوایی می شوند که از ناجیان سوریه و عراق هستند و در این کشورها برای آنان یادمان برگزار می شود.
وی گفت: این فرهنگ است که باعث پیروزی رزمندگان می شود زیرا ما که نمی توانیم تسلیحات و جنگ افزار ببریم ولی با این فرهنگ و خط مشی هست و انتقال آن است که به انصارالله، حزب الله، حشدالشعبی و دفاع وطنی تبدیل شده است یعنی انتقال یک بسته فرهنگی است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از کارهای دشمنان نادم و پشیمان کردن رزمندگان از گذشته، پوچ بودن دفاع، تمسخر آنچه که داشتیم که همان اعتقاد به خدا و ایمان است، می باشد.
وی گفت: دشمنان به محض تمام شدن جنگ به سه عامل برتری ساز ولایت، شهادت و امامت حضرت ولی عصر (عج) حمله کردند.
مولایی یادآور شد: ما ساختاری به نام ساختار ذهنی دفاع به جز ساختار تجهیزاتی و نیروی انسانی داشتیم که یکی از آن ها بحث های روانی است و چیزی که شاکله اصلی ذهن و انگیزه بچه های ما را شکل می داد مسایل انگیزیشی- ایمانی و دینی- عاشورا- تاسوعا و امام حسین (ع)بود.
وی افزود: این جا بدون مقدمه و بدون توضیح معلوم می کند رابطه ای بسیار معنادار و عمیقی بین تفکر عاشورا و تفکر بچه های رزمنده وجود داشته است.
وی بیان داشت: قبل از مرداد 1360 علیرغم اینکه بچه های رزمنده انگیزه دینی داشتند ولی از آن نمی توانستند استفاده کنند ولی جنگ ما نشان داد که عامل اصلی و تفکر غالب (پارادیم حاکم) بر تفکر بچه های رزمنده همان عاشورا و محرم بود.
وی گفت: امام (ره) به درستی قبل از جنگ مطرح کردند که انقلاب ما و نهضت ما با محرم و صفر استقامت و قوت گرفته است و محرم و صفر بود که هم انقلاب را پیروز کرد و ایجاد و توسعه داد و عاملی برای ثبات آن هم بود.
6156/1535 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده:داریوش غفاری
وی اظهار داشت: در موضوعات دفاعی موضوعی داریم به نام عوامل برتری ساز که وقتی توان دو کشور و دو نیرو با هم بررسی شوند، موضوعات فیزیکی و عوامل غیرفیزیکی را بررسی کرده و عوامل برتری ساز را نیز بررسی می کنند.
وی گفت: آنچه که در هشت سال دفاع مقدس امتیاز و برند و عامل برتری ساز بود، انگیزه الهی بود، نه اینکه به عنوان یک شعار با این موضوع برخورد شود بلکه واقعیت امر این بوده است.
این جانباز هشت سال دفاع مقدس با بیان اینکه با بررسی اوایل جنگ نیز به این موضوع پی می بریم، افزود: در یکسال ابتدایی جنگ تقریبا فاقد یک سیستم منظم و قابل اتکایی برای دفاع بودیم و ارتش کشور ما با توجه به ابلاغیه های انجام شده از سوی دولت موقت مثل کم کردن خدمت سربازی، خدمت افراد متخصص در مناطق بومی خودشان، لغو بعضی از قراردادهای نظامی و برگشت بعضی از اقلام و تجهیزات نظامی روبرو شد.
وی اظهار داشت: این وضعیت را در ارتشی که سرانش تقریبا فرار کرده بودند و تجهیزات و امکانات در بعضی از مناطق مثل کردستان به غارت رفته بود و سپاه هم که جدید تاسیس شده بود و تجربه جنگ نداشت، شاهد بودیم.
سردار مولایی گفت: درست است که سپاه در کردستان و بعضی از ماموریت ها موفق عمل کرده بود، ولی در مقابل یک دشمن کلاسیک که سه سپاه یعنی 12 ارتش را روانه مرزهای ما کرده، کار سختی بود و باید با توپ و سلاح سنگین و نیمه سنگین به آن ها جواب داد.
مولایی با بیان اینکه محاسبات دشمن درست بود، افزود:اگر دنیایی، مادی و نظامی محض فکر کنیم، درست فکر کرده بود که می تواند یک هفته ای خوزستان را از کشور جدا کند و یک ماهه هم به تهران برسد.
وی بیان داشت: در همان زمانی که با حمله دشمن خارجی روبرو شدیم در بیشتر مناطق کشور اعم از شرق، غرب، شمال و جنوب با جنگ های داخلی روبرو بودیم، مثل جنوب غرب کشور و گروه هایی جبهه التحریر یا در شمال غرب کشور مثل گروه های پان ترکیسم و غائله کردستان، کومله، دموکرات و سوسیالیست ها و در بحث شمال شرق کشور هم مسایلی مطرح بود.
