آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی شنبه شب در سالروز وفات حضرت امالبنین (س) در دیدار با جمعی از مداحان و ذاکران اهلبیت (ع) افزود: پدیده انقلاب یک پدیده مهمی است و باید تبیین شود بنابراین موانع و عوامل پیشرفت انقلاب باید بهدقت بررسی شود.
وی ادامه داد: هدف از انقلاب ساخت یک ایران آباد، مستقل، آزاد، ثروتمند، متخلق و پیشرو در علم است.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه عدهای به دنبال مرگ انقلاب هستند، گفت: تحولاتی که در این چهل سال در ایران ، جهان به وجود آمد و قیامتی که شهید بزرگوار سردار رشید حاج قاسم سلیمانی رقم زد نشان از حیات انقلاب است.
وی با تاکید بر اینکه باید حقیقت انقلاب را بشناسیم، به مقایسه و تمایز انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابهای مهم جهان پرداخت و افزود: نتیجه اغلب انقلابهای جهان به استعمارگری ختم میشود.
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه معنای انقلاب، رفرم نیست، اظهار داشت: رفرم در ادبیات سیاسی غربی به معنای تغییر در سطح و سطوح است.
آیتالله حسینی همدانی به تفکیک معنای انقلاب از «اصلاح» پرداخت و گفت: اصلاح در ادبیات سیاسی دینی به معنای تغییر در شخص میباشد.
وی در ادامه به تبیین معنای انقلاب و تفاوت آن با «نهضت» اشاره کرد و عنوان داشت: نهضت به معنای بلند شدن و حرکت کردن است بنابراین انقلاب با «کودتا» نیز تفاوت دارد چراکه کودتا یک تغییر فوری از بالا به پایین میباشد.
امام جمعه کرج گفت: انقلاب یک تغییر اساسی با یکچشم انداز روشن و برنامهریزی منسجم است که در قالب یک فرآیند مشخص آغاز میشود و نهادها و ساختارها را تغییر میدهد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان البرز بابیان اینکه انقلاب همهچیز را دگرگون میکند، اظهار داشت: در انقلاب تمام ساختارهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی تغییر پیدا میکند.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران یک ویژگی منحصربهفرد دارد، ادامه داد : انقلاب اسلامی ایران به رهبری یک فقیه عارف، عالم ربانی و اسلامشناس شکل گرفت و انجام شد.
رییس شورای سیاستگذاری امور مساجد استان البرز در ادامه بابیان اینکه وجه تمایز انقلاب اسلامی با بقیه حرکتها همین تحول انسانی اوست، عنوان کرد: این امتیاز مرهون دین، رهبری دینی و متصل بودن به ناحیه امامت و ولایت است.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه انقلاب اسلامی ایران توانست دگرگونی عظیمی در انسانها به وجود آورد، تاکید کرد: راز شادابی انقلاب بعد از چهل سال در تحول انسانی آن است.
نقش انقلاب اسلامی در دینگرایی جهانی
رییس بنیاد مهدویت استان البرز بابیان اینکه انقلاب اسلامی ایران فراملی و جهانی است، اظهار داشت: بعد انسانی انقلاب که برگرفته از اسلام است انقلاب را جهانی کرد و الهامبخش کشورهای دیگر شد و تکثیر و توسعه پیدا کرد.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه موج انقلاب سبب توسعه معنویتگرایی دینی شد، گفت: معنویتگرایی سبب اسلامگرایی میشود لذا نباید اجازه داد چراغ تحول انسانی انقلاب خاموش شود و این تحول انسانی برای زندهبودن خود را در هیئات و مساجد نشان میدهد.
وی بابیان اینکه خداوند متعال از علما برای مقابله با بدعتها بیعت گرفته، گفت: مداحان نیز چون فرهنگ اهلبیت در اختیارشان هست باید از این فرهنگ مواظبت کنند چراکه این فرهنگ است که انسانها را تغییر میدهد.
رییس بنیاد غدیر استان البرز بابیان اینکه تحول انسانی با بدعت و خرافه سازگاری ندارد، گفت: عزمت و بزرگی کار سیدالشهدا و شهید نباید کمرنگ و کوچک شمرده شود.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه کار امروز شما به تعبیر رهبر معظم انقلاب جهانی است، اظهار داشت: باید جهانی فکر کنید و حماسهای که ایجاد میکنید نیز باید جهانی باشد.
وی در توصیهای به مادحان و شاعران تأکید کرد: روی گفتمان انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم، ایامالله و مقاومت کارکنید.
رئیس شورای هماهنگی و گسترش فرهنگ قرآنی استان البرز با تأکید بر پرداختن مادحین به معضلات اجتماعی در مجالسات، گفت: مداحان باید بهاندازه سعه وجودی خودشان در مسایل اجتماعی مشارکت داشته باشند.