وی گفت: برای کشوری که نظامش تازه تشکیل شده و بنیه اقتصادی سیاسی، دفاعی خوبی ندارد، دفاع کردن در مقابل یک ارتش تا دندان مسلح که به عنوان ارتش سوم یا چهارم دنیای عرب معروف بود، کار سختی بود. ارتشی که از سلاح استراتژیک مثل موشک های پیشرفته تا تانک های پیشرفته مثل تی 72 و هواپیماهای پیشرفته داشت.
فرمانده سپاه استان البرز با اشاره به اینکه با وجود این وضعیت در کشور، ما از لحاظ مادی نمی توانستیم مقاومت کنیم، ادامه داد: دومین دلیلی که از لحاظ مادی نمی توانستیم مقابله کنیم این بود که دشمن موفق شد در بخشی از نقاط خوب جلو بیاید ولی زمانیکه به 5 کیلومتری خرمشهر رسید، با مقاومتی سخت و جانانه روبرو شد.
وی با اشاره به مقاومت 34 روزه مردم خرمشهر اعم از زن، مرد، پیر و جوان، تصریح کرد: این مقاومت 34 روزه با چه ادله ای بود و عامل و امتیاز ما چه بود که می تواند در مقابل 2 لشکر که یکی مکانیزه و یکی زرهی بودند، ایستادگی کنند که نماد این مقاومت شهید بهنام محمدی و شهید حسین فهمیده می شوند و شهید جهان آرا و مرادی و ده ها شهید زن و مرد دیگر بود.
مولایی بیان داشت: انگیزه دفاع آنان که به عنوان عامل و برند برتری ساز در آن زمان بود، دفاع از ناموس کشور و دین شان بود، فارغ از اینکه سلاح داشتیم یا نداشتیم برغم اینکه سلاح کمی داشتیم و بعضی مواقع نوبتی از اسلحه استفاده می کردند و یا در صورت داشتن سلاح گلوله ای نداشتند.
وی سومین عامل برتری ساز را تقسیم کردن جنگ به عنوان یک نقطه عطف عنوان کرد و گفت: از زمان شروع جنگ تا مرداد یا شهریور 1360 که حدود یکسال است، در این زمان قدرت مطلقه ی اداره جنگ با بنی صدر و گروهش بود و هر زمان که به جبهه می رفت و برمی گشت ادعا می کرد که نمی توانیم بجنگیم و در این مدت دو نامه به حضرت امام نوشت و با توصیف کردن دشمن به قوی بودن، می گفت یا عقب نشینی کنیم و یا زمین بدهیم زمان بگیریم.
وی با اشاره به اینکه در جبهه هم همیشه اختلاف بود و ارتشی ها که می خواستند به سپاهی ها هم کمک کنند بنی صدر اجازه اینکار را نمی داد، افزود: بنی صدر یک تفرقه بزرگ در جبهه اسلام در دفاع از کشور به وجود آورده بود و تفکر غالب تفکر مادی بود و هیچ کسی انگیزه معنوی نداشت و اعتقادی نداشتند که جوانان می توانند دفاع کنند و می گفتند جنگ یک امر تخصصی است.
فرمانده سپاه استان البرز تاکید کرد: بعد از اینکه بنی صدر از ایران فرار کرد، جنگ به دست جوانان با رویکردهای دیگری می افتد و جوانانی مثل بچه های سپاه و فرماندهان ارتشی مثل شهید صیاد شیرازی سرکار می آیند و فرماندهی جنگ را به دست می گیرند و تفکر جنگ از دست یک تفکر غالب مادی نظامی محض خارج شده و تفکر دیگری جایگزین می شود.
وی گفت: برغم اینکه در مدت یکسال ابتدایی جنگ نتوانستیم خیلی موفق باشیم و در چند عملیاتی که انجام شد ولی هیچکدام موفق نبود، ولی به محض تغییر رویکرد، دقیقا روز 5 مهرماه 1360 اولین عملیات موفق انجام شد که جزء 4 عملیات اصلی ما در دوران دفاع مقدس بود که با عنوان عملیات ثامن الائمه که شکست حصر آبادان بود، انجام شد و از این تاریخ تا سوم خرداد سال 1361 در عرض 9 ماه سه عملیات دیگر انجام می شود که 90 درصد خاکمان را از دشمن پس می گیریم.
مولایی افزود: با تغییر رویکرد مادی به رویکرد الهی- دینی- انقلابی با جوانان بسیار توانمندی که وارد عرصه دفاع می شوند و به آنان اختیار داده می شود توانستیم به موفقیت های چشمگیری برسیم.
وی تصریح کرد که برای ما کاملا موثق و غیرقابل انکار است که ایمان به خدا و اعتماد به خدا که اسم آن را انگیزه الهی دینی می گذاریم از مهم ترین عوامل برتری ساز ما در دوران دفاع مقدس است.
وی گفت: اگر امروز وصیت نامه شهدا و سخنرانی فرماندهان را ببینیم در 90 درصد از آنان به چند عنصر ایمان و توکل به خداست که همان انگیزه الهی است، دوم توسل به ائمه اطهار (ع)، سوم تاسی به امام حسین (ع) و شهادت طلبی، امید به یاری حضرت ولی عصر (عج) و تبعیت از امام (ره) و ولایت فقیه تاکید شده است.
وی اضافه کرد: اگر به پیشانی بند و پشت نویس لباس رزمنده ها نگاه کنیم نام ائمه اطهار (ع) آمده و اسم رمز عملیات ها اسم ائمه اطهار و یا اسم لشکرها و تیپ ها هم همینگونه بود و در آن زمان فرهنگ شهادت غالب بود و نمیشد فرهنگ شهادت را منها کنیم و ادعا می کردیم که جنگمان پیروز می شد.
وی با بیان اینکه این فرهنگ شهادت فقط به ما تعلق ندارد، افزود: حتی بعضی از افرادی که خیلی اعتقادی به مسلمانی و شیعه ندارند، از این فرهنگ استفاده می کنند، مثل آقای گاندی که می گوید رهبر من امام حسین (ع) شیعه ها به لحاظ آزادمردی و ظلم ستیزی و مبارزه است.
مولایی یکی دیگر از عوامل برتری ساز ما در دوران دفاع مقدس را عاملی به نام مردم دانست و اظهار داشت: اگر مردم نبودند، حضور مردم و زنان ایرانی نبودند و کمک های پشت جبهه آنان نبود و مردان و پسران خود را به جبهه ها نمی فرستادند پیروزی ممکن نبود.
وی گفت: حضرت امیر (ع) در خطبه 27 خود خیلی گلایه دارند که می گفتم برویم جنگ می گفتید زمستان است نمی رویم و یا تابستان نمی رفتند می گفتند بگذارید سوز گرما بیافتد ولی هیچوقت رزمندگان ما نگفتند که زمستان هست یا تابستان هست به عملیات نمی رویم.
وی ادامه داد: در گرما و رطوبت 90 درصدی خوزستان و یا در فصل زمستان در کوه های کردستان و زیر تلی از برف جنگیدند و هیچوقت حرفی نزدند به طوریکه در مناطقی که تا یک متر برف بود می جنگیدند که شاید خارج از چارچوب های نظامی بود که این امر نشات گرفته از عوامل برتری ساز و اطاعت پذیری از ولی فقیه وامام بود .
این جانباز مدافع حرم افزود: اگر بخواهیم ساختار دفاعی کشور خود را بچینیم و یا سامان دهیم و مولفه های موثر بر این ساختار را بر شماری کنیم باز هم جزو عوامل اصلی ما می شود، البته سلاح مان دیگر مثل سلاح زمان اول جنگ نیست آن زمان یک فشفه هم نمی توانستیم درست کنیم ولی اکنون موشک هایی درست می کنیم که 2500 کیلومتر برد دارد و دنیا را به هم ریخته است.
وی بیان داشت: تکنولوژی برتر موشک به ویژه ناوبری موشک دست هرکسی در دنیا نیست ولی موشک هایی که اکنون ایران درست می کند تنه می زند به موشک های کشور پیشرفته دنیا و برای پیروزی در جنگ باید از لحاظ مادی بهترینش را داشته باشیم ولی این مادیات نیست که می جنگد بلکه ساختار دفاعی ما نمی تواند مادیات باشد زیرا آمریکاییها خیلی بهتر و بیشتر از ما امکانات مادی دارند و سلاح های پیشرفته تری دارند .
وی تاکید کرد: اگر انگیزه دینی نباشد بهترین تجهیزات نمی تواند در پیروزی و موفقیت تاثیرگذارباشد.
وی با اشاره به اینکه شاید بعضی ها این گفته ها را شعار بدانند به طوریکه اکنون شهدای مدافع حرم نماد این ها هستند، گفت: شهید مدافع حرم ما با تمام اختیار و قدرتی که خداوند به او داده و می تواند زندگی آرامی داشته باشد ولی شهادت و سختی را به جان می خرد؛ به خصوص با این دشمنی که اکنون وجود دارد.
وی افزود: ما در هشت سال دفاع مقدس می دانستیم عراقی ها خیلی بی رحم هستند و در صورت اسارت توسط آن ها شکنجه می شویم ولی می دانستیم حداقل در ملاء عام که ایجاد رعب و ترس کند و از ترس مجامع بین المللی سر نمی برند و آتش نمی زنند ولی اکنون هر کس می رود احتمال می دهد که سرش بریده شود.