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه جامعه مادحین باید قسمتی از فعالیتهای خود را صرف خدمترسانی به جامعه کنند، افزود: استان البرز دارای مشکلاتی نظیر تعداد زیادی حاشیه است بنابراین باید مساجد، هیئات رسیدگی کنند و با راهاندازی خیریههایی بهاندازه خود به رفع این موضوع کمک کنند.
وی در بخش دیگری از بیانات خود بابیان اینکه اشک و گریه بسیار قیمتی است، خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که بعد از واقعه کربلا حضرت امالبنین (س) انجام دادند مساله اشک بود و بعد از صدیقه طاهره (س) یکی از بکائون (بسیار گریه کنندگان) خود حضرت امالبنین است.
رییس ستاد احیاء امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز در ادامه از «اشک سیاسی» بهعنوان مهمترین نوع از اقسام اشک نام برد و اذعان داشت: حضرت امام خمینی (ره) از این قدرت و سلاح مؤثر در ادبیات سیاسی جهان پردهبرداری کردند و فرمودند: «ما ملت گریه سیاسی هستیم، ما ملتی هستیم که با همین اشکها سیل جریان میدهیم و سدهایی را که در مقابل اسلام ایستاده است خرد میکنیم.»
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه بنیانگذار «گریه سیاسی» حضرت صدیقه طاهره (س) است، خاطرنشان کرد : حضرت امالبنین (س) ادامهدهنده این «گریه سیاسی» است.
وی در بخش دیگری با تأکید بر اینکه باید به الفاظ استفادهشده در نوحهها و مرثیهها توجه کرد، گفت: باید در اشعار و مرثیهها فکر و معرفتی که باعث زنده شدن و حرکت است را توسعه دهیم.
امامجمعه کرج بابیان اینکه امروز ما بهندرت در کلمات شعرا واژههای «شهید»، «شهادت»، «امام» و «جهاد» را میشنویم، گفت: کلمات «ارباب»، «نوکر» و «کشتن» از بیشترین کلمات استفادهشده در اشعار شاعران است.
وی با اشاره به عبارت «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» گفت: این بیان به این معناست که باید جهانی فکر کنیم و عاشورا مربوط به واقعهای درزمانی محدود نیست لذا باید شعر و مفاهیم مربوط به آن را توسعه دهیم.
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه عدهای به دنبال به فراموشی سپردن حماسه امام حسین (ع) هستند، با اشاره به خطبه ایشان در منا، تاکید کرد: از ابتدا تا انتهای این خطبه حماسی، سیاسی و حرکت آفرین است.
تمام واقعه کربلا سیاسی است
آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه تمام واقعه کربلا سیاسی است، گفت: حرکت امام حسین (ع) یک نهضت و جهاد بود بنابراین اگر کسی فهم و درک درستی از سیاست و مسایل اجتماعی اسلام نداشته باشد نهضت امام حسین (ع) را خوب درک نمیکند و به فلسفه حرکتی او پی نمیبرد.
وی بابیان اینکه شهادت مفهومی سیاسی است، گفت: باید مواظب باشیم با ابزار ارادت که یکبعدی از ابعاد است، دیگر ابعاد را فراموش نکنیم.
وی در ادامه خطاب به مداحان، خاطرنشان کرد: بنده نمیگویم که «ارباب و نوکر» نگویید بلکه باید بهجای خود استفاده و گفته شود اما در مقام بیان و در القا به مخاطب «ارباب و نوکر» نگویید بلکه از لفظ امام و مأموم استفاده کنید که باید پیرو باشد.
رییس بنیاد مهدویت استان البرز ادامه داد: ماموم کسی است که از امام با علم، هوش و درایت پیروی میکند نهفقط بگوید چشم و حقیقت مطلب را نداد چراکه نوکر اینجوری است و چون ارباب دستور داده انجام میدهد اما مأموم همه حقیقت مطلب را میفهمد.
آیتالله حسینی همدانی در ادامه بیان داشت: وقتی میگوییم امام و مأموم یعنی کسانی در مسیر هستند و وظایفی متوجه آنان است بنابراین هرکدام از آنها باید در زمان خودشان وظایف خود را انجام دهند.
وی بابیان اینکه نماز جماعت تمرین ولایت مداری است، اظهار داشت: در نماز جماعت کسی حق ندارد جلوتر و عقبتر حرکت کند و همه باید همراه با مأموم حرکت کنند.
نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز بابیان اینکه تمام دین ما مسیری است که ما را به سمت ولایت مداری و حرکت در مسیر ولایت سوق میدهد، گفت: بزرگترین حرکت زهرا (س) دفاع از ولایت بود.
آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه نوکر حق اختیار و انتخاب را ندارد، گفت: نوکر منتظر دستور است و وظیفهای در مقابل اجتماع ندارد چراکه حق اختیار ندارد اما مأموم از قدرت عقل، علم، هوش و درایت برخوردار است و در بزنگاهها وظایف خود را در قبال اجتماع انجام میدهد.
در پایان این دیدار مراسم نماز جماعت به امامت حضرت آیتالله حسینی همدانی نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان البرز اقامه شد.