وی بیان داشت: نماد آن ها شهید حججی است که چنان با صلابت رفتار می کند و صحبت های این شهدا را وقتی در کنار شهدای دفاع مقدس بگذاریم می بینیم که ذره ای تفاوت ندارد و همان حرف هایی که در وصیت نامه های شهدای دفاع مقدس است در وصیت نامه شهدای مدافع حرم نیز هست.
وی با اشاره به اینکه در استان البرز بیش از 4 هزار ثبت نامی افراد واجد شرایط برای دفاع از حرم ائمه اطهار (ع) داریم، افزود: ولی انگیزه ای که از زمان دفاع مقدس به یادگار مانده و آن ها کاشتند و با خونشان آبیاری کردند، آن فرهنگ هنوز هم هست و این عامل برتری ساز برای ماست و دشمن هم دقیقا از همین موضوع می ترسد.
وی یادآور شد که دشمن برای از بین بردن این عوامل چند هدف اساسی را برای از بین بردن این روحیه مدنظر قرار داده که یکی استفاده از رسانه های داخلی کشور برای رسیدن به این هدف است که این هدف خود را از 20 سال پیش آغاز کرد.
مولایی ادامه داد: در سال 76 در روزنامه های زنجیره ای بر علیه شهادت مطلب نوشتند و شهادت را تمسخر کردند و تحقیر کردند؛ یک تئوری توسط این دشمنان داخلی که بخشی از آن ها هنوز در کشور هستند و بخشی نیز به کشورهای دیگر رفته اند درست کرده اند که در آن آوردند که شهادت یک عنصری است که خشونت طلبی را ترویج می کند و درخت خشونت میوه ای جز خشونت ندارد.
وی گفت: داستان امام حسین (ع) و عاشورا را به دعوای خانوادگی و مساله بدر و احد وصل کردند، یعنی به حد نازله ای رساندند که کسی دیگر به آن توجهی نکند؛ دشمن روی این موضوع کار کرد.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعات که در دفاع خیلی تاثیرگذار است و فهمیدند مردم را اگر بدترین بلاها سرشان بیاید دست از آن نمی کشند یعنی ولایت فقیه را نشانه گرفتند.
فرمانده سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز اظهار داشت: دشمن همواره در تلاش برای شبه افکنی و از بین بردن جایگاه ولایت در بین مردم است و بازماندگان آن فرهنگ شهید نصیری، شهید همدانی و شهید تقوایی می شوند که از ناجیان سوریه و عراق هستند و در این کشورها برای آنان یادمان برگزار می شود.
وی گفت: این فرهنگ است که باعث پیروزی رزمندگان می شود زیرا ما که نمی توانیم تسلیحات و جنگ افزار ببریم ولی با این فرهنگ و خط مشی هست و انتقال آن است که به انصارالله، حزب الله، حشدالشعبی و دفاع وطنی تبدیل شده است یعنی انتقال یک بسته فرهنگی است.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از کارهای دشمنان نادم و پشیمان کردن رزمندگان از گذشته، پوچ بودن دفاع، تمسخر آنچه که داشتیم که همان اعتقاد به خدا و ایمان است، می باشد.
وی گفت: دشمنان به محض تمام شدن جنگ به سه عامل برتری ساز ولایت، شهادت و امامت حضرت ولی عصر (عج) حمله کردند.
مولایی یادآور شد: ما ساختاری به نام ساختار ذهنی دفاع به جز ساختار تجهیزاتی و نیروی انسانی داشتیم که یکی از آن ها بحث های روانی است و چیزی که شاکله اصلی ذهن و انگیزه بچه های ما را شکل می داد مسایل انگیزیشی- ایمانی و دینی- عاشورا- تاسوعا و امام حسین (ع)بود.
وی افزود: این جا بدون مقدمه و بدون توضیح معلوم می کند رابطه ای بسیار معنادار و عمیقی بین تفکر عاشورا و تفکر بچه های رزمنده وجود داشته است.
وی بیان داشت: قبل از مرداد 1360 علیرغم اینکه بچه های رزمنده انگیزه دینی داشتند ولی از آن نمی توانستند استفاده کنند ولی جنگ ما نشان داد که عامل اصلی و تفکر غالب (پارادیم حاکم) بر تفکر بچه های رزمنده همان عاشورا و محرم بود.
وی گفت: امام (ره) به درستی قبل از جنگ مطرح کردند که انقلاب ما و نهضت ما با محرم و صفر استقامت و قوت گرفته است و محرم و صفر بود که هم انقلاب را پیروز کرد و ایجاد و توسعه داد و عاملی برای ثبات آن هم بود.
6156/1535 خبرنگار: نوشین طهماسبی**انتشاردهنده:داریوش غفاری
کپی شد